Haberler

Çanakkaleli Kadınlar Kürtaj Hakkı İçin Yürüdü

Çanakkale'de bir grup kadın, kordon boyunda yürüyüp, 'Kürtaj haktır yasaklanamaz' diye slogan attı.

Çanakkale'de bir grup kadın, kordon boyunda yürüyüp, 'Kürtaj haktır yasaklanamaz' diye slogan attı.

Çanakkale'de bir grup genç kadın, kürtajın yasaklanmasıyla ilgili tartışmalara tepkisini yürüyüş ve basın açıklamasıyla dile getirdi. Golf Çay Bahçesi önünde toplanan 20 kişilik grup, 'Kürtaj Haktır Roboski Katliam Tartıştırmayız' yazılı pankart açtı. 'Rahim Benim Sana Ne', 'Bedenim Benimdir Tayyibin Değil', 'Kadın Yaşam Özgürlük' yazılı dövizlerle yürüyüşe geçen grup, polisin güvenlik çemberi eşliğinde kordon boyunu takip ederek İskele Meydanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı binası önüne geldi.

'Kürtaj haktır yasaklanamaz', 'Tayyip elini bedenimden çek' sloganları atan grup adına AK Parti İl Başkanlığı binası önünde basın açıklamasını okuyan Şeyma Öztürk, "Başbakan, ilk olarak Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 'Sezeryanla doğuma karşıyım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum' demiş. Ardından da AK Parti Kadın Kolları Kongresinde, 'Her kürtaj bir Uludere'dir' diye devam etti. Kendisine tepki gösteren kadınları, 'Bazı terbiyeden muaf tipler' diye tanımlayıp, 'Bu ülkede her meselenin sorumlusuyum başbakan olarak' diyerek rahmimizden dahi sorumlu olduğunu ilan etti. Yaklaşık 150 gündür Uludere katliamının katillerini bulamayan Başbakan, bu kez de kürtaj açıklamasıyla kadınları katil ilan etti. Hepimizin gözü önünde katledilen 35 canla, tıbben ve hukuken canlı bile sayılmayan bir hücreyi eş tutan Başbakan öncelikle Uludereli analardan ve tüm kadınlardan özür dilemeli" dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Uludere Roboski Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title