Haberler

Çanakkale'de İmar Planı Tadilatlarıyla İlgili İddia

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eski ve yeni belediye meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 39 kişi hakkında, bazı kararlarla yapılan imar planı tadilatlarının imar mevzuatına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle "görevi kötüye"...

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eski ve yeni belediye meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 39 kişi hakkında, bazı kararlarla yapılan imar planı tadilatlarının imar mevzuatına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla dava açıldı.

2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Belediye Meclisi'nin bazı kararlarla yapılan imar planı tadilatlarının imar mevzuatına aykırılık teşkil ettiği iddiaları hakkında, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sonucunda plan tadilatı mevzuatına aykırılık belirlendiği öne sürüldü. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile eski ve yeni belediye meclisi üyelerinin aralarında bulunduğu 39 kişi hakkında Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldığı belirtildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Haklarındaki iddialara ilişkin olarak ön inceleme raporuna dayanarak şüpheliler hakkında İçişleri Bakanınca 21.09.2011 tarihinde soruşturma izni verilmesine karar verildiği, şüphelilerin yaptığı itiraz üzerine Danıştay 1. Dairesi'nin 2011/2196 esas 2012/277 karar sayılı kararıyla ilgililere isnat edilen eylemlerin haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşıldığından, soruşturma izni verilmesine ilişkin karara yapılan itirazın reddine karar verildiği, şüpheliler alınan savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini beyan etmişseler de mülkiye müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda tanzim edilen ön inceleme raporunda ayrıntılı olarak belirtildiği üzere, şüphelilerin bahsi geçen belediye meclisi kararlarıyla açıkça imar mevzuatına aykırı imar plan tadilatının yapılmasını sağlamak suretiyle üzerlerine atılı müsnet görevi kötüye kullanmak suçunu işledikleri, her alınan belediye meclis kararının ayrı suç olarak kabul edilmesi ve bu şekilde kimi şüpheliler hakkında görevi kötüye kullanma suçunun birden fazla işlendiğinin kabul edilmesi gerektiği anlaşılmakta. Şüphelilerin yargılamasının mahkemenizce yapılarak, eylemlerine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmalarına karar verilmesi talep ve iddia olunur."

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Hüseyin Vefa Ülgür Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title