Haberler

Burnumuzun dibine kadar girdiler! ABD, Yunanistan'da yeni askeri üsler kuruyor

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden ile Yunanistan Başbakanı Kiyrakos Miçotakis arasındaki telefon görüşmesi sonrasında yapılan açıklamalarda, Yunanistan'ın Ege'deki Kavala kenti ile birlikte Selanik, Girit ve Volos kentlerine yeni ABD üslerinin kurulması için ortak karar alındığı belirtildi. Öte yandan ABD ve Yunanistan'ın, Türkiye sınırına 40 km uzaklıktaki İskeçe ili sınırlarındaki Petrochori Xanthi Eğitim Sahası'nda gerçekleştirilen tatbikatın fotoğrafları da yayınlandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren telefon görüşmesi sonrasında Yunanistan'ın ünlü Estia gazetesinin okuyucularına duyurduğu haberde; Dedeağaç'tan (Alexandroupoli) sonra Selanik, Volos, Girit ve Kavala'ya yeni Amerikan üsleri kurulacağı belirtildi.

BIDEN YENİ ÜSLER İÇİN MİÇOTAKİS'TEN YARDIM İSTEDİ

Yunan gazetesi, ABD'nin Türkiye'nin S-400 konusundaki yaklaşımlarından rahatsız olduğunu, bu yüzden Biden'in Miçotakis'ten Yunanistan'da yeni askeri üsler kurulması için yardımcı olmasını istediğini açıkladı.

Burnumuzun dibine kadar girdiler! ABD, Yunanistan'da yeni askeri üsler kuruyor

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İLE BÖLGEYİ KONTROL EDECEKLER

Miçotakis ile Biden'in yaptığı görüşmelerde, ABD'nin Girit Adası'ndaki Souda üssü ile Dedeağaç, Selanik, Volos, Kavala limanları bölgesinde inşa edeceği yeni üslerin en az 5 yıl süreli olmasının planlandığı belirtildi. Sözcü'nün haberine göre Dedeağaç ve Kavala limanları ile havaalanlarının Karadeniz'in kontrolü için stratejik noktalar olduğu ve insansız hava araçları ile Balkanlar, Ege Denizi ve Akdeniz'de faaliyet göstereceği belirtildi.

YUNANİSTAN'DAKİ YENİ ABD ÜSLERİNİN İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNEMİ VE DEĞERİNİ AZALTACAĞI BELİRTİLDİ

Estia gazetesinin haberinde tüm bu seviyelerde Yunanistan ile ABD arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ile Adana'daki İncirlik üssünün öneminin ve değerinin azalmasına neden olacağı ancak yine de İncirlik üssünün etkili bir üs olma özelliğinin ortadan kaldırmayacağı belirtildi.

Burnumuzun dibine kadar girdiler! ABD, Yunanistan'da yeni askeri üsler kuruyor

TRAKYA'DA YAPILAN ORTAK TATBİKATIN FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

ABD'nin Trakya ve Ege Denizi'ndeki Yunan limanlarındaki askeri araç ve personel yığınağı devam ederken Batı Trakya'da Türkiye sınırına 40 km. uzaklıktaki İskeçe ili sınırlarındaki Petrochori Xanthi Eğitim Sahası'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık sekiz gün süren Yunanistan-ABD ortak tatbikatının fotoğrafları yayınlandı. Tatbikatı Yunanistan Genelkurmay Başkan yardımcısı Korgeneral Charalambos Lalousis, Ordu Genel Müfettişi-Doktrin ve Eğitim Komutanı Korgeneral Angelos Ilaridis, 1. Ordu Komutanı Korgeneral General Stratos ile ABD'nin Selanik Başkonsolosu adınaElisabeth K.Lee, ABD-Avrupa Komutan Yardımcısı (USAREUR-AF Komutan Yardımcısı) Tümgeneral Joe Jarrard ve ABD'nin Yunanistan Askeri Ataşesi Albay Robert Reed Anderson izlediği açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yunanistan Joe Biden İncirlik Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500

Yorumlar (8)

DOSTUM:

trump nerdesin yaaaa

4
15
yanıtYanıtla
Zafer:

Herhangi bir savaş anında ABD askerleri bütün üsleri bırakıp kacacaktır. Bundan kesinlikle emin olun kara savaşında hiç bir güç duramaz karşımızda örnek Suriye.

5
3
yanıtYanıtla
savaş:

artık kara savaşı diye bişey kalmadı adamlarda b52 denen ucaklar var tek bombada 100 km2 yi yok ediyor

yanıt3
yanıt1
CAN DEP:

Irakta üs afganistanda Suriyede üs Yunanistanda üs..Artik incirlikteki üse ne hacet..

6
0
yanıtYanıtla
MERSİN 33:

Hep derler ya ''gelen gideni aratırmış ''diye . İşte olanlar oluyor . Almanya ya bir horozlandık tası tarağı toplayıp doğru Ürdün''e gitti . Aslına bakarsan bu devirde canım ciğerim kankam, dostum devri kalktı . Hep bütün işler çıkar için yapılıyor . Bana görede öyle olması lâzım . . .

5
0
yanıtYanıtla
MALATYALI:

DEĞERLİ MÜTTEFİKİMİZİN BU ÜSLERİ KİME KARŞI KULLANACAĞI AŞİKAR ÜLKEMİZİ GÜNEYDEN VE BATIDAN KUŞATIRKEN BİZEDE PATRİOT F35 VERMEDİĞİ GİBİ S400 DE ALMAMİZİ İSTEMİYOR SAVUNMA SAN BASKANINA AMBARGO KOYUYOR SAV SAN MİZİN GELİŞMESİNİ İSTEMİYOR MUHALEFETEDE ŞİRİNLİK GÖSTEREREK UYUTUYOR ONLARDA ÖLÜM UYKUSUNA DALMIŞLAR ABD NİN DESTEĞİ İLE İKTİDAR OLMAYI HAYAL EDİYORLAR TEHLİKEYE HİÇ DİKKAT ETMEDEN HA BİRE ERDOGANİ ELEŞTİRİYORLAR DİKKAT DAĞITARAK ABD NON EKMEGİNE YAĞ SÜRÜYORLAR ÖNCE VATAN YOKSA İNCİNİR ATAN AKSİ HALDE ÜLKENİN GELECEĞİ OLUR BATAN

4
0
yanıtYanıtla
sdsfs dfsa:

BURNUMUZUN DİBİ NEDİR ARKADAŞ YAA... ADAMLARIN ZATEN ÜLKE İÇİNDE ÜSLERİ VAR UNUTTUNUZ SANIRIM.... ADANADA İNCİRLİK ÜSSÜ VE TÜRKİYENİN DİĞER ŞEHİRLERİNDE NATO ÜSSÜ ADI ALTINDA NİCE ABD ASKERLERİ VAR... O NEDENLE BURNUMUZUN DİBİNDE FALAN DEĞİL ABD ASKERLERİ BURNUMUZUN İÇİNDE...

2
0
yanıtYanıtla
angaralı0606:

Yunan ın bütün şımarıklığını sebebi buydu zaten. Bu USA baş derdi oldu. .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title