Haberler

AB Uyardı: Gül'ün Hatasını Arayacaklar

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Joost Lagendijk, 'Birçokları Gül'ün Hatasını Arayacaktır; Bu Durum Sayın Gül'e Büyük Sorumluluk Yüklüyor' Dedi.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Milletvekili ve AB-Türkiye Karma Parlamentosu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, "Birçokları Gül'ün hatasını arayacaktır; bu da durumun sayın Gül'e büyük sorumluluk yüklüyor" dedi.

AB-Türkiye Karma Parlamentosu Eşbaşkanı Lagendijk, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini İHA'ya değerlendirdi. "Bence şu an hepsinden önemlisi Türkiye siyasetini kilitleyen bu cumhurbaşkanlığı meselesinin çözümlenmesi" diyen Lagendijk, "Türkiye'de artık bir cumhurbaşkanı olması gerekiyordu ve artık var hem de bence de çok iyi bir cumhurbaşkanı var. Biz Sayın Gül'ü dışişleri bakanı olarak gayet iyi tanıyoruz ve Avrupa'da ona güveniyoruz. Onunla defalarca şahsen karşılaşmış biri olarak karakter ve

kişilik olarak da mükemmel bir insan olduğunu söyleyebilirim. Kendisi, partisi ve vizyonu üzerinde hala şüpheler var Türkiye'de; ama o bu şüpheleri gidermek için en iyi pozisyonda" şeklinde konuştu.

Ordu ve hükümet arasında daha fazla gerginlik yaşanmayacağını düşündüğünü ifade eden Lagendijk, Türkiye'de artık herkesin Gül faktörünü kabullendiğini söyledi. Birçoklarının onun Gül'ün hatasını arayacaklarını da dile getiren Lagendijk, bu durumun Gül'e büyük sorumluluk yüklediğini belirterek ne olursa olsun demokrasilerin bu şekilde işlediğini kaydetti.

Gül'ün geçmişine değil de geleceğine bakılması gerektiğine değinen Lagendijk yeni dışişleri bakanı ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Ali Babacan, bu pozisyon için en mükemmel isim. Başmüzakereci olması ona gerekli tecrübeyi kazandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi yeni pozisyonunda da Türkiye için Avrupa'da en iyisini yapacağından kuşkum yok. Yeni dışişleri bakanının yapması gereken en önemli şey, Türkiye'nin ihtiyaçlarını ve isteklerini net bir şekilde Avrupa'ya aktarmak ve Türkiye'nin doğru anlaşılmasını sağlamaktır."

Lagendijk, "Reformlar ve müzakereler bundan sonra daha hızlanacaktır. Bu sayede Avrupa'da Türkiye'yi eleştirenler, şüpheyle bakanların sesi kısılacaktır. Reformlar ve müzakereler genel konular. Spesifik olarak konuşmak gerekirse anayasadaki 301. madde yeni hükümetin ilk işi olmalı. Bu maddenin değiştirilmesi ya da kaldırılması Türkiye hakkındaki pek çok eleştiriyi v kuşkuyu sonlandıracaktır" diye konuştu.

Ofisinin duvarındaki futbol forması giymiş Erdoğan posterinin sorulması üzerine ise Lagendijk, "Avusturya dönem başkanlığı esnasında Avrupa liderleri ve Avusturya liderleri arasında bir futbol müsabakası düzenlenmiş ve bu maçta Erdoğan forvet oynamıştı. Bunun üzerine Avusturya bu posteri hazırlattı ve altına 'Artık Avrupa'nın yeni bir forveti var' yazdı" yanıtını verdi.

(SRT-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? GS Basketbol hangi kanalda? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title