Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (6)

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) koordinasyonunda, ABD'den dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren bir tur firmasının getirdiği rahibe ve papazlar, Batı Akdeniz'e geldi.

Amerikalı rahibe ve papazlar Batı Akdeniz'de

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) koordinasyonunda, ABD'den dini kanaat önderlerine ve inanç turizmine yönelik çalışmalarını sürdüren bir tur firmasının getirdiği rahibe ve papazlar, Batı Akdeniz'e geldi.

BAKA, turizmin 12 aya yayılması hedefiyle Antalya, Isparta ve Burdur'un alternatif turizm alanlarında potansiyel değerlerin tanıtımı çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede desteklenen inanç turizmiyle Batı Akdeniz'e gelen 2'si rahibe 3'ü papaz 8 kişilik grup, 2 günlük programda Isparta'nın Yalvaç ve Eğirdir ile Burdur'un Ağlasun ilçelerinde antik kentleri gezdi, tarihi kiliseler ile tarihi değerleri yerinde gördü.

Amerikalı grubun Yalvaç'taki gezilerine Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram ile Belediye Kültür ve Turizm Müdürü Arkeolog Ercan Kafafçı da eşlik etti. Grup Yalvaç Müzesi ile ilçenin tarihi konakları, evleri, keçe üretiminin anlatıldığı keçeevi ile mahalle fırınını ziyaret etti. Roma, Selçuklu-Osmanlı, Cumhuriyet dönemine ait eserlerin bir arada bulunduğu Yalvaç'ta, Hristiyanlığın Avrupa'da ilk vaazının verildiği St Paul Kilisesi'nin bulunduğu Psidia Antiochia antik kenti kazı alanını gezen Amerikalı grup, St. Paul'un Yalvaç'a yaptığı üç yolculuk ve antik kentteki kiliselerle ilgili bilgi aldı.

Eğirdir'de Ayastefanos Kilisesi'ni ziyaret edip ada turu yapan grup, Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos antik kentini, Yeşilbaşköy Beldesi'ndeki tarihi değirmeni de gezdi. Amerikalı rahibe ve rahipler, doğal güzellikleri, gelenekleri, yöresel tatları, misafirperverliği, antik kentler ve inanç turizmi için birçok önemli değerin bulunduğu Isparta ve Burdur'u görmelerini çevrelerine önereceklerini ve gelecek yıl bahar aylarında tekrar geleceklerini söyledi.

Foto: Gezilerden.

===

Velilerden sistem tepkisi

TÜRKİYE Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği, kuruluşunu kamuoyuna duyurduğu açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim sistemi, çalışanlar, öğrenciler ve velilerin karşılaştığı sorunların 4+4+4 sistemiyle birlikte içinden çıkılmaz hal aldığı belirtildi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı, 16 Eylül Pazartesi günü ders zilinin çalmasıyla başlayacak. Yeni dönem öncesinde Antalya'da Türkiye Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği yönetimi bir açıklamada bulundu.

İlk ve ortaöğretimde 17 milyon, ekim ayıyla birlikte de 3 milyon üniversitelinin ders başı yapacağı hatırlatılan açıklamada, zaten var olan sorunlara ek yeni sorunlarla bir eğitim-öğretim yılına daha girildiği kaydedildi.

Eğitim sisteminde çalışanlar, öğrenciler ve velilerin karşı karşıya kaldığı sorunların 4+4+4 sistemiyle içinden çıkılamaz hal aldığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi: "Bu sistem eğitim uzmanlarının, sendikaların ve öğrenci velilerinin uyarıları dikkate alınmadan, yeterli hazırlık ve altyapı çalışmaları yapılmadan uygulamaya sokulmuştur. İleri sürülen bütün itirazların iktidar tarafından yok sayılması ve tamemen ideolojik hedefler doğrultusunda hareket edilmesi, yeni eğitim sisteminin uygulaması aşamasında birçok sorunu beraberinde getirmiştir. Cumhuriyet'in en köklü kurumlarından olan Milli Eğitim Bakanlığı, milli olan eğitimimizi ve Cumhuriyeti tasfiye aracı haline getirmiştir."

Açıklamada, iktidarın yanlış eğitim politikalarına karşı kapsamlı bir veli hareketinin eksikliğinden yola çıkarak dernekleştikleri, dernekler masasına yaptıkları başvurunun kabulüyle Türkiye Öğrenci Velileri Derneği TÖVİŞ'in kuruluşunu ilan ettikleri kaydedildi.

