Haberler

Tebrikler Bizim Çocuklar

Eren Karadaş

Eren Karadaş

15.10.2024 01:20

Tarihimiz boyunca deplasmanda kazanamadığımız İzlanda deplasmanında kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zorlu hava koşulların da oldukça sert bir zeminde oynanan mücadeleyi 1-0 geriye düşmemize rağmen 4-2'lik skorla kazanarak gruptaki liderliğimizi sürdürdük.

Karşılaşmanın henüz başında Abdülkerim'in kaçırdığı topta topu ağlarımızda gördük. Yediğimiz golün şok etkisinden kurtulup rakip kalede Kenan, Arda, İrfan Can, Kerem'le pozisyonlar bulsak da aradığımız golü bir türlü bulamadık. Etkili kontra ataklarla rakibe gol şansı da verdik. Merih'in ıskaladığı topta az farkla auta çıkınca derin bir oh çektik. Ev sahibi ekip fizik gücünü de iyi kullanarak iyi savunma yaparak hücum oyuncularımızı zorladılar. Takımımız adına ilk yarının en çalışkan isimleri Kenan Yıldız ve Arda Gülerdi.

İkinci yarıya da oldukça istekli başlayan Milli Takımımız Arda Güler'in şutunda rakip oyuncunun eline çarpmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen kaptan Hakan zeminin azizliğine uğrayarak vuruştan önce kaydı ve top iki ayağına birde çarpında hakem en direk vuruşla oyunu tekrar başlattı. Kaçan penaltı oyuncularımızı daha da hırslandırdı. İrfan Can Kahveci ceza sahasının dışında attığı müthiş golle takımımıza beraberliği getirdi. Golden sonra bir penaltı daha kazandık topun başına geçen Hakan bu sefer hata yapmadı ve takımımızı öne geçirdi. Son 10 dakikaya geride giren ev sahibi ekip beraberlik için kalemizde etkili olmaya çalıştılar önce Merih Demiral topu çizgiden çıkardı sonrasında Guojohnsen'in kafa vuruşuyla beraberliği yakaladılar. İyi oynadığımız ve tarihimizde ilk defa kazanmak için oldukça çabaladığımız deplasmandan beraberlikle dönmek olmazdı oyuncularımız da bunun bilincindeydi. Yaptığı presle önce rakip savunmayı sonrasında kaleciyi hataya zorlayan Kerem topu Arda Gülerle buluşturdu ve genç yıldızımız topu ağlara göndererek takımımızı bir kere daha önce geçirdi. Son dakikalarda bir puan için yüklenen ev sahibi Kerem Aktürkoğlu'nun golüne engel olamayınca Milli Takımımız deplasmanda İzlanda'yı 4-2'lik skorla yenere rakibine karşı tarihinde ilk defa galibiyet aldı.

Tebrikler bizim çocuklar.

title