Haberler

Ali Ağaoğlu: Sokağa Çıkayım Zengin Olurum

Güncelleme:

Ali Ağaoğlu, insanların kendisini sempatik bulduğunu belirterek "Sokağa çıkayım benimle fotoğraf çektirmek isteyenlerden 50 dolar para alayım, zengin olurdum" dedi.

İnşaat sektöründe son yılların en marjinal patronu olan Ali Ağaoğlu, Habertürk'ten Serpil Yılmaz'a özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görgüsüzlüğün kendisine zevk verdiğini belirten ünlü iş adamı "Sokağa çıkayım benimle fotoğraf çektirmek isteyenlerden 50 dolar para alayım, zengin olurdum. Tokalaşmayı haram sayan kadınlar bile bana sarılıyor kocası resmimizi çekiyor. Çünkü çok samimiyim ve bana güveniyorlar" dedi.

İşte Ağaoğlu ile yapılan röportajdan bir kesit;

-Ekonomide işler nasıl, 2015'i nasıl görüyorsunuz?

Son iki yıldır ülke gündeminde ekonomi yoktu. 2015'te seçimler var, ondan sonra taşlar yerine oturur. Bürokrasinin başı yok. Seçimlerde de sürpriz görülmüyor. Türkiye siyasi istikrarını koruduğu sürece aydınlık geleceği var.

-Şu anda arazi topluyorsunuzdur...

30 bin konut yapacak arazi stokum var. İstanbul'da arsa ana hammaddedir. En kötü yerde inşaat maliyetinin yüzde 50'si arsadır.

"BAKANLIK KAPISINDAN GİRMEDİM KİMSENİN ADAMI DA OLMADIM"

-Müteahhitlerin siyasi çevrelere ilgisi malum. Sizin ilişkileriniz nasıl?

Şunu söyleyeyim: Rahmetli Özal'la, Yılmaz'la, Çiller'le, Demirel'le samimiydim. O dönemde bakanların hepsi ile samimiydim. Hayatım boyunca hiçbir bakanlığın kapısından girmedim. Kimsenin adamı da olmadım, Hiçbir ekibe girmedim.

-Bakanlar kapınızdan girdiler mi?

Çoook, hepsi... Hepsi arkadaşım. Başbakanlarla da çok samimi görüşürüm. Hâlâ keserin ucu ile para kazanan bir adamım. Liberal görüşlü, sağ görüşlü bir adamım. Özal'cıyım. 1980'lerde toplu konut patladığı zaman en fazla inşaat yapan adam benim.

-Sermaye el değiştirdi mi?

Varsa da, o ben değilim. Helikopterle Bodrum'a tatile gitmişim, sene 1988. O zaman kimde vardı helikopter?

"YABANCILARA SATILAN 5 BİN KONUTUN 2 BİNİNİ BEN SATTIM"

-Yabancı talebi sürüyor mu?

Acayip talep var. Son 2 senedir ekonomi artık gündem maddesi değil. İç piyasada bekle-gör politikası var. Yabancıların ilgisi ile konut satışlarında "eksi"den büyümeye geçtik. Körfez ülkelerinden talebin oluşmasına çok önemli katkı yaptım. Başka projelerde de yabancıya satılan her dairede payım var. İç talep eksikliğini dış pazarla doldurdum. Körfez ülkelerine, son 2.5 yılda 1.5 milyar dolar tutarında konut sattım ve bu dövizi ülkenin kasasına soktum. Son iki yılda sektörde yabancıya yapılan toplam 5 bin adet dairenin 2 binini biz sattık.

-Gayrimenkul alacaklara ne önerirsiniz?

Buzdolabı alırken gösterdiğin hassasiyeti, konut alırken niçin göstermiyorsun. Firma kim, arsası var mı, ruhsatı var mı? Ödeyebileceğin kadar borçlan. Taksitle alsın, parası kenarda dursun. Yüzde 70-75 kredi imkânı veriyoruz, yüzde 45 borçlanıyor.

"GÖRGÜSÜZLÜK ZEVK VERİYOR"

-Bu köşk sanırım en sade döşenmiş eviniz…

Evet, burası ev, ev… Ataşehir'de bir ev yaptım çok enteresan. Arap misafiri gezdiriyordum; 10 milyon doları vardı, çek git dedim. Kremlin Sarayı'ndaki ihtişam… Oradan daha fazla işleme var. Tavanlar yüksek, 5 metre; görgüsüzlük diyelim...

