Haberler

Apple'dan Araba Anahtarı Arama Derdine İlginç Çözüm

Güncelleme:

Teknoloji devi Apple, ABD Patent Ofisi'nden aldığı yeni bir patente göre Bluetooth aracılığıyla otomobillerin kilidi iPhone, iPad ve Apple saat ile ile açılabilecek.

Apple, ABD Ofisi'nden aldığı yeni patentle, Bluetooth aracılığıyla otomobil kilitlerini Apple ürünleriyle açılabilecek, hatta otomobi bu ürünlerle çalıştırılabilecek.

BLUETOOTH ARACILIĞYLA KULLANILABİLECEK

Teknoloji devi Apple anahtar arama derdine son veriyor. Firmanın ABD Patent Ofisi'nden aldığı yeni bir patente göre Bluetooth aracılığıyla otomobillerin kilidi iPhone, iPad ve nisan ayında piyasaya sürülecek Apple saat ile ile açılabilecek. Hatta araçları çalıştırmak için bu aygıtlar yeterli olacak. Tabii öncelikle bir şifre belirlemeniz gerekecek.Bluetooth ile araca bağlanan akıllı cihazı bir nevi aracın kontrol paneli gibi kullanabileceksiniz.

APPLE'IN BU HAMLESİ ŞAŞIRTMADI

Apple her yıl binlerce patent başvurusu yapıyor ama aldığı patentlerin çoğuyla tüketici hiçbir zaman tanışmıyor. Bu nedenle kesin olarak bu yeni özelliğin yakın zamanda iPhone'larda yer alacağı söylenemez. Yine de otomotiv endüstrisinin genel olarak 'anahtardan kurtulma çabası' olduğu düşünüldüğünde teknoloji devinin bu alana el atmak istemesi kimseyi şaşırtmadı.

BMW,ROLLS ROYSCE GİBİ KÖKLÜ MARKALAR BU TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR

BMW, Rolls Royce gibi köklü üreticiler otomobili çalıştırmayı olmasa da akıllı telefonla kapı açma teknolojisini müşterilerine zaten sunuyor. Hatta bu teknoloji geçtiğimiz hafta bazı markaların yazılımlarında bulunan açıklarla gündeme geldi. Hackerlar buldukları açıkla bu teknolojiyi sunan lüks araçların kapısını açmayı başardı.

BU TEKNOLOJİ AKILLARA 'YA TELEFONUN ŞARJI BİTERSE' SORUSUNU GETİRİYOR

Bu tip güvenlik sorunlarının çıkmasının yanında akıllı cihazın araba anahtarlarının yerini alması bir başka soruyu da gündeme getiriyor: 'Ya telefonun şarjı biterse?' Bu soruyu soranlara şarjı asla bitmeyen bir telefon icat edilene kadar tatmin edici bir cevap vermek mümkün değil. Ancak Apple gibi tüketicinin güvendiği bir teknoloji firmasının bu işe el astması en azından güvenlikle ilgili kaygıların zaalmasına sebep olabilir.

KENDİ ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI 'SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ' ÜZERİNDE KULLANABİLİR

Bunun yanında patentin ortaya çıkmasıyla farklı iddialar da ortaya atıldı. Bazı teknoloji siteleri Apple'ın söz konusu patenti kendi üzerinde çalıştığı 'sürücüsüz araç' için kullanacağını belirtti. Bu iddialar şu ana kadar Apple tarafından ne yalanlandı ne de doğrulandı.

İŞTEAPPLE'IN ALDIĞI PATENTİN BİR KISMI:

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Apple Otomobil Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500

Yorumlar (11)

SiirtliMobil-IOS:

Kürtler akıllı olsa bu zamana kadar devlet olurlardı

4
4
yanıtYanıtla
ılmz kafalıoglu:

en garantisi yinede anahtar

4
1
yanıtYanıtla
mantikli.olmak Mobil-ANDROID:

sizce niye iphonun akusunu cikaramiyoz kolayca .heyy uyanin millet

1
4
yanıtYanıtla
mantikli.olmakMobil-ANDROID:

arkadaslar iphone.made in A.b.d. alcatel fransa.ikisininde bataryalarini cikaramiyoz cunku batarya takili oldugu surece seni kolayca dinliyolar kartini cikarsan bile onun icin samsung bunlara dava acti insan hak ve ozgurluklerine aykiri diye.sadece bilgi amacli

3
1
yanıtYanıtla
Geri zekali biri:

Ey Turk gencligi, Okeyde hile ureteceginize Teknolojide bir sey bulunda elin Gavuru sizi arastirsin. Hepinie guzel cekismeler ve derin uykular.

1
0
yanıtYanıtla
ilkermobilWeb@haberler.com:

Oturalim ustunede tam olsun bune ya sattiracaniz telefonu artik

1
0
yanıtYanıtla
appel:

iyi o zaman denemesi bedava otur ustune sende bir bulus bulmus oluyorsun.

yanıt1
yanıt0
şahin:

ondan sonra adamlar amerikadan 1 milyon aracın gazına basıpuçurumdan aşağı, otobüsün altına karşıdaki duvara çakacak

1
0
yanıtYanıtla
obertanmobilWeb@haberler.com:

İclouda benzerse valla hacklendimi gider arabalar millet soyunuk haline isyan ediyodu soyulmus haline vay vay vay

1
0
yanıtYanıtla
kağanMobil-ANDROID:

izin istemiş vermemişler sinema konuşmaya türkiyeye gelecekmis haftaya cezalı olunca şimdi geliyor

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title