Haberler

IŞİD'den Lastik Dumanıyla Kamuflaj

Güncelleme:

IŞİD militanları, kentin çevresindeki önemli noktalarda lastik yakıp uçakların görüş açısını engelliyor!

Kobani'de IŞİD'in ilerlemesi devam ederken son taktikleri ise şaşırttı. Kentin çevresinde çatışmalar sürerken IŞİD militanları, uçakların görüş açısını engellemek için kentin çevresindeki önemli noktalarda lastik yaktı. Lastik dumanları kentin üzerinde kara bir duman oluşturdu. Toz bulutu nedeniyle de uçaklar dün gündüz IŞİD mevzilerini bombalayamadı.

ÇATIŞMALAR TOZ BULUTUNA RAĞMEN DEVAM ETTİ

IŞİD'in Kobani kuşatması sürerken, çatışmalar toz bulutuna rağmen devam etti. IŞİD'in kentin içerisine ilerleyişi durduruldu.

Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki savaş tüm şiddeti ile sürüyor. Saldırılara karşı YPG'liler, eylemlerle yanıt vermeye çalışıyor. Kobani'nin doğu, güney ve batı cephelerinde çatışmalar dün de sürdü. Önceki gün gece boyunca tank ve top atışları ile mevzileri döven IŞİD'e karşı YPG, sızma eylemleri ile yanıt verdi. Koalisyon uçakları da önceki gece birçok kez IŞİD mevzilerine etkili hava saldırıları düzenlendi. Önceki gün çatışmalarda 30 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ileri sürüldü.

SİLAH SESLERİ VE TOP ATIŞLARI GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Çatışmaların yaşandığı Kobani'nin merkezinde yoğun bir duman bulutunun ortaya çıkmasına rağmen, kentten silah sesleri ve top atışları gün boyu devam etti. Toz bulutu nedeni ile koalisyon uçakları Kobani'nin üstünde gün boyu uçtu, ancak hava harekatı yapılamadı.

Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, çatışmalara ilişkin dün yazılı açıklama yaparak, son gelişmeleri aktardı. Müslim, çatışmaların Kobani'nin doğusunda ve güneyinde devam ettiğini, YPG'nin kurduğu pusuya düşen birçok IŞİD'linin cuma gecesi öldürüldüğünü söyledi. Kobani'nin doğusundan 5 gündür ilerlemeye çalışan IŞİD'in durdurulduğunu belirten Müslim, şöyle konuştu:

"HALKIN MORALİ YÜKSEK"

"5 gündür Kobani'nin doğusunda olan ve ilerlemeye çalışan IŞİD'in çabaları boşa çıkarıldı. IŞİD, Kobani'nin doğusunda, şehrin yaklaşık yüzde 25-30'luk bir kısmını ele geçirmiş durumda. Asayiş binası ve Adliye Sarayı onların kontrolünde. Perşembe günü, ABD'nin asayiş binasını hedefleyen saldırı sonucunda, bina içindeki tüm IŞİD üyeleri yok edildi. Bunun dışında ele geçirdikleri önemli bir nokta yok. Halkın moralı yüksek."

"ÖSO DA SİLAH TALEBİNDE BULUNDU"

"Havadan uçak saldırıları devam ederken, karadan da YPG ve ÖSO, hafif silahlarla IŞİD'e karşı savaşıyor. ÖSO da silah talebinde bulundu."

"BM, ACİL EYLEM PLANINA GEÇMELİ"

"Kobani'deki binlerce sivil insan için uluslararası güçlerin gözlemciliğini yapacağı bir koridorun oluşturulması lazım. BM, bir an önce acil eylem planına geçmeli."

AĞIR SİLAH TALEBİ

"IŞİD'le daha etkili bir şekilde mücadele etmek için ABD ve Batılı ülkelerden ağır silah talebinde bulunuyoruz. Eğer ağır silahlar elimize ulaşırsa ÖSO ve YPG'nin birlikte IŞİD'i yok edeceğinden eminiz. Güneyden (Irak Kürdistan Bölgesi), bize silah ulaştı haberleri tamamen asılsız."

KÜRT SANATÇILAR DA SINIRDA

Kobani'yi kuşatan IŞİD'in saldırıları sürerken, Kobani'deki direnişe destek amacıyla her kesimden insan sınırda savaşı endişeyle izliyor. Kürtlerin ünlü sanatçısı Diyar, "Kobani düşerse herkes düşer. Devlet Kürtlerin kalbini nasıl onaracak?" dedi. (Kaynak: Milliyet)

ÇATIŞMALARIN 28. GÜNÜNDE KOBANİ'DE SESSİZLİK

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki sokak savaşları dün akşam saatlerinde kentin batı kesimlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Kobani, bugün sabah saatlerinden itibaren ise sessizliğe büründü.

