Haberler

Galatasaray'a evinde şok!

Eren Karadaş

Eren Karadaş

01.03.2024 03:03

Maç başlamadan önce genel görüş Galatasaray'ın kendi sahasında kazanarak tur atlaması yönündeydi. Ligde orta sıralarda bulunan ve kümeye düşme korkusunu yakından hisseden Karagümrük son oynadığı lig karşılaşmasına nazaran daha yedek ağırlıklı bir kadroyla maça çıkınca bu düşüncemizi bizi haklı çıkarmıştı.

Galatasaray bu sezon kendi sahasında oynadığı Şampiyonlar ligi, UEFA kupası ve Süper lig karşılamalarının ilk 30 dakikasında rakibini adeta boğan ve nefes bile aldırma görüntüsünden çok uzakta oyunu hakimiyeti tamamen Karagümrük'teydi.

Dün akşam izlediğimiz Galatasaray bu sezon kendi adına en kötü karşılaşmalarından birini oynadı. Durağan ve yaptıkları top kayıplarıyla sıkıntılı bir Galatasaray vardı sahada. Oyuna iyi ön alanda presle başlayan Karagümrük ise karşılaşmanın henüz başında Suudi Arabistan'dan bu sezon devre arasında transfer ettiği 1.96 boyundaki Santraforu Moarcao'nun golüyle öne geçti. Golden sonra ev sahibi ekibin reaksiyon göstereceğini düşünenler bir kere daha yanıldılar. Aksine Karagümrük rakip kalede etkili olmaya devam etti.

Galatasaray'ın sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Zaha, Tete, Ndombele ve dünkü maçın kadrosunda olmayan Hakim Ziyech geldikleri günden beri bir türlü vasatın üzerine çıkamadılar. Dün sahaya 11'de çıkan Zaha ve Tete bu tür maçlarda da kendilerini gösteremeyeceklerse takımlarına maç kazandıramayacaklarsa hangi maçta kendilerini gösterecekler bilmiyorum. Bu oyuncuların özellikle tek kulvarda şampiyonluk yolunda ki takımlarına artık katkı sağlamaları üzerlerindeki formanın hakkını vermeleri gerekiyor. Olası puan kayıplarından taraftarın da sabrı kalmayacak dün akşam82. dakikada Zaha oyundan çıkarken tribünlerden homurtu sesleri de gelmeye başladı ilerleyen haftalarda daha da yükselir hale gelecektir.

Dün akşam zorlu deplasmandan galibiyet çıkarıp tur vizesi alan Karagümrük'te Ryan Mendes'e bir parantez açmak istiyorum. Belli ki karşılaşmaya odaklanmış kendini en iyi şekilde hazırlamış çok tutkulu oynadı. Takımı adına ilk golün asistini yaparken maçın son dakikalarında harika bir vuruşunda turu getiren isim oldu.

Süper ligde son 11 haftaya girilirken Galatasaray tek kulvarda şampiyonluk için yarışacak, Karagümrük ise ligde kalma mücadelesinin yanında kupada önce finale çıkıp ardından bu sezon Ziraat Türkiye Kupasının kazanmak için oynayacak.

title