Haberler

Almanya'da Camiye IŞİD Baskını

Güncelleme:

Almanya'da Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği'ne ait camiye, IŞİD propagandası yapıldığı gerekçesiyle operasyon düzenlendi.

Almanya'da ilk kez bir camiye ait dernek kapatıldı. Bremen'de Selefilere ait (Masjidu-l-Furqan) Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği'ne ait camiye, Alman polisi Cuma namazı sonrasında operasyon düzenledi.

IŞİD GEREKÇESİYLE BASILDI

Yüzlerce polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda derneğin faaliyetlerine yasak geldi. Yasaklama kararının, IŞİD propagandası ve vaazlarda cihat çağrısı yapıldığı ayrıca IŞİD'e militan gönderdikleri gerekçesiyle Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer tarafından verildiği öğrenildi.

DERNEK 2007 YILINDAN BERİ İZLENİYORDU

Dernek üyeleri arasından bugüne kadar Suriye ve Irak'ta IŞİD ve El-Nusra örgütlerine 8 erkek, 7 kadın ve 11 çocuğun gittiği tespit edildi. Spiegel Online'in Bremen Anayasayı Koruma Örgütü yetkililerine dayanarak verdiği habere göre, dernek 2007 yılından bu tarafa izleniyordu.

16 KİŞİNİN EVLERİNE BASKIN

Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği'ne ait camiye yapılan baskın sırasında kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedilirken, eş zamanlı olarak dernek üyesi 16 kişinin evlerinin de arandığı bildirildi.

550 KİŞİ GİTTİ, 180'İ GERİ DÖNDÜ

Resmi verilere göre, Almanya'dan Suriye ve Irak'ta radikal dinci örgütlere katılmak üzere 550 kişi gitti ve bunların 180'i geri döndü.

Federal İstihbarat Teşkilatı BND, geçtiğimiz günlerde hazırladığı kurum içi bir yazışmada, geri dönen militanların, muhtemel eylemleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Suriye Irak Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Avrupa:

Cok iyi oldu. Almanya doldu bu itlerle. Dün Suriyeden dönen bir is itine 10 yil hapis cezasi verildi. Az bile bu hayvanlara.

21
1
yanıtYanıtla
diyanet''de icindeki isid''cileri temizles:

en büyük korkum, diyanette görevli isid''ci kisiler, bunlar maasla calisiyorlar, dini motifleri kullandiklari icin ayirt etmek cok zor, inanin sacli sakalli adamlardan korkar hale geldik, .

7
2
yanıtYanıtla
ogün:

alahın maları işte

6
2
yanıtYanıtla
ksk:

nedense türkiye aleyhine her olayda almanya var!gezi parkı kobani eylemleri cami yangınları islamafobi olayları dinleme olayları pkk desteği vb vb vb ee boşuna netenyahu merkele üstün hizmet madalyası takması tel aviv de törenle !

1
7
yanıtYanıtla
ADANAmobilWeb@haberler.com:

Türkiye de var böyle yerler islamiyet adı altında insanları batakliğa sürükleyeniyor ama devletimiz nedense görmüyor bunları.

6
1
yanıtYanıtla
serdarmobilWeb@haberler.com:

Ne olursa olsun su bi gercek turkun turkten baska dostu yoktur turklugu benisemis azinliklarda haricinde dostumuz yok

1
5
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Geriside gebermiştir mutlaka

5
1
yanıtYanıtla
markaz:

bu teroro yufasi camilarin ne isi var almanyada

3
2
yanıtYanıtla
Botan Zivbelek Mobil-IOS:

Allah'tan almanlar bu canilere müsamaha etmeye son verdiler omarım Allah tan öbür ayaletlerde işid ve kurt yandaşlarını yasaklar

1
4
yanıtYanıtla
laz erdalmobilWeb@haberler.com:

Yorumlariniz yanlış arkadaslar. Bu kapatılan bir camiidir. Ilim yuvasi camiiler. Butun yorumlari yazanlar ben dahil orada neler oldugunu tam olarak bilmiyoruz ve haberin kaynaklarinin gercek olduguna hiç birimizin haberi yok. acikcasi uzulecegimiz yerde çoğu insan destekliyor bu tür olaylari ama sonuçta bir camii kapatilar . Unutmuyalim cennettin kapilari camiilerden gecerek ulasilir Hakk edene tabii

1
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title