Haberler

Almanya'dan Tarihi Açıklama: Yunanistan'a Savaş Tazminatı Verebiliriz

Güncelleme:

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Yunanistan'a İkinci Dünya Savaşı için savaş tazminatı verilmesinin düşünülebileceğini belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'tan bomba bir açıklama geldi. Süddeutsche Zeitung'a konuşan Gauck Yunanistan'ın Almanya'dan İkinci Dünya Savaşı için istediği savaş tazminatına değinerek, "Bizim gibi tarih bilinci yüksek bir ülke için yapılacak doğru şey tazminat olasılıklarını düşünmektir." diye konuştu.

YUNANİSTAN MECLİS BAŞKANI, TAZMİNATLA İLGİLİ KOMİSYON OLUŞTURULMASINI ÖNERMİŞTİ

Geçen cuma günü Yunanistan'da, Nazilerin ülkede öldürdükleri insanları anma günüydü. Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, Yunanistan'ın İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Almanya'dan savaş tazminatı talebiyle ilgili siyasi partiler tarafından komisyon oluşturulması için öneri sunmuştu. Konstantopulu'nun, bu konuda daha önce oluşturulan komisyonun geliştirilerek yeniden yapılanmasını öngören önerisinin yarın parlamentoda görüşülerek karara bağlanacağı bildirilmişti.

Yunanistan Adalet Bakanı Nikos Paraskevopulos 2000 yılında alınan bir mahkeme kararını anımsatarak Almanya'dan İkinci Dünya Savaşı için savaş tazminatı isteyebileceklerini belirtmişti.

BEKLENEN TAZMİNATLAR TOPLANAMADI, KONU RAFA KALKTI

İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazi işgali altında olan Yunanistan'ın Distomo Köyü 1944 yılının haziran ayında 218 köylü Nazi güçleri tarafından öldürülmüştü. 2000 yılında ise bu katliama karşı Yunanistan Yüksek Mahkemesi bir karar aldı ve Yunanistan ülkesinde bulunan bazı Alman okulları ve Goethe Enstitüsü'ne 30 milyon doları toplamak için icra gönderdi. Fakat beklenen tazminatlar toplanamadı. Daha sonra konu rafa kalktı.

"YENİ ALMANYA!"

Yunan Bakan Paraskevopulos konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: 2000 yılında alınmış olan bir mahkeme kararı var. Ben bu kararı uygulamak zorundayım. Bu kararı engel gözetmeden vermeye hazırım. Almanya ise 1990 yılında Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiğini hatırlatarak 'ortaya yeni bir Almanya' çıktığını belirtiyor ve Nazi döneminde yapılan suçların cezasını çekmek istemiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Joachim Gauck Yunanistan Dünya Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (19)

efe can:

ben haberin orijinalini okudum. savas tazminati demiyo . ceneni kapa parasi diyo

3
13
yanıtYanıtla
merkelmobilWeb@haberler.com:

tazminati borctan dustuk 50 milyar euro borcunuz kaldi bu parayi bir zahmet ay sonuna kadar odeyin aksi takdirde ulkenin bir kismini bize vermek mecburiyetindesiniz.

10
1
yanıtYanıtla
Dartanyan:

Helal olsun lmanyaya delikani mllet Turkler gibi kivirtmiyor hic olmazsa yaptigina yaptım diyor HELAL OLSUN

2
7
yanıtYanıtla
RetkitmobilWeb@haberler.com:

Satin ulkeyi ruslara

3
2
yanıtYanıtla
tt:

beleş yunanıstan aslınd abence almanyaay borcu yok cunku turkıyeye karsı devamlı yunanasıtana uc kuruşluk sılahı 5 kurusa sattılar yunanıstanın bu duruma gelmesınde almaya neden oldu . yunanıstan çökerse ab ıle turkıye arasında sınır kalmıcagı ıçın yunanı batırmıcaklarkı turkler ve orta asyalılar ab ye gıremesın bız bu almanya ıçın savasa gırıp neler kaybettık

3
2
yanıtYanıtla
yunandan tazminat alma hakkımız var:

Yunanın İzmir''e çıkışından 9 Eylül 1922''ye kadar Batı Anadolu''da yaptıkları her türlü mezalim için de Türkiye Yunanistan''dan tazminat istemelidir. Ne günahı vardı o kadar kadın, erkek, çocuk ve yaşlının? Yunanistan isterken iyi de bir de bunları ödesin bakalım. Batı''da Yunan işgaline uğrayıp da mahvedilen şehirler, her biriniz ayrı dava açsınlar.

5
0
yanıtYanıtla
telli turnammobilWeb@haberler.com:

Amaclari bak biz verdik sizde ermenilere werin demek saten almanya o paralari kendine geri donderecektir biz bunu biliyoruz ancak biz birlik olmassak baskalarinin usagi olmaktan kurtulamayiz

5
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Almanya faizlerden odemw yapacak herhalde cunku yunanistan borc filan odemez onu bilin

4
0
yanıtYanıtla
harun 34:

sadece yardımın adı değişmiş eğer savaş tazminatı verilecekse ki yahudileri günahım kadar sevmem önce gitsinler yahudilere versinler. o kadar yahudiyi sabun yaptınız diri diri fırınlara doldurdunuz bunların bir bedeli olmalı.

4
0
yanıtYanıtla
yunan da ödesin:

Yunanistan da bize tazminat ödesin. Kurtuluş savaşını unutmayalım. Parası yoksa birkaç ada versin ödeşelim.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title