Haberler

İnsanlık Tarihine Damga Vuran İki Fotoğraf

Güncelleme:

Kardeşinin cansız bedenini yakılması için sırtında taşıyarak getiren Japon çocuk ve açlıktan ölmeye mahkum edilen Moğol kadının fotoğrafları insanlık tarihine damga vurdu.

İnsanlık tarihi varolduğundan bugüne kadar çok önemli bir süreçten geçmişti. Yerleşik hayata geçik toplumsallaştıktan sonra toplum yaşamını düzenleyen kurallar koymuşlardır. Zamanla amacından sapan bazı kurallar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Gördüğünüz fotoğraf Joe O'Donnell tarafından Nagazaki'deki bombalamadan kısa süre sonra çekilmişti. Joe O'Donnell'in oğlu, özellikle bu fotoğrafın babasını çok derinden etkilediğini anlatmıştı.

TEK BİR DAMLA GÖZYAŞI DÖKMEDİ

Fotoğrafta gördüğünüz küçük çocuk ölü. Onu taşıyan çocuk, onun ağabeyi. Kardeşinin naaşını bir krematoryumda yakılması için çıplak ayak sırtında taşıdı. Kardeşinin yakılmasını izlerken tek bir damla gözyaşı dökmedi, ama dudaklarını ısırmaktan kanatmıştı.

O çocuk, kendisi için en değerli varlıklardan birini kaybetti o bombalamada. Yine de kardeşini arkada bırakmadı ve sırtında taşıdı.

ÖLMEYE MAHKUM EDİLDİ

Bu fotoğrafta ise, Stefan Passe tarafından çekildi ve National Geographic'in 1913'teki sayısında basıldı. Fotoğrafın başlığı oldukça net: "Moğol bir kadın açlıktan ölmeye mahkum edildi."

YILLARCA KİLİTLİ TUTULUYORLARDI

Daha önceden bölgeye giden ziyaretçiler, insanların doğru düzgün oturamadıkları veya yatamadıkları kutuların içerisinde bazen yıllarca kilitli tutulduklarını anlatmışlardı. Bazı kutular halka açık yerlere konulurdu, böylelikle etraftaki insanlar isterlerse mahkuma kutunun üzerindeki küçük delik aracılığıyla yemek verebiliyorlardı.

Küçük suçlardan ceza alanlar, bir ya da birkaç hafta kutunun içerisinde tutulurken, suça göre kutunun içerisinde geçirilen süre değişebiliyordu. Stefan Passe, fotoğrafta gördüğünüz kadının akibeti ile ilgili umutsuzluğa kapılmıştı.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Nagazaki Yaşam Dünya Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (30)

halimiz harap:

rte olmasaydı bizimde halimiz harap olurdu.

35
59
yanıtYanıtla
YÜREKLİ:

Japonları severim. Asil ve onurlu bir millet

31
26
yanıtYanıtla
YunusMobil-IOS:

RTE ye tapanlar camiiyle gelmeyin .

18
38
yanıtYanıtla
Japonya hayranımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Japon çocuktaki metanet ve asalete bakarmısınız

48
5
yanıtYanıtla
DirilişMobil-IOS:

Zalimler için yaşasın cehennem

38
1
yanıtYanıtla
AsimMobil-IOS:

Bu Zulüm leri yapanlar Allah belasını versin

38
0
yanıtYanıtla
yiğit:

çocuk sapıklarını, pkk''yı ve işidi bu sandıklardan ölene kadar çıkartmamalı

24
12
yanıtYanıtla
zaza gençlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AKP yi nahhh silrsnz bingöldn hesooooo

15
12
yanıtYanıtla
halil bayrammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ölum var ölum.. ölunde görun..

25
0
yanıtYanıtla
ayho:

Hani Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife karar kılacağım” demişti de melekler, “Orada fesat yapacak ve kan akıtacak birini mi karar kılacaksın? Oysa biz seni överek yüceltiyor ve seni sürekli takdis ediyoruz” demişlerdi. Allah ise, “Ben şüphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim” demişti.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title