Haberler

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan tahliye edildi

Güncelleme:

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde 37 kiloya kadar düştü. Candan'ın cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporunun ardından tahliyesine karar verildi.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla 5.5 ay önce tutuklanan sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerden Nihal Candan, cezaevinde 'anoreksiya'ya (yemek yememe hastalığı) yakalanarak 37 kiloya kadar düştü.

ÖNCE RAPOR SONRA TAHLİYE

Durumunun kötüye gitmesi üzerine dün hastaneye kaldırılan Nihal Candan'ın, cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönündeki doktor raporunun ardından cezaevinden tahliyesine karar verildi.

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan tahliye edildi

AVUKATINDAN AÇIKLAMA VAR

Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de tahliye edilmesini beklediklerini belirten Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Dünkü gelişmelerden sonra cezaevinde durumu öğrendikten sonra savcılıktan sağlık nedeniyle tahliye talep etti. Dosya savcısı kendi kararıyla bu sabah sağlık durumları gerekçesiyle tahliyesine karar verdi" dedi.

AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞ

Futbol dünyasını dolandıran banka müdürü Seçil Erzan ile aynı koğuşta kalan kardeşlerden Nihal Candan, psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Daha önce anoreksiya olan ve tedavi gören Nihal Candan, cezaevi yönetimine tepki göstermek için yemek yemeyince 37 kiloya kadar düştü.

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan tahliye edildi

KASIM AYINDA TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2021'de ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıklarını beyan eden ve mağdurlardan aldıkları paraları geri ödemeyen şüphelilerle ilgili soruşturma başlatmıştı. Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan Gülnihal Çiçek kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam düzenlenen operasyon kapsamında "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerin ardından 16 Kasım 2023'te sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.

Cezaevinde 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan tahliye edildi

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Yaşam

Sosyal Medya Nihal Candan Hukuk Magazin Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

DEMOKRAT:

Adalet bu ülkede sadece hırsızlara, dolandırıcılara çalışıyor.

699
11
yanıtYanıtla
Raşid Polat:

böyle bir sacma karar olabilir mi yaaa. yoksa yanlış haber mi. ne demek zayifladi diye.... eeee o zaman herkes aclik grevine baslasin. zayiflasin saglik sebebiyle ciksin cezaevinden. olmaz örnek teşkil eder. derhal bu karardan dönülmeli

614
8
yanıtYanıtla
Mustafa Aydogan:

Hocam sakin ol. Tedavi süreci dışarıda devam eder ve zaten büyük ihtimalle fazla yaşayamaz.

yanıt34
yanıt80
Ayşegül Öztabak:

ölümü yaklaştığı için tahliye edilmiştir. sağlığına kavuşursa inşallah kavuşur cezasını tekrar çeker

yanıt82
yanıt16
Raşid Polat:

Mustafa Bey insallah dediginiz gibi olur. Aysegul hanım yorum yok memlekete cokta faydalı insanlar değil Allah nasil biliyosa öyle yapsin..

yanıt61
yanıt3
Mustafa Aydogan:

Raşid bey ben böyle bir şey dileyemem. Suçlu da olsa, suçsuz da olsa ölüsün diyemem. Her insanın yaşamaya hakkı var, fakat tahliye işlemi yapılması yaşam riskinin en üst seviyede olmasından dolayıdır.

yanıt29
yanıt9
Raşid Polat:

Avrupa insan hakları mahkemesinde çalısacak adamsın vesselam :)

yanıt19
yanıt1
Erdem Sen:

adama sorarlar nerde bu adalet diye..

241
11
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Tabi onca savcı hakim bi şeyn bilmiyor bi siz biliyorsunuz

yanıt27
yanıt66
Abdullah Çevik:

Hapishane yönetimlerini protesto eden, yada cezaevinde kalamayacak kadar hasta olan tüm hasta mahpuslar tahliye ediliyor mu, yani adalet herkese eşit mi?

220
3
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title