Haberler

Cumhurbaşkanı seçimi - CHP Grup Başkanvekili İnce -

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Aslında bu seçim kimin seçileceği bir seçim değil, kimin seçilmemesi gerektiği bir seçimdir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Aslında bu seçim kimin seçileceği bir seçim değil, kimin seçilmemesi gerektiği bir seçimdir" dedi.

İnce, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinde partisinin Bursa, Balıkesir ve Yalova'daki çalışmalarında görev aldığını söyledi.

Bu seçimin, öncekilerden çok farklı olduğunu belirten İnce, "Bu seçim, hukukun üstünlüğüne inananlarla inanmayanların, Müslümanların birbirini öldürmesinde yardımcı, aracı olanlarla olmayanların, diktatöre ders vermenin, yetim hakkı yiyen, yalanı kişiliğinin bir parçası haline getirenle buna karşı çıkanların seçimi. Aslında bu seçim, geçerli oyların seçimi. Yani iptal atılan, yanlış kullanılan her oy, Recep Tayyip Erdoğan'a yazacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaklaşık 13 yıldır ülkeyi yönettiğini hatırlatan İnce, onun iki kez yenildiğini ileri sürdü. İnce, "1 Mart tezkeresinde, 1 Mart 2003'te yenildi. Bir de Taksim'e AVM yapamadı. İki kez yenildi, onun haricinde her şeyde galip oldu. Şimdi 'Allah'ın hakkı üç' dedirtme seçimi bu. Buna üçüncü yenilgisi hep birlikte tattıracağız. Aslında bu seçim, kimin seçileceği bir seçim değil, kimin seçilmemesi gerektiği bir seçimdir" görüşünü savundu.

İnce, 17 Aralık 2013'ten bu yana TBMM'nin halka çalışmadığını öne sürdü.

TBMM'yi, "milletin egemenliğinin tecelligahı" olarak niteleyen İnce, şöyle devam etti:

"TBMM, Başbakan'a, bakanlara, mahdumlara çalışıyor. Bunlara af getirmek, HSYK'yı değiştirmek, hakimlerin, savcıların, polislerin, bunları sorgulayanların yerlerini değiştirmek için çalışıyor. Milletvekilleri fezlekeleri okuyamıyor, gizliyor, saklıyor, 'sıra numarası gelmedi', 'eksik', 'pulu yok' diyor, bahane uyduruyor da uyduruyor. Türkiye'de hep bir askeri vesayetten söz ediyorlardı ya evet, Türkiye'de bir vesayet var, o da Tayyip Erdoğan vesayeti var. Devletin arabasıyla, uçağıyla, helikopteriyle, parasıyla, televizyonuyla kampanya yürüten bir Tayyip Erdoğan var. Eskiden mecburen tek kanallı TRT'yi izliyorduk, şimdi de RTE'yi izliyoruz, çok kanallı RTE'yi izliyoruz. Tek kanallı TRT'den çok kanallı RTE'ye geçti Türkiye. Bakanı azarlıyor, medya patronunu azarlıyor, bakanlıklar, vergi müfettişleri, polis, hakim, savcı elinde, sopa elinde, para onda, her şey onda, 'mağdurum da mağdurum, mazlumum da mazlumum', ağlayıp duruyor. 14 senedir yaptığı numara bu."

- "Bir Obama ile Putin eksikti"

Muharrem İnce, bu seçimde mağdurların, kendi taraflarında olacağına inandığını anlattı.

Yalova'da 1 Haziran'da yapılan belediye başkanı seçimini anımsatan İnce, şunları kaydetti:

"Herkes umutsuzdu. 'Saçmalama, devleti mi yeneceksin' diyorlardı bana. 'Merak etmeyin, devleti de yeneriz' dedim. Sizin Büyükşehir Belediye Başkanınız (Recep Altepe) da oradaydı. Ona sesleniyorum; 'Bursa'daki işleri yapamıyorsun, Yalova'ya gelmişsin iş yapmaya.' Yalova'daki pazarın üstünü kapatacaktı. Gelmişken sesleneyim; bak Başkan, pazarın üstünü gel kapat. Kapatmazsan Yalova'daki Koru belde Belediye Başkanı'na kapattıracağım onu. 'Bursa Büyükşehir Belediyesi yapamadı, Koru beldesi yaptı' diyeceğim.' Kocaeli, İstanbul oradaydı, sokak aralarında bakanlar vardı, Başbakan oradaydı, bir Obama ile Putin eksikti. Ne oldu, burunlarını sürttük gönderdik. Bu seçimde de böyle olacak. Yeter ki inanalım. Bu adam seçilemeyecek, buna inanıyorum."

Adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 7 partinin desteklediğine işaret eden İnce, "Eminim ki güçlü bir şekilde çıkacağız. 1 Haziran'da nasıl bunların Yalova'da burnunu sürttüysek bu sefer de Türkiye çapında sürteceğiz" ifadesini kullandı.

-Cumhurbaşkanı seçimi

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Muharrem İnce Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title