Haberler

Darende'den Kısa Kısa

"Gönüllerde Açan Bahar Çiçekleri" projesi kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı oyuncuları, Darende'de hem yetişkinler hem de çocuklar için tiyatro oyunları sahneledi.

Darende Kültür Sanat Derneğinin (DARSAD)

"Gönüllerde Açan Bahar Çiçekleri" projesi kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı oyuncuları, Darende'de hem yetişkinler hem de çocuklar için tiyatro oyunları sahneledi.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu'ndaki gösterimlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tiyatro oyuncuları, "Masal Dünyasına Yolculuk" ve "Komşu Köyün Delisi" oyunlarıyla izleyicilerle buluştu.

DARSAD Başkan Ahmet Ölçer, gösterimden önce yaptığı konuşmada, Darende'deki kültürel ve sanatsal hareketliliği artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ölçer,

"Gençlerimizde milli birlik ruhu oluşturmak, yılların süzgecinden geçerek bizlere kadar ulaşan değerlerimize sahip çıkıp tanımak ve tanıtmak hepimizin vazifesidir" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın da izlediği gösterimin ardından Hüsnü Yelbay yönetimindeki koro Türk Sanat ve Halk Müziği konseri verdi.

-Darende YGS birincisi Karakaya, Kaymakam Aktaş'ı ziyaret etti-

Darende ilçesinde Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında (YGS) tüm puan türlerinde birinci olan Ayşenur Karakaya, Kaymakam Mehmet Aktaş'ı ziyaret etti.

Aktaş, başarısından dolayı Karakaya'yı tebrik ederek, Karakaya'yla bir süre görüştü. Aktaş, ikinci sınavın daha önemli olduğu ve ondan da ilçedeki öğrencilerin başarı elde etmesini beklediklerini dile getirdi.

Karakaya da Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olduğunu, dershaneye gidip aynı zamanda da düzenli ders çalışarak başarıya ulaştığını belirterek, 2 yıl önce Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilçe birincisi olan ağabeyi gibi tıp fakültesini hedeflediğini anlattı. - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Karakaya Kayseri Darende Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title