Haberler

Yeniyaş...

Özge Avcu

Özge Avcu

Yazar -Aile İlişki Koçu -Pro.Yaşam Motivasyon Koçu
13.11.2023 01:49

Bugün benim doğum günüm :)

Instagram takipçilerimin özel istekleri üzerine, bugün aile ilişki danışmanlığını, kişisel gelişim uzmanlığını ve yaşam ve motivasyon koçluğunu bir kenara bırakarak benim duygu ve düşüncelerimin yer aldığı bir yazı paylaşacağım. Doğum günümü kutlayan takipçilerime teşekkür ediyorum.

Yeni yaş, yeni umutlar demektir. Yeni başlangıçlarla birlikte geçmişe veda etmektir. Geçmişe ve eskide kalanlara takılıp kalan alaturka birisi olmadım hiç… Acısıyla ve tatlısıyla her yaşadığım olay, benim için bir deneyimdir. Deneyimi tecrübe edip yola devam etmektir. Başka bir zamanda aynı olayın bir benzerini yaşadığımda ise, davranışımı değiştirip baştan engellemektir. Hayatta hiçbir şey benim için kolay olmadı. Dünya nimetleri altın tepsiyle önüme konulmadı. İsteklerime ulaşmak için hep savaşçı oldum. Sevdiklerim dışında kimse işlerimi kolaylaştırıp kelimenin tam anlamıyla yanımda olmadı. Bu yüzden az ve özdür, sevdiklerim… Her zaman güçlü olmayı annemden öğrendim. Annem çok güçlü bir kadın ve onu çok seviyorum. Haksızlığa uğradığımda hakkımı sonuna kadar savunmayı babamdan öğrendim. Kardeş olmayı ve abla olmayı… Her koşulda yan yana olmayı, kimseye üzdürmemeyi, günah keçisi seçilsen de yine de yanında olmayı ve hayatta herkese karşı, üç silahşor olmayı kardeş olmanın ne olduğunu öğrendim. Bugün yanlarında olduğun akraba ve dostların, yarın iyiliklerini unutup arkandan konuşmalarını duydum. Herkesten uzak küçük bir dünya yarattım. Bunu başardım. Kendi kalemde sevdiklerimde sağlık, huzur ve mutlulukla geçiyor günlerim. Kimseye eyvallah etmeyişlerimizin bereketini hayat sunuyor.

Yeni yaşımla birlikte çok daha sert duvarlarım… Kurşungeçirmez camlarım… Fanusun etrafını tılsımlı sözlerle zincirledim… Ben izin vermediğim sürece kimse giremez içeri… Maskelerini düşürdüğüm herkesle göz göze hesaplaştım. Ben hesabımı mahşere bırakmam! Yüzleşirim ve ilahiye gönderirim. Teslimiyetim yalnızca ilahi adaletedir. Kimsenin peşinden de koşmam, kalmak isteyen kalır ve gitmek isteyene kapı her zaman açıktır. Karakterimden taviz vermem. Dürüstlüğümü kimseye sorgulatacak değilim. Kimseye hesap vermek zorunda hiç değilim. Zor günümde yanımda olanları bilirim. İyi günümde yanımda olan kuklaların ipini çoktan kestim. Bu hayat benim… Ve bu benim en iyi halim… Yakın çevremde bulunan herkese söylüyorum; hepinizin zayıf yönlerini biliyorum. Hepinizin bir açığını biliyorum. Akrep kadını olarak tepkisiz kalmayı öğrendim. Beni kalemden çıkarmaya çalışmayın. Eğer çıkarsam fırtınayı başlatır, yakından izler ve kahvemi yudumlarım. Beni buna zorlamayın. Eski beni geri getirmeye çalışmayın. Şuan hayatımın en umursamaz zamanlarındayım. Benim kimseyle bir derdim yok. Benimle de kimsenin derdi olmasın… Yapılan her şeyin altındaki asıl manayı biliyorum. Zihniyetinizi, kötü niyetlerinizi, gerçek yüzlerinizi biliyorum. Bu yüzden bana yakın olamıyor anca uzaktan konuşuyor… Hayatımda gereksiz oyuncu kalıyorsunuz. Sizin hak ettiğiniz yer burası. Ve hep kenarda kalacaksınız.

Daha da güçlendim. Çok daha sesli kahkahalarım. Çok daha güvenli sığınağım. Daha çok ulaşılmazım. Yeni yaşımla, yeniayla, tevekkülle beklediğim hedeflerime doğru koşuyorum süratle… Kimsenin hükmü geçmez bu diyarda, burada kuralda benim… Kanunda!

Bakma öyle yıkılmaz duvarlarıma buraya gelene kadar çok yara aldım. Kalben ölümü çok iyi bilirim. Ruhen yıkılıp yeniden başlamak yaradılışımdan gelen bir mucizedir. Gücü severim. Maddi çıkarlar sokağımdan dahi geçemez. Kendine olan güveninle, yanımda durabilmendeki gücünü severim. Dünyada hiç kimse zarar veremez sevdiklerime, yastığın altında bekleyen hançer olurum. Sevdiklerim uğruna tüm kötülüklere… Silersem tam silerim. Buraya gelince merhametin zerresi olmaz. Öyle bir yok sayarım ki, şüphe eder herkes varlıklarına ve yaşanmışlıklara… Dışarıdan buz gibi duruşumun ardında durmayan kahkahalarım vardır. Bunu yanımı sevdiklerim ve güvendiğim kişilerin görmesine izin veririm. Geri kalanlara ise zırhımı her an kuşanır, sevimsiz hallerimi göstermeye devam ederim. Hayatta kurallarım vardır. Uymanı beklemem. Saygı duymanı isterim. Hiçbir kişi ve olay korkutamaz beni. Çünkü gücümü sadece kendimden alırım. Bitişler ve başlangıçlarda yıkamaz beni… Küllerimden yeniden doğar ve dik duruşumdan ödün vermem. Yaptığım her şeye tutkuyla bağlıyım. Bir şeyler olmuyorsa, yeteri kadar istemediğimdendir. İstediklerimi mutlak süratle alır, istemediklerimi ise acımasızca bırakırım. Hayaller kurar ve bunları gerçeğe çeviririm. Sana olan davranışıma gelirsem, burası tamamen seninle ilgilidir. Kim neyi hak ediyorsa, onu yaşatırım. Şimdi söyle bakalım, yanımda mı olacaksın? Yoksa karşımda mı?

Dedim ya, ben Akrep'im…

Her savaştan sağ çıkarım.

Ya kazanırım yâda herkesi yakarım!


Yeniayla birlikte herkesin hayatında güzelliklerin ve mucizelerin gelmesi dileğimle… Kendinize cici bakın. :)

Sevgilerimle.

title