Haberler

Almanya'da mRNA aşısından hayatını kaybeden yaşlılardan birinin son sözleri ortaya çıktı: Cildim griye döndü

Güncelleme:

Almanya'da koronavirüs karantinasında tutulan iki yaşlılar yurdunda, yeni çıkan mRNA aşı yapılan yaşlılardan 22'si hayatını kaybetti. Yaşlılardan birinin aşıdan sonra kızını arayarak, "Cildim komple griye döndü" dediği ve ertesi gün öldüğü belirtildi.

Almanya'nın Leverkusen-Rheindorf'taki bir yaşlılar yurdunda ölüm kol geziyor. AWO-Heim'da kalan 149 yaşlı ve personel, koronavirüsün İngiltere mutasyonu olan B.1.1.7'ye yakalandı ve 15 yaşlı, yeni çıkan mRNA tabanlı aşıdan yapılmış olmasına rağmen koronavirüse bağlı sebeplerle can verdi. Bavyera'nın Miesbach Kasabası'nda da aşılanan 7 yaşlı insan da koronadan vefat etti.

İNGİLİZ VİRÜSÜ ÇIKTI

28 Aralık'ta Almanya'da ilk mutasyona uğramış koronavirüs vakasına rastlandığı, iki gün sonra ise aşılamanın başladığı açıklandı. O zaman sadece Pfizer/Biontech'in ürettiği mRNA aşısı kullanılıyordu. Almanya'da halen de bu aşı ile Moderna'nın mRNA tabanlı aşısı kullanılıyor.

ÖLMEDEN BİR GÜN ÖNCE KIZINI ARAMIŞ

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, aşılanan 15 yaşlı koronavirüsten ölürken, 32 yaşlı ile 25 çalışana daha korona bulaştı. Yaşlılardan birinin aşıdan sonra kızını arayarak, "Cildim komple griye döndü" dediği ve ertesi gün öldüğü belirtildi. Ölen 91 yaşındaki Johanna Bradke'nin kızı Bild Gazetesi'ne konuştu ve annesinin ikinci doz aşıyı öldüğü gün alacağı açıklandı.

DİĞER YURTLARA BULAŞTI

Pfizer/BioNTech ile Moderna'nın ürettiği, DNA'ya virüsle savaşmayı öğrettiği öne sürülen mRNA aşılarını savunanlar ise, "Ama zaten bu yaşlılar, korona kaptıkları dönemde aşı olmuşlardı" diyor. Uzmanlar ise, aşının ilk dozunun az koruma sağladığını, asıl korumanın ikinci dozla mümkün olduğunu belirtiyor.

Rheindorf'un, bu şok ölümlerle ilgili ilk örnek olmadığı, Bavyera'nın Miesbach kasabasında da 7 yaşlının aşıdan sonra can verdiği belirtildi. Dortmund, Riedstadt, Koblenz'de de aşılanan yaşlılara yeniden koronavirüs bulaştığı belirtiliyor.

Özellikle koronanın İngiltere mutasyonunun bir-iki dakika içinde temas eden kişiye bulaştığı açıklanırken, zaten karantinada tutulan ve kimsenin girmesine izin verilmeyen yaşlılar yurduna virüsün nasıl girdiği tam olarak bilinmiyor.

ELÇİ-RNA TEKNOLOJİSİ

Çin ve Rusya'nın tercih ettiği geleneksel aşılara karşılık Moderna, geleneksel aşı yöntemi yerine elçi-RNA (mRNA) teknolojisini kullanıyor. Bu yöntemi deneyen şirketler arasında BioNTech/ Pfizer ve AstraZeneca/Oxford Üniversitesi de yer alıyor.

Bu teknoloji sayesinde herhangi bir mutasyon durumunda aşıya gerekli düzenleme ve eklemelerin hızla yapılabileceği kaydediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Almanya Bavyera Pfizer Haberler

500

Yorumlar (56)

onur:

cin ve rus asisindan olen duyulmadi ama bu yeni teknikle yapulan asidan olenlerin sayisi yuzlere dayandi ab abd cin ve rusyaya karsi cin rus asisi onlarca uljede milyonlarca insana yapildi bence cin asisi daha guvenli en azindan asidan olen yok

41
30
yanıtYanıtla
ADANALI II:

Zaten olenler yasli eceli gelen elbet gider asiya yasa bakmaz! Asiya bahane bulmayın.

yanıt1
yanıt14
Funda:

Dünya nüfusunu azaltmak için uygulanan covit 19 ınsanları öldürmeye yönelik. Aşı olmayanlar toplumdan dışlanacak hiç bir sosyal faaliyete katilamiyacak yani aşı dayatilacak. Durmadan üreyen 5 çocuk doğuran yaşam kaynaklarını hızla tüketen insan artık eskisi gibi güzel doğa ve kaliteli yaşama veda ediyor. Yaşlıları ve işe yaramayanlari yok etmeye yönelik dünyayı arıtma programı covit

47
6
yanıtYanıtla
önce yazmayı öğren sonra eleştir:

funda hanım covid bile yazamayan birisi olarak yazdıklarınıza nasıl bu kadar güveniyorsunuz ? ilerleyen dönemde delinin biri kuyuya taş attı olayı olmadan bu kafanızdan attığınız yorumu kaldırmanızı öneririm.

yanıt4
yanıt21
consınov:

Yüce Allah akıl vermiş yani çoğumuza, günümüzde suni, ilaçlı, hormonlu gıdalar, radyasyon (cep tel, internet, baz istasyonları v. b. ) zaten bu görevi görüyor. Sağlıksız hastalıklı kısa ömürlü bi toplum oluşuyorken bunları aşıya bağlamak olmayan akıl tutulması olabilir.

yanıt7
yanıt15
ZonguldaK:

Consinov:bu yazdiklarinida la zaten inssnligi bugunler icin hazirlamakti yavas Yavas o gun geldi ve uygulama yapiyorlar olan bu

yanıt14
yanıt1
servet:

yaw hehe tamam . bi bitmediniz be

yanıt4
yanıt15
Gürbetci:

Ne olursunuz kardeşlerim kurallara uyalim dizin icin başla dişle calişan bir saglik bakaniniz bir cümhürbaşkaniniz ve ic işleri bakaniniz var dua edin biz almanyada ölsek kimse sahiblenmiyor Şükredin yüce türk milletinin başkanina ssglikcisina mali batsin caninizi düşünün secim isteyenler sadece secim zamani görünüyor başka yok elinizdekine sahib olun

19
33
yanıtYanıtla
ASD:

Gel dostum o zaman. Gurbetlik çekme oralarda. . Gelde sen sahip çık. Maden o kadar iyi gel, biz paylaşmaya hazırız. . .

yanıt31
yanıt9
KÖPRÜDEKİ LULU:

NE HALT EDİYORSUNUZ O ZAMAN ORADA DÖNÜN ÜLKENİZE. ORDAN GAZEL OKUMAK GÜZEL DEĞİL Mİ? AVRUPAYI BEĞENMEZ AMA AVRUPADAN DA OLAMAZ. YA BİR YÜRÜYÜN GİDİN!

yanıt19
yanıt4
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title