Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yaptığı konuşmada, "Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "13. Çalışma Meclisi Yemeği"nde konuştu.

"MUHALEFET 1 MAYIS'A GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla CHP'nin Taksim Meydanı'na yürüme kararı alması sonrası çıkan tartışmalara değinen Erdoğan, "2010 yılında da Taksim'de kutlamaya izin verdik. Buna rağmen muhalefet ve bazı marjinal gruplar 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın mitinge uygun olmadığı herkesin malumu iken bu türdeki dayatmaları doğru bulmuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE İSTİSMAR ZEMİNİ SUNULMAMALIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da yapılacak kutlamalar için 40 ayrı güzergah belirlenmiştir. Müsaade edilenler dışında bir alanda yürüyüş ve miting düzenlemek iyi niyetli değildir. Terör örgütlerine istismar zemini sunulmamalıdır. Sendikalarımızı STK'larımızı 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyor

CHP TAKSİM'E YÜRÜME KARARI ALDI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, önceki gün 1 Mayıs için vatandaşları Taksim'e davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise, 'Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyorCHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

CHP LİDERİ ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA'YI TELEFONLA ARADI

Taksim'in 1 Mayıs'ta yasaklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla aradı. Görüşmede Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu söyledi. Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildiren Özel, Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı mitinge uygun değil, muhalefet 1 Mayıs'a gölge düşürmeye çalışıyorCHP Genel Başkanı Özgür Özel

İSTANBUL VALİLİĞİ ÖNLEM ALDI

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ulaşımla ilgili tedbir kararları aldı. Valilik açıklamasında "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün "Bayram" havasında kutlanabilmesi, şehrimizin huzur, güvenlik ve esenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek davranışların önlenebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır." denildi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

Üveys Uyanık:

sende izinver ne olacak yoksa korkumu var ekonomiden

475
327
yanıtYanıtla
Mehmet Taşgın:

Neden taksim ?

yanıt201
yanıt156
Blackened:

40 tane meydan belirlenmiş 40 tane. Sizin derdiniz başka!

yanıt225
yanıt131
Hasan Sabri Tüçel:

Her yıl aynı problem. Bayram mı, eziyet mi? Taksim'de yillarca önce çatışma olup, kanlı 1 Mayıs oldu diye niye yasak hala? Madem bu kadar tehlikeli, kaldıran 1 Mayıs'ı tekrar. Yada Taksim'e izin verin. Siyasi malzemeden kurtulalım.

yanıt42
yanıt36
Üveys Uyanık:

eskiden orta gelirli vardı şimdi ya tam yüksek yada bitmis orta diye kalmadı bisi

326
65
yanıtYanıtla
Çavo Mavo:

Sayın cumhurbaşkanım bırakın seslerini duyursunlar belki çare bulursunuz

219
91
yanıtYanıtla
Yucel Cakir:

İşçiler tatil kutlama yapmıyor, çalışmaya devam, mesai alıp eve ekmek götürmek derdinde

yanıt77
yanıt8
ismail bey :

Meydana cikanlarin yüzde 10 bile iscı değil.

yanıt178
yanıt106
Salim:

2010 YILINDA UYGUNDUDA ŞİMDİ NE OLDU UYGUNSUZ OLDU İLĞİNÇ.....

213
88
yanıtYanıtla
Turgay Alkan:

Demekki devletin bir yerden istihbaratı var ve 34 kişinin ölümle sonuçlanan1977 olayının tekrarını engellemek içindir,güvenlik herşeyden evvel gelir,,muhalefet neden ısrarcı ,halbuki devlet başka yer tesis etti,üstelik ülkede her yerde kutlanacak,taksim hariç

yanıt65
yanıt72
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title