Haberler

ABD: Türkiye'nin Kendini Savunma Hakkını Destekliyoruz

Güncelleme:

Ankara saldırısına ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Türkiye'nin kendini savunma hakkını desteklediklerini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Ankara'da meydana gelen terör saldırısından dolayı bir kez daha Türkiye'ye taziye ve destek mesajı göndererek, " Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Earnest, günlük basın brifinginde, pazar akşamı Ankara'da meydana gelen saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN DOĞRUDAN YANINDAYIZ"

Sözlerinin başında Ankara'daki terör saldırısını bir kez daha kınadığını kaydeden Josh Earnest, " Türkiye, ABD'nin NATO müttefiki bir ülkedir. Biz, Türk hükümetinin ve Türk halkının doğrudan yanında yer alıyoruz" şeklinde konuştu.

Earnest ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara şifa dilediğini kaydetti.

"SURİYE'DEKİ CİDDİ İSTİKRARSIZLIK ZARAR VERİYOR"

" Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" diyen Earnest, Suriye'deki kaos sebebiyle bölgede meydana gelen istikrarsızlığın komşu ülkelere ciddi zararlar verdiğini ve Ankara'daki terör saldırısının bunun bir örneği olduğunu dile getirdi.

"TÜRKİYE İLE YÜRÜTÜLEN İŞBİRLİĞİ DEĞERLİ"

"Türkiye kendi ülkesini ve kendi halkını korumaya çalışırken onları desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Josh Earnest, DAEŞ karşıtı koalisyon çerçevesinde Türkiye ile yürütülen iş birliğine değer verdiklerini de aktardı.

"SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN ANKARA İLE BERABER ÇALIŞIYORUZ"

Suriye kaynaklı istikrarsızlığın Türkiye'nin sınırlarını tehdit ettiğini belirten Earnest, sınır güvenliği anlamında da Ankara ile beraber çalıştıklarını dile getirdi.

"KESİN SONUCU ULAŞMIŞ DEĞİLİZ"

Saldırının PKK bağlantısına ilişkin bir soruya ise Earnest, "Henüz kesin bir sonuca ulaşmış değiliz. Ancak, Türk yetkililer konuyu yakın bir şekilde takip ediyor ve biz de bu süreçte gereken desteği veriyoruz" şeklinde cevap verdi.

"TÜRKİYE'YE DESTEK SÜRECEK"

Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca, gelecekte bu tür terör saldırılarının olmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması noktasında Türkiye'ye destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Dünya

Josh Earnest Beyaz Saray Türkiye Dünya Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (13)

osmangazi:

Siz hep destek verdiniz zaten lakin teröre ve teröriste her türlü yardımı yaptınız Allah belanızı verecek

12
0
yanıtYanıtla
nene:

lafla olmaz. f-35 leri pyd ve kandile gönder abd cim. icraat görelim yani

5
5
yanıtYanıtla
pillow fighter:

kesin lan sesinizi pis yankiler

7
1
yanıtYanıtla
CCCSARSINTICCC:

BURDAN AÇIK AÇIK YAZIYORUM BOMBAYI AKP OSLODAKİ İŞGALCİ NATONUN ABD NİN BESLEDİĞİ PKK İŞBİRLİĞİN İÇİNDE BOMBAYI PATLATTI SURİYEYE GİRMEK İÇİN AKP BAHENEYLE BOMBAYI PKK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE PATLATTI TÜRKİYEYİ SÜRİYEYE ÇEKEREK SÜNNİ Şİİ SAVAŞINA DÖNÜŞTÜRMEK Bİ YANDAN SURİYEDEKİ SAVAŞI TÜRKİYEYE TAŞIMAK Bİ YANDAN İSE TÜRKİYEDEKİ İÇ SAVAŞTAN İSTİFADE ETMEK RUSYA İLE SAVAŞMAK ABD RUSYA SURİYEDEN ÇEKİLMEDEN TÜRKİYE İLE SAVAŞTIRMAK İSTİYOR BOP NASIL GERÇEKLEŞECEK

5
1
yanıtYanıtla
CCCSARSINTICCC:

AKP TÜRKİYENİN GÜNEYDOĞUSUNDAN İÇSAVAŞ KARIŞIKLIĞINDAN İSTİFADE EDEREK SURİYEYE GİRECEK SÜNNİ Şİİ SAVAŞINA DÖNÜŞTÜRKMEK Bİ YANDAN SURİYEDEKİ SAVAŞI TÜRKİYEYE TAŞIMAK BOP NASIL GERÇEKLEŞECEK AKP NİN GÖRÜŞTÜĞÜ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ SURİYEDE KÜRDİSTANCI PYD SALİH MÜSLİM IRAKTA BARZANİ APO AKP PYD YE SİLAH YARDIMI YAPMIŞTIR ESEDA KARŞIDA IŞIDI SİLAHLANDIRMIŞ IRAKTA BARZANİN PEŞMERGELERİNİ BİZİM ASKERLERİMİZ EĞİTMİŞTİR PKK YI DA BARIŞ YANİ İHANET SÜRECİYLE HABURDAN DAĞDAN ŞEHİRLERE YERLŞTRMEK SİLAHLAN

1
4
yanıtYanıtla
CCCSARSINITCCC:

HABURDAN DAĞDAN TERÖRİSLERİ BARIŞ SÜRECİ PALAVRALARIYLA TERÖRİSLERİ GÖZ GÖRE GÖRE GÖSTERE GÖSTERE KAHKALAR EŞLİĞİNDE DAVUL ZURNA LERCE TERÖRİSTLERİ ŞEHİRLERE KİMLER YERLEŞTİRDİ BARZANİ İLE ANKARADA GÖRÜŞENLER PYD YE SİLAH YARDIMI YAPANLAR KİMLERDİ APO İLE HAKAN FİDAN DEĞİLMİYDİ APOYLA GÖRÜŞEN APOYA ÖVGÜLER YAĞDIRANLAR KİMLERDİ TÜM TERÖR GRUPLARINI GÜÇLENDİRİP Bİ ANDA KENDİNE CEPHE ALAN KİMLERDİ ABD EMERTETİ TÜM TERÖR GRUPLARIINI GÜÇLENDİR KENDİNE CEPHE AL RUSYA İLE SAVAŞ

2
3
yanıtYanıtla
nene:

lafla olmaz. f-35 leri pyd ve kandile gönder abd cim. icraat görelim yani.

3
1
yanıtYanıtla
DAVUT:

TÜRK lerin ortak õzelligi rus a sõverler ama ülkesini ABD YE PESKES CEKERLER :-) ABD USLERINIZE BAKIN ACABA UŞAK SIZMI OLUYORSUNUZ YPG MI

0
3
yanıtYanıtla
ali:

''türkiye destekliyoruz'' ''türkiyenin yanindayiz'' ''türkiye en iyi arkadasimiz''!Yillardir ayni yalanlar! Bizimkilerde inaniyor!ABD ve AB bu olaylari kinamasi gerek degil, sadece pkkya silah, para, egtim ve diyer seyleri vermeyin. Bunlara artik yardim etmeyin. Ama yok islerine gelmiyor güclü bir türkiye. Biz TC düsmanlarin yardim etmeye devam edilim birsey de olursa ''kiniyoruz ve üzgünüz''. Yillarca ayne hikaye ve böyle de devam edicek.

3
0
yanıtYanıtla
smk:

Hep yardım ediyorsunuzda biz nie goremiyoruz bu yardimları. Zaten perde arkasinda da siz yokmusunuz??

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title