Haberler

En İyi 10 Kompakt Fotoğraf Makinesi (2020)

ilandır
Güncelleme:

Fotoğrafçılık hobinizi bir seviye ileri taşımak ya da profesyonel işlerinizde kullanabileceğiniz en iyi cihazları tanıyarak aralarında seçim yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Bu yazımızda sizler için fotoğraf makinesi çeşitlerini araştırdık ve 2020 yılının en iyi kompakt fotoğraf makinelerini sizler için bir araya getirdik.

Fotoğraf Makinesi Nasıl Seçilir?

Fotoğraf makinesi seçerken bakacağınız özellikler cihazınızı kullanma alanınız ve sıklığına göre değişiklik gösterir. Eğer özel günlerde kullanmak ve seyahatlerinizde yanınızda taşımak için kompakt bir cihaz arıyorsanız satın alabileceğiniz modelleri buna uygun boyut ve kamera çözünürlüğüne sahip olmalı. Fakat daha profesyonel amaçlarla kullanacak ve amatör fotoğrafçılığınızı daha büyük alanlara taşıyacaksanız gelişmiş lensler, 4K çözünürlük ve WiFi, GPS gibi ek özellikli cihazları tercih etmek sizin için daha kullanışlı olacaktır.

Kompakt Fotoğraf Makinesi Fiyatları Nelerdir?

Fotoğraf çekimini kolay ve keyifli hale getiren kompakt satın almak istediğiniz cihazın sahip olduğu özelliklere göre değişiklik gösterir. Kaliteli ve işinize yarayacak bir cihazı 1000 TL'den başlayan fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Bu fiyatlandırma cihazın özellikleri ve profesyonellik seviyesi arttıkça daha fazla olacaktır.

içerisinden tüm zamanların en sevilen cihazları olan fotoğraf makinelerini sizler için araştırdık. Onlarca alternatif arasından sizler için seçmiş olduğumuz marka ve modelleri gelin birlikte inceleyelim;

1 - Canon EOS 5D Mark IV

Şık tasarımı ile ilk bakışta dikkatinizi çeken Canon EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesi, 30.4 megapiksellik olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor. Düşük ışıkta bile mükemmel performans sergileyebilen sensörleri ve 7 fps (saniyelik görüntü sayısı) ile her anı kusursuzca yakalayabilmenize imkan sunan cihaz, Wifi ve NFC özellikleri ile diğer akıllı cihazlarla kolayca bağlantı kurmanızı sağlıyor.

2 - Nikon Keymission 360

Suya ve darbeye dayanıklı Nikon Keymission 360, çekim tutkusunu maceracı ruhu ile bir araya getirenler için benzersiz bir cihaz olarak hazırlanmış. 360 derece çekim yapabilen cihaz, her açıdan gerçekçi 4K ultra HD görüntüler yakalayarak kullanıcılarına emsalsiz bir deneyim sunuyor. Tüm bunlara ek olarak Nikon Keymission 360 ile 70 dakikaya kadar video kaydı yapabilir, iki merceği ve akıllı telefon ile kontrol edilebilme özelliği ile keyifli ve kaliteli bir çekim gerçekleştirebilirsiniz.

3 - Sony ZV-1

Özellikle internet için video çekenlerin, Vloggerların ve seyahatlerini kayda almayı sevenlerin sıkça tercih ettiği kompakt fotoğraf makinelerinden biri olan Sony ZV-1, sabit lense sahip. 24 fps sürekli çekim özelliği ile en güzel fotoğrafları yakalayabilmenize imkan sunan cihaz; hızlı Hibrit AF sistemi ile seri ve hassas netleme geçişleri, açık hava çekimine uygun ses giriş ve çıkışları, çeşitli efektler ve kolay paylaşım gibi özellikleri ile profesyoneller gibi çekim yapmak isteyen video içerik üreticilerinin öncelikleri baz alınarak üretilmiş.

