Haberler

Kazı sırasında olağanüstü keşif! 3 bin yıllık bronz kılıç bulundu

Güncelleme:

Almanya'nın Bavyera bölgesinde arkeologların yaptığı kazı sırasında, Bronz Çağı'na ait 3 bin yıllık iyi korunmuş bir bronz kılıç bulundu. Mezarda kılıçla birlikte başka bronz eşyalar da bulunduğu belirtilerek, keşif 'olağanüstü' olarak nitelendirildi.

Bavyera Eyalet Yönetimi Anıt Koruma Kurumu (BLFD), arkeologların Almanya Bavyera bölgesinde Donau-Ries ilçesindeki kazılar sırasında bir mezarda, Bronz Çağı''''na ait iyi korunmuş bir kılıç bulduğunu duyurdu.

"PARLAYACAK KADAR İYİ KORUNMUŞ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "3000 yıldan daha eski olan ve neredeyse parlayacak kadar olağanüstü iyi korunmuş bronz bir kılıç. Bronz tam kabzalı kılıç ailesinden, sekizgen kabzası tamamen bronzdan yapılmış (sekizgen kılıç tipi)."

Kazı sırasında olağanüstü keşif! 3 bin yıllık bronz kılıç bulundu

KEŞİF "OLAĞANÜSTÜ" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Yetkililer, kılıcın ilk belirlemelere göre M.Ö. 14. Yüzyıla (Bronz Çağı) ait olduğunu belirterek bu döneme ait bir kılıç buluntularına rastlamanın son derece nadir olduğunu vurguladı. Arkeologların mezarda kılıçla birlikte başka bronz eşyalar da bulduğu belirtilerek, keşif ''''olağanüstü'''' olarak nitelendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Bavyera Almanya Kültür Sanat Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

mahalle sakini:

Maymuncular yasta.

47
20
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Evrim teorisinin ne olduğunu hiç duymamış olan ve bir kişinin 3000 yılla söyleyebileciği en saçma diyalog bu olmalı. Evrim teorisinde önceki ırktan ayrılma bile 150-200 bin yıl .Şimdi sana diyecem ki mitokondriyal Rna fialn anlamayacaksın . O yüzden demiyorum bile. On bin yıldan fazlası evrimi çürütmez ,sizin saydığınız sami geleneğini çürütür. Çünkü ,peygamberleri arka arkaya yaşlarına göre eklesen 5000-6000 yılı geçmez. Yasta olması gerekenler sizlersiniz

yanıt8
yanıt10
hamıt:

300 yıl önce muazzam bir işçilik kalitesiyle yapılan birşeyin onca teknolojik gelişme sonrasında 3000 yıl sonra aşırı derecede dandik yapılıyor olması ilginç.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title