Haberler

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

Güncelleme:

ABD'de 70 kişiyle başlayan Filistin'e destek protestoları tüm ülkeye yayılırken gösteriler sırasında en az 570 kişi gözaltına alındı. Polise yalnızca "Öğrencilere ne yapıyorsunuz?" diye soran Emory Üniversitesi'nde görevli ekonomi profesörü Caroline Fohlin de gözaltına alınanlar arasındaydı. Fohlin'in ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüntüler ülkede infial yaratırken, gazeteler "Ülkemiz İsrail'e destek olmak için akademisyenlerimizi göz göre göre tutukluyor" manşetleri attı.

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde 1 hafta önce 70 kişiyle başlayan ve üniversite yönetimi ile öğrencileri karşı karşıya getiren Filistin yanlısı protestolar, ülkedeki birçok saygın üniversiteye yayıldı.

EN AZ 570 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma tepki gösteren öğrencilere ve öğretim üyelerine sert şekilde müdahale ederken, New York Üniversitesi'nde 120, Columbia Üniversitesi'nde 100, Emerson Kolejinde 100, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde 90, Yale Üniversitesi'nde 60, Teksas Üniversitesi'nde 50, Indiana Üniversitesi'nde 33, Minnesota Üniversitesi'nde 9, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde 5 ve Kaliforniya Eyaleti Politeknik Üniversitesi'nde 3 olmak üzere en az 570 öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

MEZUNİYET TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, Güney California Üniversitesi 10 Mayıs'ta yapılması planlanan diploma töreninin yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Tören katılımcılarına yönelik güvenlik incelemesinin zaman gerektirdiği belirtilen açıklamada "Geleneksel olarak 65 bin öğrenci, aileleri ve arkadaşlarını kampüsümüze getiren tören iptal edilmiştir" denildi.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

PROFESÖRÜ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALDILAR

ABD'deki gösteriler sırasında bugün kaydedilen bir görüntü ise infial yarattı. Filistin yanlısı protestolara destek veren öğrencilere sert müdahale eden polislere "Ne yapıyorsunuz?" diye soran Emory Üniversitesi'nde görevli ekonomi profesörü Caroline Fohlin ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İnfial yaratan görüntü! Filistin'e destek veren profesörü ters kelepçeyle gözaltına aldılar

"AKADEMİSYENLERİMİZ GÖZ GÖRE GÖRE TUTUKLANIYOR"

Profesör Fohlin'in yerlerde sürüklendiği gözaltı görüntüleri ABD'de büyük tepkilere neden olurken, bazı gazeteler "Ülkemiz İsrail'e destek olmak için akademisyenlerimizi göz göre göre tutukluyor" manşetleri attı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Gazeteler Filistin Ekonomi İsrail Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Erdi Turhan:

Neden insanlar israili kızıyor hiç anlamıyorum. Herkes bulunduğu bölgeyi bir zamanlar işgal etmemiş mi? Biz anadoluyu isgal etmedik mi? 1071 yilinda bizi çiçek ve çikolatayla mı karşıladılar? Ve lütfen cahil kesim googleye girip israilin bilim ve teknoljiye verdigi katkıyı sorup okusunlar ve tekrardan bir daha düşünsünler. Israil hükumetini tabiki de suclayabilirler ama israil halkına hakaret etmek çok cahilce

8
110
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

Hepsi olmasa da hükümete oy verip bunların önünü açanlar masum yani. (Bunu karşıdakinin öleceğini bile bile bıçağı katile verip suçsuzum demeye benzetiyor insanlar. Aşırı yanlilarin katliama katıldığını yada devlet tarafından verilen silahlarla gezdiğinide unutmamak lazım.)

yanıt12
yanıt2
Oktay Ünlü:

@erditurhan senin kafan baya kıyak anlaşılan git tarih öğren aç kuran oku savaşın belli şartları ve kuralları vardır eğer işgal etmiş olsaydık Viyana’dan Afyon’a Kütahya’ya kadar kısa süre içerisinde düşman bu kadar ilerleyemezdi neyse ki büyük taarruzla düşmanı yendik ve cumhuriyeti kurduk.

yanıt8
yanıt0
İsmail oruç :

Dünyada meydana gelen tüm olayların perde arkasında Yahudilerin olduğuna açık bir örnek

115
1
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Onların özgürlük anlayışı kendi çıkar ve menfaatleri ile sınırlıdır. ABD dahil dünyanın hiç bir ülkesinde, ülkemizde ki özgürlük kadar olanı yoktur. terörist ve destekçileri bile mv şeçilebiliyor, belediye başkanı olabiliyor. kendi ülkesini tehdit edebilen bir örneği dünyanın başka bir ülkesinde gösterebilen var mı? kaldı ki orda ki protestocular filistin'de katledilen 35 bin insan için yapıyor.

65
12
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

Sanki bizde hiç olmamış gibi

13
29
yanıtYanıtla
İsmail oruç :

Evet dünyada savaşlar olmuş ama bebekler katledilmemiş savaşında bir onuru var İsrail'in bu gün yaptığını vicdan sahibi hiç kimse normal karşılayamaz

19
1
yanıtYanıtla
Ibrahim Ozturk:

Güneş BATI dan doğacak.. kıyamet alametlerinden birtanesi

15
2
yanıtYanıtla
Engin Çalık:

hani özgürlükler ulkesiydi Amerika? diye sorarlar adama

11
1
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Filistin de ki zalimliğiğ gösteren foto ve videolara sosyal medyada, dünyanın ünlü spor kulüpler,, ünlü futbolcu, sanatçı, sporcu, ve kişileri,ni fenomenlerini etiketleyin ki, onların hayranları da gerçekleri görsün. Onların ülkedlerinde medya siyonistlerin elinde o yüzden bizim etiket yaparak herkese zalimliği duyurmamız lazım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title