Haberler

Alman Basını: Türkiye Savaşa Gidiyor

Güncelleme:

Alman Der Spiegel, kabul edilen Irak-Suriye tezkeresini, "Türkiye, acil durumda Suriye ve Irak'a kara harekatına hazırlanıyor. Türkiye savaşa gidiyor." diye duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Suriye ve Irak'ta sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulü Alman basınında geniş yer buldu.

Günlerdir Türkiye'nin IŞİD'e karşı net bir politika izlemediği iddialarıyla ilgili haber yapan Alman basını, tezkerenin kabülünü; "Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara harekatına hazırlandığı" şeklinde yorumladı. Alman basınında tezkerenin kabülüne ilişkin çıkan haberler şöyle:

DER SPİEGEL: TÜRKİYE SAVAŞA GİDİYOR - IŞİD TÜRKİYE'DE EYLEM YAPABİLİR

IŞİD'e karşı mücadelenin önemli bir aşamaya geldiğini kaydeden Der Spiegel, tezkerenin kabülünü "NATO üyesi Türkiye, gecikmeyle de olsa, sonunda IŞİD'e karşı koalisyonda yer almaya karar verdi. Türkiye, acil durumda Suriye ve Irak'a kara harekatına hazırlanıyor. Türkiye savaşa gidiyor" diye duyurdu. Dergi, IŞİD'in buna tepki olarak, Türkiye'de eylem yapabileceğini öne sürerken, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, tezkerenin kabul edilmemesi durumunda, barış görüşmelerini kesmekle tehdit ettiğini ileri sürdü.

DİE WELT: İKİ SENARYO, TÜRKİYE'Yİ ZOR DURUMDA BIRAKABİLİR

TBMM'de tezkerenin kabülü ile Türk Hükümeti'nin 1 yıllık süreyle, kara harekatı da dahil, her türlü önlem konusunda yetkilendirildiğini kaydeden Die Welt gazetesi, iki noktaya dikkat çekti. Gazete, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, Suriye'de Kürtlere karşı güvenli bir bölge oluşturulmasının, barış görüşmelerinin sonu olacağını duyurduğunu kaydenen Die Welt, IŞİD'in de Türkiye'de intikam amacıyla eyleme girişebileceğini duyurdu.

DİE ZEİT: TÜRK PARLEMENTOSU HÜHÜMETİ YETKİLENDİRDİ

"Uzun süre ayak direyen Türkye'nin IŞİD'e karşı savaşta koalisyon güçlerinin yanında yer aldı" diye kaydeden Die Zeit; "Türk askeri sınırda hazır bekliyor" diye yazdı. Hükümetin bir yıl süreyle parlementodan yetki aldığını belirten gazete, Türkiye'nin kara harekatı da dahil, IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı önlem alma konusunda her türlü yetkiye sahip olduğunu Bildirdi.

STERN DERGİSİ : TÜRK PARLEMENTOSU, ASKERİ HAREKATA İZİN VERDİ

"Türkiye artık Suriye ve Irak'a asker gönderebilir" diyerek tezkerenin kabul edildiğini haberleştiren dergi, TBMM'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet tarafından sunulan tezkereye olur verdiğini yazdı.

BİLD: 10 BİN ASKER HAZIR

Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara harekatına hazırlandığını savunan Bild Gazetesi tezkerenin kabulünü; "Parlemento hükümete yetki verdi.10 bin asker hazır bekliyor" diyerek duyurdu. "NATO üyesi Türkiye'nin Suriye'ye girmesi ve Türkiye'ye saldırı olması durumunda Almanya devreye girmek zorunda mı?" diye soran gazete, Alman General Harald Kujat'a göre, "Türkiye Suriye'den izin almadan sınırı geçerse buna gerek olmadığı" görüşüne yer verdi.

FRANKFURTER ALLGEMEİNE: TÜRKİYE IŞİD'E KARŞI SAVAŞA HAZIR

Tezkereinin kabülünü, "Türk askeri IŞİD'e karşı komşu ülkelerde savaşabilir" diye duyuran Frankfurter Allgemeine, hükümetin bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı, ya da ne zaman kullanacağının net olmadığını yazdı. Gazete, PKK lideri Öcalan'ın, Kobane'de IŞİD'in katliam yapmasına izin verilmesinin barış görüşmelerini bitireceğini söylediğini de aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Der Spiegel Türkiye Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (93)

hasan ulucak:

BIZDEN BASKA KERIZ ASKER KERIZ MEHMETCIK VARMI

67
18
yanıtYanıtla
brayyn:

serefsiz seden iyi kerizmi olur

yanıt0
yanıt0
...........:

türkiye bu gazla suriyeden girer amerikadan çıkar

41
8
yanıtYanıtla
Ali AK:

Benim o askerimin kanı akarsa, siz girecek delik arayın o zaman

35
14
yanıtYanıtla
LAZİSTAN:

KÜRTLERE EN UFAK BİR YAN GÖZLE BAKLIRSA TÜRKİYE GİDER. . . KOBANİYE, ROJAVAYA BİŞEY OLURSA İSTANBUL İZMİR, ANTALYA, ANKARA, YERLE BİR OLUR. . . UMARIM TÜRKİYE ÖYLE Bİ HATAYA DÜŞMEZ. GÖRÜYORUZ EN UFAK HATADA TÜRKİYE SALLANIYOR. HEYKEL OLAYINI DÜŞÜNÜN, BİR HEYKEL KALKTI ATATÜRKÜN TÜM HEYKELLERİNİ YIKTILAR. BİR OKUL KAPATILDI KAÇ TANE OKUL YAKILDI. BİRE 10 MİSLİ CEVAP VERİRLİYOR. KÜRT ESKİ KÜRT DEĞİL, UMARIM ATEŞLE BARUT YANYANA GELMEZ

11
35
yanıtYanıtla
HASANS:

EVETBILIYORUZ ITIRAF ETMENE GEREK YOK ESKI PEKEKELI OLMADIGINIZI HERKES BILIYOR

yanıt0
yanıt0
Lazoğli:

Kürtler devletini kurup bütün kürtleri istanbuldan kovduğumuzda kendime alacağım evlerini şimdiden tespit ettim yakında gayrimenkul zengini olacam :)))

yanıt0
yanıt0
aksarayli:

TÜRKün kafasini atdirtmayin yoksa ne kürt sorunu diye bisey kalir nede kürt diye!!!

36
9
yanıtYanıtla
keke:

kurde laf etmeden duramadin. . . esinlemi kavgalisin? kafasi birseye bozulan kurte catiyor.

yanıt0
yanıt0
ya ya ya ya:

alamanya siz öyle sanın

33
7
yanıtYanıtla
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title