Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanı seçimi için kullandıkları oylar mühürlü torbalar içinde, "diplomatik kurye" ile Türkiye'ye gönderildi.

Azerbaycan'daki Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanı seçimi için kullandıkları oylar mühürlü torbalar içinde, "diplomatik kurye" ile Türkiye'ye gönderildi.

Pusulalar, oy verme işleminin sona ermesinin ardından saklandıkları kilitli odadan Bakü Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı İsmail Alper Coşkun ile adayların seçim komisyonu temsilcilerinin gözetiminde çıkartıldı.

Mühürlenerek iki büyükelçilik görevlisi "diplomatik kurye"ye teslim edilen torbalar, seçim komisyonu temsilcilerinin de eşliğinde, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'na getirildi.

THY uçağıyla İstanbul'a götürülecek oy torbalarının, Yüksek Seçim Kurulu temsilcilerine teslim edileceği öğrenildi.

Azerbaycan'daki seçmenler, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ile Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarındaki sandıklarda oylarını kullanmıştı.

Beş bin 611 seçmenin kayıtlı bulunduğu Bakü'de 838, 403 seçmenin kayıtlı bulunduğu Gence'de 56, 291 seçmenin kayıtlı bulunduğu Nahçıvan'da ise 53 vatandaş oy kullanmıştı. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Alper Coşkun Azerbaycan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title