28 GÜNDE 550 KİŞİ YARALANDI

Kobani kentine ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarının 28 gündür süren saldırısında ilçeyi savunan 550 YPG militanının ise çatışmalarda yaralandığı bildirildi. Çatışmalar sırasında yaralanan ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Türkiye'ye getirilen yaralıların Suruç, Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavi edildiği öğrenildi. Bu arada yaralı YPG'lilerin tedavisi için birçok kentten doktorun Suruç'a gelerek gönüllü görev yaptığı da öğrenildi.

GÖZALTINDA AÇLIK GREVİNE GİRDİLER

Öte yandan geçen hafta Kobani'de çatışmaların yoğunlaşması üzerine aralarında sivillerinde bulunduğu 256 kişi Mürşitpınar Sınır Kapsından Türkiye'ye geldi. Sınır kapısında güvenlik güçlerince gözaltına alınan 256 kişiden 86'sı serbest bırakıldı. Halen Suruç Spor Salonu'nda tutulan ve Ankara'dan gelecek özel ekip tarafından sorgulanacağı açıklanan 170 Suriyeli'nin ise keyfi olarak gözaltında tutulduklarını öne sürerek açlık grevi başlattığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Enver Müslim Mürşitpınar Türkiye Kobani Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

UEFA Konferans Ligi finalistleri! 2024 UEFA Konferans Ligi finaline kimler kaldı? UEFA Avrupa Ligi finalistleri! 2024 UEFA Avrupa Ligi finaline kimler kaldı? Osayi-Samuel sakatlandı mı, sezonu kapattı mı? Eurovision kim kazandı, hangi ülke 1. oldu 2024? Eurovision CANLI izleme linki var mı? 2024 Eurovision hangi kanalda yayınlanıyor? 10 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Haluk Levent BM konuşmasında İsrail'e ne dedi? 10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (37)

İ Ş İ D:

şidin son yayınladığı fotoğraflara bakın esir alınanların evlerinde hep apo resimleri var kobani düştü ypg nin mermisi bitti allah pkk lıları böyle pozizyonlara düşürüyo etme bulma dünyası. . .

29
11
yanıtYanıtla
a:

türklere karşı aslan kesilen kürtler işide gelince pisi pisi olmuş hemen acındırmaya başlamışlar kendilerini yardım edin diye

26
12
yanıtYanıtla
ESSAH:

KARDEŞİM ORDA MERHAMETLİ TÜRK POLİSİ YOK Kİ ÖLÜM SAÇAN ADAMLAR VAR ORDA NASIL GİTSİNLER

yanıt0
yanıt0
gececi:

oraya analarının eteklerini giyerlerde giderler tabi bide yiyosa işit onları tuz gibi yalar onların işi tc de alçakça haince eylem yapmak

yanıt0
yanıt0
ERDAL:

SINIRI AÇSALAR TÜRK KÜRT KARDEŞLİĞİ ANLAM KAZANIR EMIN OLKI İŞİD ORDAN SAĞ ÇIKMAZ BALTAYLA SOPAYLA ÖLÜRLER HALK BU KADAR KIZGIN BU İT SÜRÜSSÜNE Kİ İT DAHA DEĞERLIYA

yanıt0
yanıt0
KOBANİ DÜŞMEYCEK:

VUR YPG VUR KÜRDİSTAN SENİNLE. . .

11
23
yanıtYanıtla
ankaranın bagları:

ALLAH AŞKINA AÇIN SINIRI SANATÇISIYLA VEKİLLERİYLE GİTSİNLER EYYY YETKİLİLER NE OLUR AÇIN SINIRI

28
3
yanıtYanıtla
Tc:

Bence koalisyon Türkiye''nin sözünü kesinlikle dinlemeli aksi takdirde Amerika''ya ve kendi ülkelerindede ışid hüçreleri olup ışid heryerde katliam yapar ışid gittikçe çok güçlenir kara harekatı şart

5
24
yanıtYanıtla
KAAN:

VALLA ÇEKTİĞİM SIKINTILARDAN IŞID BİLE SEVİMLİ GELMEYE BAŞLADI ADAMLARI İSYAN ETTİRDİLER SONUNDA

19
7
yanıtYanıtla
KAAN:

ULAN ZATEN HERŞEYİMİ KAYBETTİM İŞİD BİLE SEVİMLİ GELİYOR BANA

15
9
yanıtYanıtla
ESSAH:

KARDEŞİM ORDA MERHAMETLİ TÜRK POLİSİ YOK Kİ ÖLÜM SAÇAN ADAMLAR VAR ORDA NASIL GİTSİNLER

0
0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title