Haberler

Can Yücel Nisan'da Ankara Sanat Tiyatrosunda

Güncelleme:

Tiyatro Kumpanyası'nın hazırladığı Can oyunu, 2 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Ankara Sanat Tiyatrosunda tiyatro ve şiir sevenlerle buluşuyor.

Tiyatro Kumpanyası'nın hazırladığı Can oyunu, 2 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Ankara Sanat Tiyatrosu'nda tiyatro ve şiir sevenlerle buluşuyor.

Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, hayatın içinden hiç eksilmeyen Türkiye'nin en önemli şairlerinden Can Yücel'i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştiriyor. Aynı zamanda Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.

2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor.

Oyunun biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve oyunun gösterimde olduğu tiyatro gişelerinden temin edilebiliyor.

Tiyatro Kumpanyası

Kemal Kocatürk'ün "Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro" söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, 2011'de Can Yücel'den Genco Erkal'ın uyarladığı ve Kemal Kocatürk'ün yönetip oynadığı "Can" adlı tek kişilik oyunla tiyatro dünyasına merhaba demişti. Yayınladığı tek kitapla 50'nin üzerinde baskıya ulaşan ve Türkiye'nin en çok okunan şairlerinden biri olmasıyla ünlenen Ahmed Arif'in yaşam öyküsünü "Hasretinden Prangalar Eskittim" adlı oyunuyla 2012'de şiir severlere aktaran Tiyatro Kumpanyası, 2013 başında çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı "Oturan Boğa" adlı çocuk oyununu sahneye koymuştu. Aynı yıl mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsünün anlatıldığı "Küçürekkız" ise, önce Makedonya'daki Mot Festivali'nde, daha sonra da İstanbul'da izleyiciler ile buluşmuştu. ve son olarak da masal tadında politik güldürü oyunu "7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" sahnelendi.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Kemal Kocatürk Can Yücel Basın Bültenleri Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title