Haberler

Kıyafetlerimiz: Dış dünyaya açılan penceremiz

Beyza Gemci

Beyza Gemci

Kurucu / Mirach Tekstil
11.12.2022 12:55

Kıyafetler; dünyaya yaklaşımımızı, davranışlarımızı, bakış açımızı, ruh halimizi, kendimize güvenimizi etkilerler. Belirli kıyaftelerde psikolojimizin değiştiğini gözlemleyebiliriz.

Kendinizi en favori kıyafetinizi giydiğinizde yürürken hayal edin. Sadece hayali bile özgüveninizi ne kadar artırıyor değil mi?

Kıyafetlerimiz, bedenimiz ve karakterimiz arasındaki ilişkinin dışa yansımadır. Giydiklerimiz, kişiliğimizin dilinin tercümanıdır.

İlk kez karşılaştığımız insanlara, ilk 10 saniye içinde hiç konuşmasak bile kendimiz hakkında pek çok şey söylüyoruz. Bu söylemi yansıtmadaki en önemli rolü ise kıyafetlerimiz oynuyor.

Her insan, eşsiz bir karaktere sahiptir. Bazı ortamların kıyafet kodları olsa bile, bu kodlara uyarak da olsa kendi karakterinizi kıyafetlerinizle yansıtmanız mümkün.

Örnek olarak; aynı etkinlikte aynı kıyafeti tercih eden 2 farklı kişiyi düşünelim. Her ne kadar aynı ortamda aynı kıyafeti giymiş olsalar bile bu kişiler için aynı yorumları yapamayız. Çünkü; her bireyin kendine has duyguları ve karakteri vardır. Kıyafetlerimizi karakterimizle ve duygularımızla yorumlayarak dış dünyaya yansıtırız.

Bundan yola çıkarak şunu da söyleyebilirim ki sadece moda ve ya trend olduğu için bir aksesuarı, kıyafeti ya da rengi, karakterimizi yansıtmadığı halde kullanmamalıyız. Bizi yansıtmayan her parça ruh halimizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Kombinimizde yer verdiğimiz her parça (detay bile olsa) mutlaka bizi yansıtmalıdır.

title