Haberler

Altın Değerinde 3 Puan

Eren Karadaş

Eren Karadaş

18.03.2024 08:55

Süper Ligin zirvesinde bulunan ve şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray zorlu Kasımpaşa deplasmanında özellikle ilk yarıda çok zorlandı. Bu zorlu deplasmanda Galatasaraylı futbolcular kendi standartlarının altında kötü performans sergilediler ama en kötü performansı Okan Buruk gösterdi. Sahaya çıkan 11 yanlıştı oyuncu değişikliklerinde de çok geç kaldı. Maç kadrosunda bulunan Abdülkerim Bardakçı yedek kulübesinde otururken neden 11 oynatılmadı? veya neden sonradan oyuna alınmadı? Oynayamayacaksa neden kulübede pek anlam veremedim. Kerem Aktürkoğlu neden 63 dakika sahada kaldı? En önemli UEFA karşılaşmasında kenarda Ziyech, Zaha ve Tete otururken sağda Barış, Solda Keremle başlamak anlaşılır şey değil. Avrupa kupası maçında yaptığın hatanın aynısını ligin en önemli ve zorlu deplasmanında yapmanın anlamı ne?

Kasımpaşa dersine iyi çalışmıştı. Orta sahada yaptığı baskı ve mücadeleyle Galatasaraylı oyuncuların tüm dengesini bozdu. Mücadele gücü yüksek oyunculardan oluşan kadroda Kerem Demirbay'ın baskı altında kaldığında yaptığı hatalara Kerem Aktürkoğlu'nun da etkisi oyunu eklenince Kasımpaşa'nın cesaretlenip skor üretmesine neden oldu. Oyunun ilerleyen dakikalarında orta sahası oyunda iyice düşen Sarı Kırmızılılarda Kerem'in oyundan alınıp Zaha'nın oyuna girmesiyle kanatlar işlemeye başladı.

Karşılaşmanın 77. dakikasında Kasımpaşa 3-2 öne geçti. Maç bu skorla biter mi? Galatasaray puan kaybeder mi? diye düşünülürken golden 2 dakika sonra oyunun rengi tamamen değişti. Winck karşılaşmanın 79. dakikada gole giden Zaha'yı arkadan çekip yere indirince Galatasaray penaltı kazanırken Winck direk kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi'nin kullandığı penaltı atışını Andreas Gianniotis kurtardı. Kaçan penaltı atışından 2 dakika sonra İcardı şık bir kafa vuruşu ile takımının beraberlik golünü attı. Böylesine önemli bir karşılaşmada önce kendi kalesine gol atıp yeni durumdayken penaltı kaçırdıktan sonra oyunda düşmeyip mücadelesine devam eden İcardı ne kadar büyük futbolcu olduğunu bir kere daha gösterdi. Karşılaşmanın 90 dakikasında Carlos Vinicius attığı yol yıllar önce şampiyonluk yolunda Kostas Mitroglou'nun Akhisar'a attığını golü hatırladı milyonlar.

Zorlu deplasmanda 4-3'lük skorla galip ayrılan Sarı Kırmızılılar altında değerinde 3 puanın sahibi oldu. Ligde artık son düzlüğe girildi. Galatasaray ve şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin artık iyi oyundan ziyade bir şekilde sahadan 3 puanla ayrılıp son haftalarda hata yapmamaları gerekiyor.

title