Haberler

Bakan Canikli'den John Kerry'ye Petrol Cevabı: Söz Konusu Değil

Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Söylendiği gibi IŞİD ile en ufak bir petrol ticareti alımı satımı kesinlikle söz konusu değildir." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Ahilik Ansiklopedisi Tanıtım Toplantısı’nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"KAYITLARI BAKANLIĞIMIZDA VAR"

Bir gazetecinin, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bir açıklaması oldu. ‘ Türkiye IŞİD’in petrol kaçakçılığına aracılık ediyor’ şeklinde, siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan Canikli, "Tüm petrol ve ticaret, ihracat, transit ticaret tüm kayıtlar bilgiler sorumluluk itibari ile bakanlığımızın yetki alanındadır. Kayıtları da bakanlığımızda vardır. Söylendiği gibi IŞİD ile doğrudan ya da dolaylı olarak en ufak bir petrol ticareti alımı satımı kesinlikle söz konusu değildir." cevabını verdi.

GÜMRÜKLERDE ÖNLEM ALINDI MI?

ABD’nin başı çektiği koalisyon çalışmaları noktasında gümrüklerde bir önlem alındı mı? Sorusu üzerine Canikli, “IŞİD meselesi ile ilgili ya da ABD’nin başını çektiği ülkelerin IŞİD ile mücadelesi olarak tanımlanan proje ile ilgili olarak hükümetimizin tavrı ve yaklaşımları açık ve bellidir. Tüm terör örgütleri ile mücadele konusunda en çok zarar görmüş ülkelerden biri olarak, içeride ve dışarıda mücadele konusunda kararlı tutumuzu ortaya koyduk ve ifade ettik. O bugün içinde geçerli. Türkiye olarak önce kendi hassasiyetlerimizi, kendi vatandaşlarımızın menfaatlerini, çıkarlarını düşünmemiz, korumamız ve o hassasiyet içerisinde karar almamız uygulamamız gerekir. Bu bizim için olmazsa olmazdır” şeklinde cevapladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBU

"Kılıçdaroğlu Başbakan Davutoğlu’na açık mektup yolladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bakan Canikli, “Kılıçdaroğlu’nun bu şekilde, böyle bir içerikle kendi ifadesi ile bir açık mektup yazmasını samimiyetsizlik örneği olarak görüyorum. Özellikle mektubun içerisinde kullanılan ifadeler Sayın Kılıçdaroğlu’nun halen karalayıcı, hakaret edici adeta bir küfür üretim merkezi gibi çalışma özelliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Başbakanımız bu dönemde gerginliklerin azaltılması ve daha sakin hareket edilen, sağduyunun öne çıktığı bir dilin kullanılması noktasında çağrıda bulundular. Esasında, siyasette devam eden gergin ortamın yumuşatılması açısından önemli bir çağrıydı ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu o gergin, kavgacı üslubunu devam ettirmek niyetinde gibi görünüyor. Aktarması gereken bir görüşü varsa daha medeni ve demokratik yöntemler kullanarak aktarması mümkündü." cevabını verdi.

BANK ASYA

Bank Asya ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Canikli, şöyle konuştu:

“Türkiye’de kurallar vardır. Mevzuat vardır, her şey için geçerlidir. Bahsettiğiniz konu içinde geçerlidir. Yetkili kurumlar bellidir. Eğer bir banka mali yapısı itibari ile mevzuatımızda kanunlarımızda belirtilen şekilde bozulmaya başlamış ise spesifik olarak bankanın bozulup bozulmadığı gibi bilgilere sahip değiliz. Ama o noktaya gelmişse o adımların ilgili kurumlar tarafından atılması gerekir. Aksi halde özel dahi olsa bankalar bir yönüyle kamusal faaliyette bulunmaktadır. Kamu tarafından el konulmak durumunda kalınırsa bunun ortaya çıkaracağı faturayı devlet öder, millet öder. O yönüyle kamu özelliği vardır. Eğer bir bankanın mali yapısı bu tedbirlerin alınmasını gerektirir hale gelmiş bozulmuş ise ilgili kurumda gereken müdahaleyi yapıp gereken tedbiri almak zorundadır. Hiçbir şekilde hiç kimsenin bankayı mali yapısı batırılması gibi bir amacı olamaz. Ama elbette sorumluluk makamında olan kişilerin bu konularla ilgili hassasiyetlerle ilgili ciddi anlamda mali yapısı bozulmuş ve hala tedbir alınmıyorsa buda çok büyük bir zafiyettir, eksikliktir. Sorumluluk bu mevki ve makamda olanların. Bu kanaatlerini kamuoyu ile paylaşmalarında hiçbir sorun yok.”


