Haberler

Fenerbahçe Son Nefeste

Eren Karadaş

Eren Karadaş

25.02.2024 09:00

Haftalardır iyi futbol oynamayan Fenerbahçe, eski gücünden çok şey kaybetmiş gibi görünüyor. Dün gece üzerlerindeki Sarı Lacivertli formayı çıkarsak hangi takımın Fenerbahçe olduğunu anlayamazdık. Tıklım tıklım tribünler önünde taraftar desteğini almış bu tarz maçlarda kendilerini iki kat daha fazla göstermeniz gerekirken takımda ki oyuncuların yürüyecek halleri yoktu.

İlk yarıda sahanın her yerinde Kasımpaşalı oyuncular vardır. İkili mücadeleleri kazanıyorlar, yardımlaşıyorlar, sahayı oldukça iyi parselliyorlardı. Sarı lacivertliler de ise İsmail ve Kruniç yan yana verimsiz bir performans sergilediler. Szymanski'nin yerine ilk 11 de oyuna başlayan Mert Hakan Yandaş 'ta ilk yarıda yine etkisiz performans sergileyen oyuncuların başında geliyordu. Fenerbahçe Oyunu rakip alana yıkılmayınca da Dzeko ilerde çaresiz kaldı.

İlk yarıdaki oyuna bakılınca İsmail hocanın oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıya başlayacağı düşünülürken İsmail hoca oyuna müdahale etmeyince Fenerbahçe ikinci yarıyada etkisiz başladı. Kasımpaşa sahanın en iyi isimlerinden biri olan Porozo'nun 58. dakikada köşe vuruşundan attığı golle öne geçerken İsmail Hoca'yı da değişiklik için uyandırmış oldu. Rade Krunic ve Cengiz Ünder'i oyunda alarak Sebastian Szymanski ve Serdar Dursun'u gol umudu olarak sahaya sürdü.

Akan oyunda üretkenlik gösteremeyen Fenerbahçe, Mert Hakan'ın frikikten attığı golle eşitliği sağladı. İsmail hoca Edin Dzeko yerine Michy Batshuayi gol umudu olarak sahaya sürdükten kısa bir süre sonra Batsuayi, Kasımpaşa kalecisi Ali Emre'yi geçerek boş kaleye yaptığı vuruşta topu dışarı atıyor ve belki de bu vuruş sarı lacivertlilerin sadece son dakikalara rahat girme şansını değil, maçı kazama şansını, hatta şampiyonluk yolunda takımını zora sokabilecek bir golü kaçırmış oldu.

Artık umutlar tamamen tükenmiş karşılaşmanın sonuna 6 dakika eklenmişti ki ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Rakip kalede gol bulmakta zorlanan Fenerbahçe'nin imdadına Yunus Emre'nin eli yetişti. Topun başına geçen Batshuayi'nin vuruşunu Ali Emre çıkarsa da dönen topta Batshuayi golü atıyor takımına üç puanı getiriyordu. Bu gol İsmail hoca için 3 puandan daha fazlasıydı. İsmail hocanın yanlış 11 tercihini, yanlış hamlelerini kısacası her şeyin üstünü örten bir gol oluyordu. Dün gece 3 puan alındı mı evet ama karşılaşmayı izleyenler ve Fenerbahçe taraftarları bu futbolla şampiyonluğa inanıyor mu yorumu ve cevabı size bırakıyorum.

title