Haberler

İtalyan KKTC'li Ada Siyasetinde

KKTC'de Geçen Yıl Kurulup İktidardaki CTP ile Koalisyon Ortağı Olan Özgürlük ve Reform Partisi'nin (Örp) Bugün Yapılacak İlk Kurultayına AKP'den Egemen Bağış ve KKTC Vatandaşı Olan İtalyan Vekil Maurizio Turco da Katılıyor.

KKTC’de geçen yıl kurulup iktidardaki CTP ile koalisyon ortağı olan Özgürlük ve Reform Partisi’nin (ÖRP) bugün yapılacak ilk kurultayına AKP’den Egemen Bağış ve KKTC vatandaşı olan İtalyan vekil Maurizio Turco da katılıyor.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı liderlindeki Özgürlük ve Reform Partisi(ÖRP) ilk kurultayını bugün gerçekleştiriyor.

ÖRP, Lefkoşa Atatürk Spor salonunda yapılacak kurultay ile örgütlenmesini tamamlamış olacak ve KKTC siyasetinde resmen yerini alacak. ÖRP Genel Başkanı Avcı dün düzenlediği basın toplantısında her geçen gün biraz daha güçlendiklerini ve muhalefet partilerinin artık iktidara gelemeyeceğini savundu. Avcı, KKTC’nin dış politikasında geçmiş dönemde yapılan hataları tekrarlamayacaklarını belirterek, "Rumları peşimizden sürükleyeceğiz. Biz adım atacağız, Rumlar engellemeye çalışacak. Biz dünyaya açılacağız, Rumlar engellemeye çalışacak. Dış politikamız budur" dedi.

ÖRP’nin ilk kurultayında, Türkiye hükümetini AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış temsil edecek. Kurultayda AKP Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Kahramanmaraş milletvekili Veysel Kaynak da yer alacak. Kurultaya ayrıca, Ağustos ayında KKTC vatandaşlığına kabul edilen İtalyan Radikal Parti milletvekili Maurizio Turco da katılıyor. 20 Temmuz Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nın yıldönümüne törenlerine gelen İtalyan Radikal Parti milletvekili Maurizio Turco, partisinin Yürütme Kurulu üyesi Marco Perduca ile vatandaşlık başvurusunda bulunmuş ve KKTC Bakanlar Kurulu da Ağustos ayında başvuruyu kabul etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title