Foto: Yönetim üyeleri

===

Evrensekispor hazırlıklarını tamamladı

SPOR Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Manavgat Evrensekispor, yarın karşılaşacağı Elazığ Belediyespor maçı hazırlıklarını tamamladı. Manavgat Evrensekispor, teknik direktör Kamil Atalay, antrenör Ali Postacı, kaleci antrenörü Çetin Aykut yönetiminde topla çalıştı. Yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan Evrensekispor'da, yarın saat 16.00'da Elazığ Belediyespor'u ağırlayacak.

Manavgat Evrensekispor'da cezalı futbolcu bulunmazken, hazırlık kampında sakatlanan Kemal, Onur ve Zafer kadroda yer almayacak. Teknik direktörü Kamil Atalay, Elazığ Belediyespor maçı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek maçta sahadan galip ayrılmak istediklerini söyledi. Atalay, tüm taraftarları maça davet etti.

Evrenseki Stadı'nda saat 16.00´da başlayacak karşılaşmayı İzmir bölgesinden Yiğit Arslan, Ahmet Yakarca ve İsmail Uğur Göçmen hakem üçlüsü yönetecek.

Foto: Antrenmandan

===

ASMEK'e rekor başvuru

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının (ASMEK) 2013-2014 eğitim dönemi kayıtlarına rekor düzeyde katılım oldu. Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği kurslara, 9 bin 500 kişi başvurdu. Kontenjanları dolan kursların kayıtları kapanırken, bazı kursların kayıtları kontenjan açığı nedeniyle devam ediyor. Kayıt olmak için süresi uzatılan kurslar için ASMEK'in resmi internet sitesinden bilgi alınabilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ASMEK, yeni öğretim yılının ilk döneminde kayıt rekoru kırdı. 11 ayrı merkezde 98 branşta açılan kurslara, 2013-2014 yılı birinci dönemi için 9 bin 500 kursiyer kayıt yaptırdı. 30 Eylül'de çalacak ilk ders zilini bekleyen kursiyerler, 443 ayrı kursta eğitim görecek. İstihdama yönelik kursları tercih eden Antalyalılar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı sertifikanın sahibi oluyor.

Foto: Arşiv kurs fotoları.

===

Başkan Akkaya: Kimse mağdur olmayacak

BURDUR'da Sinan, Tepe ve Karasenir mahalleri 'Kentsel Dönüş Projesi' kapsamında yeniden inşa edilecek. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanların Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiğini, yetkinin ise belediyeye verildiğini kaydetti. Projenin detaylarının tam olarak netleşmediğini aktaran Başkan Akkaya, bu konuyla ilgili ortaya atılan iddiaların vatandaşları huzursuz ettiğini söyledi.

Birtakım yanlış bilgilendirme, yönlendirme ve önyargılı yaklaşımlarla seçim öncesinde vatandaşın aklının karıştırılmaya çalışıldığını savunan Başkan Akkaya, "Belediyemizin diğer çalışmalarında da şahit olduğumuz bu tür gerçekçi olmayan yaklaşımlar ve davranışlar sadece şehrimize ve insanımıza zarar vermektedir. Bugüne kadar yapılan hizmetlerin tamamlanmasında veya bitirilememesinde yaşanılan süreç ortadadır. Yapılan tüm engellemelere ve bilgi kirliliklerine rağmen hizmetlerimiz son hızla devam etmektedir" dedi.

Yapılacak çalışmalarda vatandaşların mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Başkan Akkaya, şunları kaydetti: "Henüz ortada net ve kesin veriler yokken ortaya atılan mesnetsiz iddialar sadece bu mahallelerde oturan vatandaşlarımız değil, diğer vatandaşlarımızı da üzmekte, gereksiz sıkıntı ve mağduriyetlere neden olmaktadır. Şunun kesinlikle bilinmesinde fayda var. Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde oturan hemşehrilerim hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek."

Foto: Kentsel Dönüşüm uygulanacak alanlardan

===

Burdurlu hacı adaylarına veda etti

BURDUR'da 166 hacı adayı dualarla yolcu edildi. Hacı adayları için Yeni Pazar Camii önünde yapılan uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. Bazı hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olmadığı törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, hacı adaylarından dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlar için dua etmelerini istedi.

Törene katılan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise hacı adaylarını selamlayarak, hayırlı yolculuklar diledi. Hacı adayları, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından otobüslerle Antalya Havalimanı'na hareket etti. Hacı adayları daha sonra din görevlilerinin okuduğu ilahilerle kutsal topraklara yolcu edildi.

Foto: Uğurlama töreninden - Koordinasyonunda

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Akkaya Akdeniz Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title