7 Bölge 7 Renk Ve Ezgilerle Büyük Türkiye'yi Resmetti!
ilandırTürkiye'nin 7 bölgesinden 250 Uğur Okulları öğrencisinin hayata geçirdiği "Anadolu Rüyası"-Kültürler Buluşması gösterisi, TİM Show Center'da 21 Mayıs Cumartesi günü (dün)gerçekleşti. Anadolu ve Türk folklorunun tüm dünyaya öğretilmesi hedefiyle hayata geçen "Anadolu Rüyası", kültür elçisi misyonuyla Türkiye'nin kültürel zenginliklerini muhteşem bir gösteri ve orkestra ile sahneye taşıdı.
Öğrencilerin kültürüne karşı duyarlı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin emeklerini ortaya koydukları kültür projesi "Anadolu Rüyası", Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi ve 4 farklı yaş grubunu aynı gösteride bir araya getirdi.
Türkiye karması ile Türkiye'nin renklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Anadolu Rüyası, Ardahan'dan Muğla yöresine, Giresun'dan Trakya'ya uzanan halay, horon, zeybek, karşılama ve daha birçok zenginliği ortaya koydu.Türkiye'nin 7 bölgesi arasında kültür köprüsü oluşturan "Anadolu Rüyası", 250 dansçı ve 40 müzisyenden oluşan Büyük Türkiye Orkestrası, 60 sahne arkası ekibi ile Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
"Anadolu Rüyası" gösterisi, Büyük Türkiye Orkestrası' nın dinletisiyle başladı. İkinci perde, öğrencilerin muhteşem halk oyunları gösterisiyle devam etti. Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'nun Başkanı Okan Gürbüz'ün Genel Sanat Yönetmenliğini üstlendiği, bir çocuğun rüyası ile başlayıp Anadolu'yu karış karış gezen "Anadolu Rüyası" serüvenin müzik direktörlüğü ise Tarkan Erkan'a ait.
Türkiye'nin tüm yörelerinin sahnelendiği gösteri sonunda gecenin en iyi 3 performansı belirlendi. Bornova Uğur Lisesi Muğla Yöresi ile 1'inci olurken, Gaziemir Uğur Lisesi İzmir Yöresi ile 2'inci, Giresun Uğur Lisesi ise Giresun Karşılaması ile 3'üncülüğe hak kazandı.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Sayın Enver Yücel, Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, okul akademik kadrosu ve yöneticileri, veli ve öğrencilerin izleyici olarak yer aldığı gecede İstanbul İl ve İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığı, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı katılımlarıyla desteklerini esirgemedi.
Anadolu Rüyası projesinin hayata geçmesinde büyük destek sağlayan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, birlik ve beraberlik mesajı vererek projenin ayrılmaz, bölünmez Türkiye'yi resmettiğine değindi."Türkiye zor günlerden geçiyor ancak biz zengin kültürümüz, farklılıklarımız ve değerlerimizle beraber yaşamayı uzun yıllardır başaran bir toplumuz ve bu zor günleri de yine beraber atlatacağız. Ülkemiz, bölünmez bir bütündür. Ardahan'dan İzmir'e, Trakya'dan Giresun'a daha birçok yöremizi sahneleyen 4 farklı yaş grubundan öğrencilerin bir araya geldiği Anadolu Rüyası tam da bu dönemde çok anlamlı bir gösteriyi sahneye taşıdı. Değerlerimizi ortaya koyarken ülkemizin zenginliğini gözler önüne serdiler; bir arada daha güzel, daha güçlü, daha zengin olduğumuzu yeniden bize hatırlattılar.Ayrıca muhteşem performanslarıyla geceye zenginlik katan Büyük Türkiye Orkestrası'na da çok teşekkür ederiz" dedi.
Projenin fikir sahibi ve sanat yönetmeni Okan Gürbüz"Anadolu Rüyası ile amacımız halk oyunları tabanlı olmak üzere çocuklarımıza kültür ve sanat öğretmek. Tam 8 ay süreyle 250 öğrencinin emeklerini ortaya koyduğu proje görsel şölenin yanındakendi öz değerlerimiz bize yeniden hatırlatıyor. Anadolu Rüyası, bugün tüm Türkiye'yi resmeden bir gösteri, hedefimiz uluslararası platformlara müziğimizi ve kültürümüzü taşımak" dedi.
Anadolu Rüyası Hakkında
Anadolu Rüyası, Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu GSK Derneği ve BUHOT Akademi tarafından 2015 yılında kuruldu. Uğur Okullarında eğitim gören 8-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan halk oyunları topluluğu, Türkiye'nin çocuklarına Anadolu kültürünün öğretilmesi amacıyla kurulmuştur.Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde görev yapan BUHOT GSK Derneği ve öğrenci kulübüne kayıtlı öğrenciler projede görev almaktadır. Tüm bu planlama dahilinde konservatuar halk oyunları bölümü mezunu eğitmenler ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bünyesinde görev alan lisanslı antrenörler, öğrencilere Türk halk oyunları ve folkloru konusunda eğitimler vermektedirler.
Projenin Farkı
Anadolu Rüyası BUEK Kültür Projesi'nin en önemli farkı: İlköğretim I. kademe, ilköğretim II. kademe, ortaöğretim ve üniversite olmak üzere 4 farklı yaş grubunu kapsamasıdır. 4 farklı yaş ve eğitim grubunun ortak bir halk oyunları projesinde buluşması ülkemizde bir ilktir. Proje, Bahçeşehir Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri de kapsamaktadır.
Anadolu Rüyası için tüm öğrenciler arasından seçilenTürkiye Karması ve bu karmanın ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerimizin aynı koreografi içerisinde hep birlikte sahne alacak olması bir diğer ilktir.