Haberler

Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Taşdelen Panik Yapmayın, Türkler Almanya'ya Dolmayacak

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann kararı gülünç diye nitelendirirken Bu karar uyum karşıtıdır ve bu nedenle çok kötüdür.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann kararı gülünç diye nitelendirirken Bu karar uyum karşıtıdır ve bu nedenle çok kötüdür. Çok basit bir dil sıvanını bir yerleşme özgürlüğüne engel olarak görmek, gülünç ve yaşamın gerçeklerinden uzaktır. Kim çok basit olarak Almanca öğrenmeye hazır değilse, bu onun Almanya'da sürekli uyum sağlamaya da hazır olmadığını göstermektedir dedi.

Kararı sevinçle karşıladıklarını söyleyen Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Taşdelen Neticesinde o bir ayrımcılıktı. Türklere çifte standart uygulanıyordu. Şimdi buraya Türkiye'den gelen gelin ve damatlarımız rahatça Almancayı öğrenmeye entegre olabilirler dedi.

Eyalet İçişleri Bakanı Hermann'ın kararla ilgili açıklamalarını tepki gösteren Taşdelen, Bütün Türkler sanki artık Almanya'ya yığın yığın geleceklermiş gibi bir paniğe kapınılıyor. Bu panik çok yersiz. Almanlar paniğe kapılmasınlar, Türkler bu karar kalktı diye buraya yığılacak değiller dedi.

Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı kararda, Aile birleşimi, Türk çalışanların aile yaşamına imkan tanıması açısından vazgeçilmez bir araçtır dendi ve Almanya'nın Almanca dil şartına getirdiği daha kolay uyum gerekçesine karşı da 'aile birleşimi yaşama kalitesini iyileştirir ve uyumu teşvik eder' gerekçesini getirdi.

Kararın alınmasına, Türkiye'de Naime Doğan'ın Almanya'daki eşinin yanına gelme dilekçesinin Almanca öğrenemediği gerekçesiyle Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği'nden vize alamaması üzerine Berlin'de açılan dava neden oldu. Berlin İdari Mahkemesi kararı Avrupa Adalet Divanı'na havale etmişti. Almanya'ya aile birleşimi çerçevesinde gelecek olan Türkler dil testinden geçiriliyor ve sınavı kazanamayanlar vize alamıyordu. Şimdi AB üyesi Almanya, Avrupa Adalet Divanı'nın kararına uymak zorunda. Artık, Almanya'da yaşayan Türkler, Türkiye'den evlendiklerinde eşlerini Almanca sınavına girme zorunluluğu olmadan Almanya'ya getirebilecekler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Türkiye Almanya Bavyera Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title