Haberler

Süper Ligde 31. Hafta Heyecanı Yaşanıyor

Eren Karadaş

Eren Karadaş

29.03.2024 11:31

Süper Ligde son düzlüğe girilirken 31. Haftada bizleri birbirinden heyecanlı karşılaşmalar bekliyor. Matematiksel olarak şansı olsa da rakiplerinin bir hayli gerisinde kalan İstanbulspor'un kümeye düşmesine kesin gözüyle bakılırken. Ligde bulunan diğer 19 takımın şampiyonluk yolunda, Avrupa kupalarına katılma mücadelelerinde ve kümede kalma adına iddiaları bulunuyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe ligin zirvesinde yer alırken şampiyonluk yarışında ezeli rakipler birbirleri ile çekişiyor. Avrupa kupalarına ve Konferans ligine katılmak için Trabzonspor, Beşiktaş, Kasımpaşa, Başakşehir, Çaykur Rizespor, Antalyaspor kıyasıya bir yarış içerisindeler. Kümede kalma yolunda ise tam 11 takım bir birleriyle mücadele ediyor. Uzun zamandır süper ligde görmediğimiz bir tabloya karşı karşıyayız diyebilirim.

Galatasaray'ın Konuğu Hatayspor

Süper ligde 81 puanla zirvede yer alan sarı kırmızılıların konuğu son iki maçında 4 puan çıkaran ancak küme düşme korkusunu yakında hisseden Hatayspor olacak. Aslan evinde 3 puan alıp yoluna dolu dizgin ilerlemek isterken Hatayspor'da zorlu deplasmanda puan veya puanlar alarak düşme hattından uzaklaşmayı planlıyor. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Hatayspor 2-l'lik skorla kazanmıştı.

Fenerbahçe Adana Demirspor'u Ağırlıyor

Topladığı 79 puanla ligde Galatasaray'ın ardından 2. sırada bulunan Sarı Lacivertliler ligin ilk yarısında deplasmanda 1-1 kaldığı Adana Demirspor'u konuk edecek. Son oynanan olaylı Trabzonspor karşılaşmasından 3 puanla dönen Kanarya kendi evinde kazanarak şampiyonluk iddiasını devam ettirmek istiyor. 39 puanla 9. sırada bulunan Mavi Şimşekler Avrupa ligine katılma ve küme düşme ihtimalini bir arada yaşıyor. Seyir zevki yüksek bir mücadele bizi bekliyor.

Trabzonspor'da hedef galibiyet

Kendi evinde Fenerbahçe'ye 3 puan kaptıran ve rakiplerinin kazandığı haftada yara alan Bordo Mavililer, küme düşme hattının bir basamak üzerinde bulunan Konyaspor'a konuk olacak. Son oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlikle sahadan ayrılan Konyaspor rakibinden 3 puan alarak bir nebze olsun rahatlamak istiyor. Ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1'lik skorla kazanmıştı.

Başakşehir, Beşiktaş'ı konuk edecek

Bu sezon ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen ve toplamda 5 teknik direktör değiştiren Siyah Beyazlıların Başakşehir'i konuk oluyor. UEFA Avrupa Ligi ve Konferans ligi iddiası olan iki takımın mücadelesinde gülen taraf kim olacak. Seyir zevki yüksek olacak karşılaşmayı merakla bekliyoruz. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.

Kayserispor ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor

Sezona kötü başlayıp sonradan açılan aldığı sonuçlarla üst sıralara tırmanan Kasımpaşa, sezona oldukça iyi bir giriş yapan ve üst sıralarda bulunan ancak sonraki haftalarda düşüşe geçen ve küme düşme korkusunu yakında hisseden Kayserispor'a konuk oluyor. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan ve Kayserispor'un 4-3'lük üstünlüğüyle sonuçlanan mücadelede bizleri bol gollü bir karşılaşmanın beklediğini düşünüyorum.

İstanbulspor Süper Ligdeki son karşılaşmalarına çıkıyor

Topladığı 16 puanla ve aldığı 3 puan silme cezasıyla beraber 13 puanla ligin dibine demir atan İstanbulspor matematiksel olarak şansı olmuş olsa da rakiplerinin bir hayli gerisinde kalarak bu sezon Süper Lige en erken veda eden takım olacak gibi gözüküyor. Konuk edeceği Rizespor ise topladığı 42 puanla 7. sırada bulunuyor ve Avrupa UEFA Kupası ve Konferans Ligi için mücadelesini sürdürüyor. İstanbul deplasmanında 3 puan arayan Yeşil Beyazlı ekip ilk yarıda kendi sahasında oynadığı mücadeleyi 1-0'lık skorla kazanmıştı.

Antalyaspor, Ankaragücü'nü evinde ağırlıyor

Ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 4-0'lık skorla kazanan Antalyaspor, başkent ekibini bu sefer kendi evinde konuk ediyor. Avrupa kupası iddiasını sürdürmek isteyen ev sahibi ekip zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılmayı hedeflerken rakipleri Ankaragücü ise deplasmanda 3 puan alarak küme düşme potasından uzaklaşmak istiyor.

Gaziantep, Alanyaspor'u konuk ediyor

Küme düşme potasında bulunan Gaziantepspor konuk edeceği Alanyaspor'u puansız göndererek küme düşme potasından kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Adana Demirspor gibi ligin tam orta sıralarında bulunan Alanyaspor'da kazanarak Avrupa kupalarına gitmeyi planlıyor. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Gaziantepspor deplasmanda 3-0'lık skorla kazanmıştı.

Sivasspor, Karagümrük karşılaşması alt sıraları yakından ilgilendiriyor

Alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelede Sivasspor, Karagümrük'ü konuk edecek. Sivasspor bu zorlu karşılaşmayı kazanarak alt sıralardan tamamen uzaklaşmayı hedeflerken, Karagümrük zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek küme düşme potasından kurtulmanın hesaplarını yapıyor. İlk yarıda oynanan mücadeleyi Karagümrük 3-0'lık skorla kazanmıştı.

Samsunspor evinde kazanmak istiyor

Süper Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede Samsunspor'un konuğu Pendikspor oluyor. Ev sahibi ekip zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılıp rakibini ateşe atıp kendisi rahat bir nefes almak isterken, konuk Pendikspor da ligin ilk yarısında olduğu gibi yine kazanarak ilerleyen haftalara umutlu girmek istiyor.

Zorluk dereceleri yüksek birbirinden heyecanlı bir haftaya şahane olacak 31. hafta mücadelelerin gülen taraf kimler olacak Süper Ligdeki sıralama önümüzdeki hafta nasıl oluşacak hep beraber izleyerek göreceğiz. Şimdiden futbol severlere keyifli seyirler diliyorum.

title