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Nurettin Canikli John Kerry Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Doğruya Doğru:

Türkiye son aylarda, sömürgen batı ittifakının işite operasyon adı altında Ortadoğu sürekli yüksek sömürge operasyonuna incirliği açmama ve aktif olarak katılmama kararı ile hizmet etmeme tavrı aldı ya Türkiye’yi kullanmaya ve sömürmeye alışmış olan ve bu tavrını kabul edemeyen sömürgen batı ittifakı, hemen; Türkiye’de ekonomik kriz çıkarma, Türkiye’yi Terörist İşitle ilişkilendirerek terörere destek veren ülke durumuna düşürerek uluslararası operasyona hedef haline getirme, pkk ve diğer Kürdistancılılarla tekrar Kürdistancılık söylem ve eylemlerine girişerek, Kürdistanla bölme tehditleriyle ve olumsuz algı oluşturma operasyonları ile Türkiye’yi baskı altına alma ve zora sokma faaliyetlerine başlamıştır.

19
11
yanıtYanıtla
Halo:

Güzel açıklamışsınız. .

yanıt0
yanıt0
adamın biri:

doğru söylediniz, aynen katılıyorum. musul kerkük bizimdir. onu vermedikleri gibi onun yerine oradaki çıkan petrolden bize pay verilecekti. tarihte anlaşmaları var. bizde hemen karşılarına bunu çıkarmalıyız. uluslararası arenada sesimizi duyurmalıyız. satılmış basınla biraz zor ama yapmalıyız. bizim basın destek olacağına köstek olur.

yanıt0
yanıt0
IHANET YAPMAYIN:

sayın bakan veya başbakan ne zamana kadar halkı kandıracaksınız şu anda işide tırenle sılah günderıyorsınız kürdlerle düşmanlık zararı tc bütün vatandaşı ceker kürdlerın kaybedeceğı bır devletı yoktır kazanmak ıcın cabalıyor yanlız fazla bu ışe gırersenız sızın kaybedeceğeın hem devlet hemde mazlum ınsanlar acı ceker kendınıze güvenıyorsanız hatayı devam edın

11
15
yanıtYanıtla
mitattt:

işid ırak savaşında anaları kardeşleri amerikalı askerlerın tecavüzüne ugramış gençlerden kurulu psıkolojılerı bozulmuş bir örgüttür babaları ölürken amerikalı conilere çorba içiren peşmergeler den intikam almak istiyorlar bunu bütün yazartlar diyor ırakda şii lerle kürtler istedikleri gibi at koşturdu amerika sayesinde sunni araplar görmezden gelinde ve amerika ırak ı vurur ken kürtler conilerin yanında savaştılar şimdi adamlar intikam alıyor ordaki kürtlerden işidi birtek sunni araplar bitirebilir

8
17
yanıtYanıtla
hakan:

kürtleri intikam alınca neden terorist diyorsunuz

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Evet, 17 ve 25 aralida montajdı, koyun kadar salak yaratık yokdur.

18
7
yanıtYanıtla
amed:

ya bunlar ne kadar yalancı ve korkaktırlar işde terorist diyemeyen tek ülke. trlarla silah veren ülke türkiye. teröristi tedevi den ülke. tabiki ben petrolunu almıyom diyecek. kim bu canilere yardım ediyorsa sonsuza dek cehennem ateşinde ızdırap ceksin.

12
9
yanıtYanıtla
Mehmet öz:

yalanınız batsın, halkını kandıran, halkına destek vermeyen ezikler.

10
6
yanıtYanıtla
fikoo:

bunlar böyle yavaş yavaş türkiye yi terörist ülke ilan edecekler irak da kimyasal silahlar var diye girip milyonlaca insanı öldürdüler kocasız kadınlara kızlara tecavüz ettiler sonra çıkıp kitle imha silahı yokmuş yanıldık dediler okadar insanı öldürdüler yarın bir gün bizi terörist ülke ilan ederler halbuki en büyük terörist amerikadır

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title