Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Bizim açımızdan adayımızın ulaştığı yüzde 10'a yakın, yüzde 9 küsurluk oy oranı, umudun ve değişimin kazanımıdır.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cumhurbaşkanı seçiminde ulaştıkları oy oranının, umudun ve değişimin kazanımı olduğunu belirterek, "Türkiye siyasetinin geleceğini de aslında bu yüzde 9 küsurluk oy oranı ve onun kapsadığı potansiyel belirleyecektir. Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin kapısı açılmıştır" dedi.

Yüksekdağ ile HDP İstanbul milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel, cumhurbaşkanı seçimini partinin Mecidiyeköy'deki ofisinde takip etti.

Seçim sonuçlarına ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Yüksekdağ, bu seçimin ve yeni başlangıcın Türkiye halklarına hayırlı olmasını diledi.

Seçimin Türkiye demokrasisine katkı sunacağını umduğunu ifade eden Yüksekdağ, 45 günü aşan seçim sürecini çok yoğun tempoyla geçirdiklerini kaydetti.

Yüksekdağ, seçim sonuçlarının Türkiye'nin bundan sonraki siyasi yürüyüşüne dair çok önemli veriler sunduğunu, bunların her birisini değerlendireceklerini ifade ederek, kampanyada görev yapan herkese ve Demirtaş'ı destekleyen bütün kesimlere teşekkür etti.

Sonucu, parti ve partilerinin desteklediği Selahattin Demirtaş'ın ulaştığı oy oranı bakımından bir kazanım olarak değerlendirdiklerini belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Sadece matematiksel oranlardan, kuru, donuk oy yüzdelerinden bakamayacağımız kadar gerçek, kapsamlı, Türkiye'nin temel toplumsal, siyasal sorunlarına müdahale ettiğimiz bir seçim kampanyasıydı bu. Sadece yüzdelerden bakılarak yapılan değerlendirmenin yanılgılı olacağını düşünüyorum. Bizim açımızdan adayımızın ulaştığı yüzde 10'a yakın, yüzde 9 küsurluk oy oranı, umudun ve değişimin kazanımıdır. Bu oran, Türkiye'deki özgürlük ve demokrasi dinamiklerinin, değişim isteyen güçlerin toplumsal varlığını ve yarattığı enerjiyi ortaya çıkarmıştır. "

"Halk, 'umut ediyorum, değişim istiyorum' dedi"

Seçimde iki sonuç olduğunu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunu muhafaza ettiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu isminde somutlaşan diğer tarafın ise statükoyu ve durumu muhafaza etmekten geriye düştüğünü söyleyen Yüksekdağ, Demirtaş ve onun ismi etrafında ortaya konulan siyasi iradeye bakıldığında ise Türkiye siyasetindeki değişim ve değişimci güçlerin yarattığı farkın görüldüğünü kaydetti.

"Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunda yeni olan şey, Selahattin Demirtaş'a verilen oy ve bu oy oranıyla ortaya çıkan sıçrama, başarı ve kazanımdır" diyen Yüksekdağ, bu kazanımın kendileri için bir gelecek görüş açısı olduğunu belirtti.

Bu sonuçla Türkiye halklarının "Umut ediyorum, değişim istiyorum" dediğini, umudun ve değişimin toplumsal karşılığını bu seçim kampanyası sonuçlarında çok rahat gördüklerini dile getiren Yüksekdağ,  "Bu sonuçlar büyütülmesi gereken bir umuttur. İlerletilmesi, geliştirilmesi gereken bir değişim gücü ve enerjisidir. Türkiye siyasetinin geleceğini de aslında bu yüzde 9 küsurluk oy oranı ve onun kapsadığı potansiyel belirleyecektir. Türkiye siyaseti için yeni bir dönemin kapısı açılmıştır" diye konuştu.

"Sonuçlar yeni bir başlangıca işaret ediyor"

Yüksekdağ,  bu sonuçla yetinmeyip bunun ötesine gitmeleri gerektiğini dile getirerek, seçim sonuçlarının yeni bir başlangıca işaret ettiğini, ulaşamadıkları kesime ulaşmak için yeni görevler ortaya koyduğunu belirtti.

Halkın verdiği desteğin sadece seçim sandıklarıyla sınırlı kalacak bir irade olmadığını vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bundan sonraki dönemde Türkiye siyasetinin dinamik alanlarda sürdürülmesi ve yürütülmesi bakımından da çok güçlü, yeni bir saflaşma, yeni bir odaklaşma açığa çıkmaya başlamıştır. Bu halkın, bağımsız, kutuplaştırıcılığın dışında yeni saflaşması olarak karşımıza çıkmıştır. Bu zamana kadar oluşan siyasi dengeleri ve çizilen katı sınırları cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve adayımıza verilen oyların renginde çok daha net olarak görmeyi başarabildik. Halkımız kendisine çizilen sınırları aşma noktasında özgür adımlar atmaya yöneldi." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ertuğrul Kürkçü İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title