Haberler

3 Bin Şehide Anma

3 Bin Şehide Anma
Güncelleme:

Birinci Dünya Savaşı Sırasında Ruslar'a Yönelik Gerçekleştirilen Sarıkamış Harekátını Destelemek Amacıyla İstanbul'dan Trabzon'a Yiyecek ve Askeri Malzeme Taşırken, 6 Kasım 1914'te Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Açıklarında Rus Donanmasınca Batırılan ve 3 Bin Mehmetçiğin Şehit Olduğu 3 Sevkiyat Gemisi, Denize Çelenk Bırakılarak Anıldı.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ruslar’a yönelik gerçekleştirilen Sarıkamış harekátını destelemek amacıyla İstanbul’dan Trabzon’a yiyecek ve askeri malzeme taşırken, 6 Kasım 1914’te Zonguldak’ın Ereğli İlçesi açıklarında Rus donanmasınca batırılan ve 3 bin Mehmetçiğin şehit olduğu 3 sevkiyat gemisi, denize çelenk bırakılarak anıldı.

Batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemileri için Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait Oruçreis adlı firkateynde düzenlenen törende, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütcü, 3 çelengi, kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Prof.Dr. Bedrettin Görgün ile birlikte denize bıraktı. Şehit askerler için için havaya saygı atışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Sınır bölgesi 150 roketle vuruldu

Hizbullah'tan siber saldırılar sonrası İsrail'e misilleme

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

Bakan Yerlikaya, Narin cinayetini soran muhabire 'sus' işareti yaptı

Yerlikaya'dan Narin cinayetini soran muhabire ilginç tepki

Kadın yardımcısının odasına zorla giren okul müdürü açığa alındı

Zorba müdürün bileti kesildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });