Haberler

Doğubatı Enstitüsü 5. Güvenlik Konferansı

Doğubatı Enstitüsü'nün (Ewı) Gerçekleştirdiği 5. Dünya Güvenlik Konferansı'nın İkinci Gününde, Dünya Güvenliğinde Medyanın Rolü Tartışıldı.

DoğuBatı Enstitüsü'nün (EWI) gerçekleştirdiği 5. Dünya Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde, dünya güvenliğinde medyanın rolü tartışıldı.

EWI yöneticilerinden Mark Gerzon'un yönettiği oturumda, İhlas Holding Genel Müdürü, DoğuBatı Enstitüsü Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi Ahmet Mücahid Ören de bir konuşma yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, terörizm ve şiddetle mücadelede medyaya olan ihtiyacı vurguladılar. Mücahid Ören, özellikle televizyon haberlerinin oynadığı role dikkat çekti ve şunları söyledi: "Kullanılan görüntülerin, seçilen kelimelerin etkisi sadece bir bültenle sınırlı kalmıyor. Bunlar bazen senelerce zihinlerden silinmiyor. Mesela 11 Eylül görüntüleri belki de hiç bir zaman hafızalardan çıkmayacak". Mücahid Ören, TV haberlerinde şiddetin azaltılması konusunda yapılan başarılı çalışmalara da dikkat çekerek, "Medyadaki rekabet anlayışından istifade etmek mümkün. Kötü örnekler kadar iyi örnekler de hızlıca kopyalanabiliyor. Türkiye'de TGRT ve TGRT Haber bu konuda öncü rol oynadı" dedi.

Panele konuşmacı olarak ayrıca George Washington Üniversitesi Uluslararası Terör Araştırmaları Merkezi Başkanı Jonah Alexander ve Water Cronkite Üniversitesi'nden Doç. Bill Silcock da katıldı.

Bu arada, sabah yapılan, Mücahid Ören'in yönettiği 'Aşırı uçların dini istismar ederek şiddete başvurması ile mücadele' panelinde, Rusya'nın Belçika Büyükelçisi Vadim Lukov, Avrupa'nın büyük şehirlerindeki göçmen gençler arasında radikal görüşlerin yayılmasını önlemenin hukuki meşruiyet zemininde yapılması gerektiğini söyledi. EWI Başkan Yardımcısı Greg Austin de, "Kuzey Irak'ta Türkmenler'e karşı etnik temizlik yapılması da bir siyasi aşırılık ve şiddet örneğidir" dedi.

(ÖK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title