Haberler

İran basınından bomba iddia: Erdoğan, Esad ve Putin, Özbekistan'da bir araya gelebilir

Güncelleme:

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, Özbekistan'da üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini öne sürdü. Rus lider Putin'in iki lideri Şangay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'ne davet ettiği ve iki liderin bu davete sıcak baktığı iddia edildi.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme söylentileri gündemde yerini korurken, İran basınından üçlü zirve iddiası geldi.

İRAN BASININDAN ÜÇLÜ GÖRÜŞME İDDİASI

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da gerçekleştirilecek Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini ileri sürdü.

PUTİN'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DAVET

Sözcü'nün haberine göre Putin, Erdoğan ve Esad'ı, ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'ne davet etti. Tasnim'de yayımlanan haberde, Putin, Erdoğan ve Esad arasında bir görüşmenin de gerçekleştirilebileceği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

İktidarın değişim sinyalleri verdiği Suriye politikasına ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 15 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "Liderler bazında bir görüşme olabilir mi?" sorusuna "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" yanıtını vermişti.

"BİZİM ESED'İ YENMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK Kİ"

Ukrayna dönüşü (19 Ağustos) uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan ise dış politikadaki 'normalleşme' adımlarına ilişkin, "Siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın" demişti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili, "Bizim Esed'i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki" diyen Erdoğan, Mısır'la ilişkinler hakkında da "Mısır'la da arkadaşlarla alt düzeyde yani bakanlar seviyesinde bu işi sürdürelim ve ardından da temenni ederiz ki üst düzeyde de bu adımı en güzel şekilde atalım" ifadelerini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Özbekistan Türkiye Suriye Rusya Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Erol Gergin:

Durum yav daha Emevi camisinde karpuz keseceğük.

108
20
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

havalar bir hayli sıcak fırıldak serinlik verir böyle havalarda çok işe yarar

yanıt32
yanıt6
haksız mıyım:

kendini komik mi sanıyorsun? ülkeler arasında savaş da olur barış da... yunanla, ingilizle 1. dünya savaşında birbirimizi yedik şimdi hem görüşüyoruz hatta aynı savunma örgütündeyiz.

yanıt12
yanıt41
Ramcoll Ramcoll:

10 sene önce yapılması gereken şimdi yapılıyor

104
9
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Esad savaşı kazandı!

71
29
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

topraklarının 4 te 3 ünü kaybederek mi?

yanıt2
yanıt9
Demir Acer :

Görüşme olsun ve bütün Suriyeli multeceler geri dönsün.

89
4
yanıtYanıtla
Nasuh a.:

En baştan bu politika izlenmeliydi. Esad savaşı kazanan taraf olarak masaya oturacak. Bizde suriyelileri gönderdik diye sevineceğiz. 10 yıl öncesine anca şimdi dönüyoruz. Şimdi soruyorum sayın yetkililere; bunca bedeli niçin ödedik.

20
4
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yine bir oyun tezgahlaniyor gibi yerli ve yabanci medyada ikdidara nerden nicin geldigi aciklanmayan bir 17 milyar dolardan bahsediliyor ne derece dogru halk olarak bilemiyoruz ama iktidardanda bir yalanlama gelmedi bu cok büyük bir para gercekse neye karsilik ne icin kim tarafindan verildi?

14
3
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Reis böyle birşey hayatta yapmaz. Katil Esed ile görüşmez

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title