-Görgüsüzlüğü seviyor musunuz?

Abartı yanı, tavandan perdelere kadar...

-Ama görgüsüzlük olarak tarif ediyorsunuz?

Zevk alıyorum…

-Zenginin biri size gelip bana ev yap demedi mi?

Proje geliştirmeden para kazanıyorum. Keserin ucuyla... Ne teklifler geliyor. Gireceksem büyük girerim. 50-60 milyar dolarlık. Yapacağım da. Sonra açıklayacağım. Sokağa çıkayım benimle fotoğraf çektirmek isteyenlerden 50 dolar para alayım, zengin olurdum. Tokalaşmayı haram sayan kadınlar bile bana sarılıyor kocası resmimizi çekiyor. Çünkü çok samimiyim ve bana güveniyorlar. Yeni vizyona giren Kerem Çakıroğlu'nun 'Olur Olur' filminde küçük bir rol aldım. Orada göreceksiniz kendime küfür ediyorum. Ben rahat bir adamım kimseden gizlim saklım yok.

-Bir kız sevmiştim, hikâyeniz oldu mu?

Karşılıksız aşk acısı… Âşık olmuşumdur ama, köşede yedek oyuncu hiç kalmadım. Neşeliyim, espriliyim… Kadınlar yalnızca zenginlik aramaz. Büyük hanım, ortanca hanım, cici hanım; başkası deseydi uçururlardı...

-Bana da sempatik gelmiyor. Peki kadınlar ne ister?

Neden? Kadınlara değer veriyorum, gecelik ilişki yaşamıyorum, gizli saklı işim olmaz. Elinden tutuyorum. Bana çapkın diyorlar; öyle olsam İstanbul'u tespih gibi dizerim. Oturup sohbet edip keyif almıyorsam kimseyle birlikte olmam. Birçok adam ücret karşılığı gece yatıp kalkıyor, kimse duymuyor. Çapkınlığı kabul etmiyorum.

-Parayla elde edilemeyecek bir şey var mı?

Babamın sözü; parayı başının üstüne alırsan seni çökertir, ayağının altına alırsan yüceltir. Parayı adam gibi kullanırsan araçtır, değeri vardır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Serpil Yılmaz Ali Ağaoğlu Habertürk İstanbul Magazin Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500

Yorumlar (106)

ferhat:

ali ağaoğlu, seni sokakta değil aynı evin içinde görüm resim çekinmem :)

16
2
yanıtYanıtla
ErdalMobil-IOS:

Sen seni sevdiklerinimi sanıyosun paran olmasa sana kimse tükürmez ali ciğim

14
0
yanıtYanıtla
afyonlu:

YAZIKLAR OLSUN SANA ALİ AĞAOĞLU İNŞALLAH KENDİNCE DALGA GEÇTİĞİN FAKİR İNSANLARDAN EKMEK İSTERSİN SENİN ADINA YAZACAK HİÇBİRŞEY YOK ÇÜNKÜ SEN ÇOK EZİK BİRİSİN

12
1
yanıtYanıtla
BURHAN:

PARAN VAR İTİBARIN VAR, PARAN OLMASA KAÇ PARASIN. .

10
1
yanıtYanıtla
hakan can:

10 sene önce neredeydin seni seniiiii Akp taşeronlugunu yaparak bu günlere geldin ulan adaletin yok dünya başka ne diyelim. . .

11
0
yanıtYanıtla
sadık:

seni görünce bırak resim çektirmeyi yolumu degiştirrim

11
0
yanıtYanıtla
insan:

hala aklı parada, doymuyorlar bir türlü. Yaptığı evleri zenginler alıyor. Gariban için 50 bin tl''lik ev yapsın göreyim. Deniz manzaralı, şehrin göbeğinde.

11
0
yanıtYanıtla
hürkuş:

hiç fotojenik deilsin bence sokağa çıkma fakir olursun millet 100 dolar verirsen ancak çekim yapılır senlen . . . . .

10
0
yanıtYanıtla
mertmobilWeb@haberler.com:

Ulan hic utanmada yok resim icin hangi unlu para aliyor..

9
1
yanıtYanıtla
hırs:

Allah katında zerre değeri olan biri olduğunu düşünmüyorum, fazla para kazanmaktan kafayı sıyırdığın ortada ölmeden önce son şansını değerlendirirsin umarım, ruhun için

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title