Haberler

Tasarımın gücünü paylaşmaya ne dersin?

Beyza Gemci

Beyza Gemci

Kurucu / Mirach Tekstil
15.04.2024 01:24

"Co-creation" (ortak yaratım), birden fazla kişinin veya grupların birlikte bir ürün, hizmet veya deneyim oluşturmasına denir.

Co-creation, şirketlerin ya da tasarımcıların müşterileriyle daha yakın bir ilişki kurmalarını sağlar ve ürünlerin veya hizmetlerin müşteri ihtiyaçlarına daha uygun şekilde geliştirilmesine katkı sağlar. Bu yaklaşım, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üretmeye de ayrıca yardımcı olabilir.

Kendi Ürününü Kendin Tasarla ya da Tasarlamam Konusunda Bana Yardımcı Ol

Bundan seneler önce, dünyaca ünlü bir spor giyim markası " by you" konseptiyle, müşterilerine satın alacakları ürünü kişiselleştirme imkanı sunmaya başladı. Bu hizmet ile beraber markanın sadık müşteri kitlesi artarken aynı zamanda markaya duyulan sempati ve bağlılık da güçlenmiş oldu.

Bir diğer lüks giyim/ayakkabı markası olan G.G ise, sektöre yabancı kalmayarak co-creation kavramını içselleştirerek müşterilerine ürünleri henüz tasarım aşamasındayken katkıda bulunma imkanı tanıdı.

Akım öncüsü markalardan sonra pek çok lüks tüketim markası da kolları da sıvadı ve co-creation akımına dahil olarak kendi kitlelerine ürünlerini kişiselleştirebilme imkanı sunmaya başladı.

Peki, bu akım müşterilerden nasıl tepkiler topluyor?

Tüketiciler, kendilerine verilen bu değerden oldukça memnun gözüküyor. Yapılan bir araştırma tam da bunu gösteriyor. P.R'nin araştırmasına göre; tüketiciler, tasarım süreçlerine tasarımcılarla beraber dahil olmak istiyor.

Sosyal medya aracılığı ile ulaşılabilir olmayı avantaj haline çeviren markalar, müşterileri ile diyalog halinde olmaya devam etmek istiyor.

title