4 - Canon EOS M50

Çok yönlü bir fotoğraf makinesi olarak kullanıcılarına beklenen her şeyi sunabilen Canon EOS M50, 24.1 megapiksel kamerasına ek olarak 10 fps'ye kadar çoklu çekim yapabilmenize imkan sağlıyor. Anılarınızı ölümsüzleştiren 4K video çekebilme özelliğinin yanında büyük ve duyarlı vizöre sahip olması ile de ön plana çıkıyor.

5 - Fujifilm X100f

İlk bakışta eski model bir fotoğraf makinesine benzeyen Fujifilm X100f fotoğraf makinesi, geniş vizörü ve renk seçenekleri ile kullanım kolaylığının yanında boyunlarına asarak şık bir aksesuar olarak fotoğraf makinelerini kullanmak isteyenlerin de tercihler arasında. Full HD video çözünürlüğü ve 24 megapiksel kamerası ile kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlayan cihaz, üzerindeki yönlendirici joystick ve butonları ile kolayca çekim yapabilmenize destek oluyor.

6 - Sony DSC-W830

Günlük kullanımda bir fotoğraf makinesinden beklediğiniz her şeyi size verebilecek bir cihaz olan Sony DSC-W830 fotoğraf makinesi, sarsıntı engelleme özelliği ile daha net fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. 20.1 megapiksel kamerası, 8x optik zoom özelliği, anlık çekimlerinizi güzelleştirmek için ekstra efektleri ve 360 derece panoramik çekim özelliği ile kaliteli fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak iMovie ve Final Cut Pro X programları ile uyumlu olması sebebi ile çektiğiniz fotoğraf ve videoları kolayca düzenlemenize yardımcı oluyor.

7 - Olympus OM-D E-M10 Mark III

16.1 megapiksel kamera, her türlü açıdan kolayca çekim yapmanızı sağlayan 3 inç boyutunda eğik LCD dokunmatik ekran, 21 farklı sahne modu ve otomatik mod ayarlaması ile her ortamda mükemmel kareler yakalayabilmenizi sağlayan Olympus OM-D E-M10 Mark III fotoğraf makinesi ile en güzel fotoğrafları çekebilirsiniz. Sanat filtresi, ışık hassasiyet modları ve gelişmiş fotoğraf modları ile canlı ve gerçekçi fotoğraf çekme tecrübesini bu cihaz ile yaşayabilirsiniz.

8 - Canon EOS M5

Ekstra yüksek çözünürlüklü ve çekim yaparken eğilebilen dokunmatik ekranı ile kullanım kolaylığı sağlayan Canon EOS M5 ile 9 fps'ye kadar çoklu çekim yapabilir, en hareketli anları bile fotoğraf karesi içerisine sığdırabilirsiniz. 60 fps'de Full HD 1080p video çekmeye imkan tanıyan cihaz, fotoğraf çekmenin yanında profesyonel videolar kaydetmeyi isteyenlerin de öncelikli tercihlerinden biri olarak biliniyor.

9- Kodak Pixpro AZ527

Kodak'ın sabit lense sahip fotoğraf makinelerinden olan Kodak Pixpro AZ527, 20 megapiksel kamera ve 6 fps sürekli çekim değeri ile yarı profesyonel çekim yapmak isteyenler için uygun bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Vizörsüz fotoğraf makinesi modelleri içerisinde yer alan cihaz WiFi desteğine sahip. Ayrıca 30 fps video kare hızı ile Full HD videolar çekebilmenize de imkan sağlıyor.

10 - Fujifilm X-E1

Bir Fujifilm klasiklerinden olan cihaz, markanın diğer birçok ürünü gibi nostaljik görünüme sahip. Hafif bir cihaz oluşu yanında taşınması da kolay olan Fujifilm X-E1, 16 megapiksel kamerası ve 2.8 inç vizörü ile amatör fotoğrafçıların tercih edebileceği şık ve kullanışlı fotoğraf makineleri içerisinde yer alıyor.

Hayallerinizdeki fotoğrafları resmedecek en güzel fotoğraf makinesi alternatifleri için ÇiçekSepeti'ni ziyaret edebilirsiniz.

Canon Sony Wifi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

title