Haberler

Çanakkale Valisi'nden Kurşunlu Köyü'ndeki Madende İnceleme

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü'nde işletilecek feldspat madeninin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü'nde işletilecek feldspat madeninin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu. Köylülerin şikayetlerini dinleyen Vali Çınar, maden ocağı görevlilerinden bilgi aldı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Köyü'ne yaklaşık bir kilometre mesafedeki Killiktepe Mevkii'nde özel bir firma tarafından işletilecek feldspat madeniyle ilgili çevrecilerin kaygısı devam ederken, Vali Ahmet Çınar köye giderek hem madencilerle, hem de köylülerle görüştü. Maden sahası açılması ve yol çalışması için ormanlık alandaki ağaç kesimlerine karşı 22 gün açlık grevi yapan çevreci çiftçi 58 yaşındaki Bülent Özüren, elindeki belgeler ve fotoğraflarla Vali Çınar'a brifing verircesine konuyu anlatarak kaygılarını dile getirdi.

Meydanda köylülerin açılacak madenle ilgili şikayetlerini dinleyen Vali Ahmet Çınar, "Her şey hukukla çözülür. Ben istiyorum veya vali istiyor diye madeni yok sayamayız. Ama şikayetlerinizi ciddiye alıyorum. Daha önce de bu koyda toprak kayması yaşandığını söylediniz. Tüm şikayetlerinizi bir dilekçede toplayıp bize bir kez daha sunun. Biz de gerekli işlemleri başlatalım" dedi. Köylüler Vali Çınar'a, köyde daha önce yaşanan toprak kaymasının maden ocağının açılması ardından yeniden yaşanabileceğini, bunun da bir felakete yol açabileceğini ve sularının kirleneceğini ifade etti.

Daha sonra madenin bulunduğu Killiktepe Mevkii'ne giden Vali Ahmet Çınar, burada da maden ocağındaki görevlilerle bir görüşme yaparak işletmeyle ilgili bilgiler aldı. Maden ocağı görevlileri, Vali Çınar'a, madenle köy arasındaki eğimin yüzde 22 olduğunu ve işletme için herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. Vali Çınar'ın yanındaki köylüler maden ocağı görevlilerine bu iddiaları nedeniyle tepki gösterdi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Çanakkale Bayramiç Kurşunlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title