Haberler

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

Güncelleme:

Burdur'un, Gölhisar ilçesinde bir vatandaş tapulu arazisinden geçen ve her gün yüzlerce aracın kullandığı Elmalıyurt-Fethiye karayolunu imar planında görünmediği için kepçeyle kazarak trafiğe kapattı.

Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Elmalıyurt köyünde ikamet eden Özcan Dirmilli, 40 yıldır yeğeninin tapulu arazisinden geçen Elmalıyurt - Fethiye yolunu kazarak trafiğe kapattı. Yolun imar planında görünmemesinden dolayı yıllardır akrabalarıyla arazilerini bölüşemediklerini bu yüzden de elektrik hattı çekemediklerini beyan eden Dirmilli, aynı zamanda yolun bozuk olmasından dolayı köy halkı olarak kışın ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını, yetkililer tarafından bir önlem alınmadığı için bu eylemi yaptığını dile getirdi. Yaz sezonunda Fethiye'ye giden tatilciler tarafından sık sık kullanılan bu yolun kapalı olmasından dolayı jandarma ekipleri olay yerinde herhangi bir kazanın meydana gelmemesi adına emniyet şeridi çekerek nöbet tutmaya başladı.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

"40 YILDIR ALT YAPI HİZMETİ ALAMIYORUZ"

Köy halkı olarak yıllardır kullanılan yolun imar planında orman yolu olarak görünmesinden dolayı elektrik, su gibi altyapı hizmetlerinden yaralanamadıklarını bu yüzden yolu kazarak tepki gösterdiklerini dile getiren tapu sahibinin dayısı Özcan Dirmilli, "40 senedir bu yol bizim tapulu mülkümüzden geçiyor. Tarlalarımızı bölüşemiyoruz. Bu yol imar planında görünmediği için bölüşme şansımız, elektrik alma şansımız yok. Okul servisi de stabilize yol olduğu için buraya çıkmıyor. Çocuğumuzu servisle okula gönderemiyoruz. Sabahtan yolu kapatınca jandarma geldi. Tatbik etti. Arazi bizim olunca da emniyet şeridi çekip gitti. Burası tapulu arazimiz. Çocuğum kışın okula gidemiyor. Kar çok yağıyor. Grayder gelemiyor. Yolumuz kaç senedir bu şekilde. Başka yollar hep parke. Yol bozuk olduğu için serviste gelmek istemiyor. Geçen yıl çocuğumuz 2 ay okula gidemedi. Okul müdürü ve öğretmenimiz bize söz vermesine rağmen bu yılda yine aynı sorunla karşı karşıyayız. Bu yol önce resmiyete kavuşacak, sonra da asfaltlanacak. Servis de ancak o zaman gelecek gibi gözüküyor. Çözüm bekliyoruz" dedi.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

"OKUMAK İSTİYORUM"

Yollar bozuk olduğu için kış aylarında karın yağmasıyla birlikte yolun kapandığını ve bu yüzden okula gidemediğini dile getiren 7'in sınıf öğrencisi Yiğit Dirmilli, "13 yaşındayım. Yeşildere Köyü Ortaokulunda okuyorum. Kış aylarında çok kar yağdığı için servis köye ulaşamıyor. Bu yüzden ben de okula gidemiyorum. Servisin beni evimden almasını istiyorum. Okumak istiyorum" şeklinde konuştu.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

"MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM"

3 yıldır yaz-kış köyde yaşayan ve elektrik, su gibi alt yapı hizmetlerini yararlanamadıklarını dile getiren köy sakinlerinden Harun Deveci (61), "3 yıldır yaz - kış burada yaşıyorum. 2002-2004 yılları arasında bu güzergahta tapu kadastro çalışması yapıldı. O dönemden beri oturduğumuz köyün yolu orman yolu olarak geçiyor. Mahalli yol olmadığından altyapı yatırımı alamıyoruz. Elektrik ve su sorunu yaşıyoruz. Diğer taraftan bir tane de mağdur öğrencimiz var. Yol asfaltlı olmadığından servis giremiyor. Muhtarımız gerekli yerlere müracaat etti fakat mağduriyetimizin giderilmesi için bir çalışma yapılmadı" açıklamasında bulundu.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

"ARAZİMİ EVLATLARIMA PAYLAŞTIRAMIYORUM"

Arazisinden geçen yolun resmiyette görünmemesinden dolayı arazisini çocuklarına bölüştüremediğini dile getiren arazinin tapu sahibi Kudrettin Özden (63) ise "Bu gördüğünüz yol ve arazi benim. Tapu sahibi benim. Yol resmiyette olmadığından parsel çalışması yapılmadığından arazilerimi evlatlarıma pay edemiyorum. Buradan Fethiye 60 kilometre mesafede. Yol gerçekte var da resmiyette neden yok?" dedi.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

YOL KÖY VE İLÇE TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Diğer taraftan köy sakinlerinden bazıları da yolun köylerini Fethiye'ye bağlayan çok önemli bir yol olduğunu, mesafe olarak kısa olması sebebiyle birçok sürücü tarafından kullanıldığını dile getirdiler. Yaz aylarında trafiği yoğun bir yol olduğundan köy ve ilçe turizmi açısından da büyük önem arz ettiğini söylediler.

Burdurlu vatandaş, her gün yüzlerce aracın kullandığı yolu tapulu arazisinden geçtiği için trafiğe kapattı

RESMİ YOL STATÜSÜ OLMADIĞI İÇİN ALTYAPI HİZMETİ YOK

Söz konusu Fethiye yolunun çok önemli bir konumu olmasına rağmen resmi yol statüsünde bulunmadığından dolayı çevresinde bulunan haneler altyapı hizmetinden mahrum durumdalar. Elektrik, su gibi altyapıları olmadığı gibi yolun asfalt olmaması neticesinde de öğrencilerin servis araçlarından faydalanamadığından şikayetçiler.

Mahallelinin beyanına göre bu yol için Burdur İl Özel İdare'sinin yolda çalışmalar yaptığı, geçen dönem 2 kilometrelik bölümünün asfaltlandığı önümüzde dönemde de kalan kısımla ilgili çalışmaların devam edeceği söylenmiş.

Öte yandan, arazi sahibi Kudrettin Özden eylemden haberi olmayan ve güzergahı kullanan vatandaşların mağdur olmaması için arazisinin kenarına patika bir yol açarak araçların geçmesini sağlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gölhisar Fethiye Burdur 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title