Haberler

Çocuklar artık Atatürk ile konuşabilecek

Güncelleme:

Hayatın her alanında etkisi gün geçtikçe artan yapay zeka uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunan Historic Voices, tarihe damga vuran isimleri çağımızla buluşturuyor. Uygulamada Fatih Sultan Mehmet'ten Mustafa Kemal Atatürk'e, Socrates'ten Nikola Tesla'ya kadar birçok önemli isimle yapay zeka üzerinden sohbet edilebiliyor.

Tarihe adını yazdırmış isimlerle konuşmak ister miydiniz? Gücünü gelişmiş yapay zeka teknolojisinden alan Historic Voices (Tarihten Sesler) uygulaması, kullanıcılarına heyecan veren bu imkanı sağlıyor.

"Tarihin efsaneleriyle konuşun" sloganıyla yola çıkan Historic Voices'ta sohbet için seçebileceğiniz isimler arasında kimler yok ki; siyasi liderler, bilim insanları, filozoflar, yazarlar ve hatta dünyaca ünlü eserlerde yer alan hayali kahramanlar... Uygulama içerisinde istediğiniz ismi aratıp bulabilir ve sohbeti başlatabilirsiniz.

Tarih 23 Nisan olunca akıllara gelen ilk isim tabii ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk oluyor. Historic Voices bu eşsiz bayramda çocuklara Ulu Önderimiz ile buluşma imkanı sağlıyor.

HISTORIC VOICES - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Historic Voices'ı hemen telefonunuza indirebilir, hem siz hem çocuğunuz zamansız bir sohbete imza atabilirsiniz.

Çocuklar artık Atatürk ile konuşabilecek

"BİR HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Historic Voices'ı hayata geçiren Keltis Yapay Zeka A.Ş.'nin CEO'su Dr. Ekrem Teymur, "Tarihin büyük isimleriyle konuşmayı kim hayal etmemiştir? Şirketimizin teknoloji ekibi, bu hayali gerçeğe dönüştürdü. "Historical Voices" (Tarihten Sesler) adlı yeni yapay zeka uygulamamız, kullanıcılara Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ve Aristo gibi tarihi figürlerle interaktif diyaloglar kurma fırsatı sunuyor.

Yapay zeka teknolojisini kullanarak, bu tarihi kişiliklerin bilinen söylemleri, yazıları ve kararlarından yararlanılarak gerçeğe yakın sohbetler oluşturuluyor. Uygulama, eğitimciler, öğrenciler ve tarih meraklıları için benzersiz bir kaynak olma potansiyeline sahip.

"Historical Voices" şimdi iOS platformunda kullanıma sunuldu. Bir kaç hafta içinde Android uygulamasını da sunacağız. Tarihe yeni bir pencereden bakmak isteyen herkesi bu benzersiz deneyimi yaşamaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HISTORIC VOICES - İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Mustafa Kemal Atatürk Fatih Sultan Mehmet Nikola Tesla Çocuk Çocuk Eğitim Teknoloji Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500

Yorumlar (20)

yakici halil:

Bi bu eksikti. Yazik cocuklari yine kandiracaklar

224
72
yanıtYanıtla
Kadir Okutan:

Hep büyükleri kandıracak değiller ya. Bırak bir az da Çocukları kandırsınlar.

yanıt26
yanıt43
kripto para:

22 yildir kandirilirken aklin nerdeydi

yanıt47
yanıt83
Sinan Bulduk:

Kripto ; 22 değil 100 yıldır kandırıyorlar 100..

yanıt26
yanıt13
Samet cemil:

Modern putperestlik bu olsa gerek .

132
43
yanıtYanıtla
Taner Özkan:

Zeki insanlar yapay zeka ile geri zeka olacak

121
29
yanıtYanıtla
Ünsal Erol:

Dünya da olmayan bir insan ile ne konuşacak sin yapay zeka ne derse o sıkıntı hadi doğruları söyledi yada yalanları ortalık karışmaz mi bırakın yapay zekayı Allahın verdiği zekayı kullanın adam gibi dünyadan göçün gitin

117
14
yanıtYanıtla
Halil Arin:

Başarılı bir oyun ve dolandırıcılık sistemi küçük yaştan beyne girecekler

33
5
yanıtYanıtla
Ali Demir :

Hiçbir gelişmiş devlet, kurucu liderlerini bizim kadar kullanmıyor işlerinde. Ben ne Almanlarda ne Fransızlarda ne Amerikalılarda gördüm bu olayı. Hiçbir din de bu kadar tapınmıyır. Bize islamdan dem vuranlar, yapmadığımızı Mustafa Kemal’e yapıyor. Mesela Amerikalılarda hiç duymadım George Washington gelecek size gününüzü gösterecek veya Almanya da Bismarck ölmedi kalbimizde yaşıyor veya Fransa da yaşa Napolyon yaşa adın yazılacak alsas lorene. Ama kuzey Kore’de duydum

16
3
yanıtYanıtla
Ayberk Soylu:

Atatürk'ün böyle anılmasının ana sebebi adamın hiç bir stratejik hatasının olmamasıdır.Bir milleti ipten almış olmasıdır.Örn:Filistin demeyeceğim.Irak'ın haline bakın.Hala sıkıntılı.Ya da İran'ın.Osmanlı coğrafyasında şu an bulunan hiçbir devlet bir Türkiye kadar rüştünü ispatlayamadı.İran şahı ile olan bir diş hekimliği diplomasisi sayesinde Nahçıvan ile karasal sınırımızın var olmasını sağladı.Bugün anlaşılıyor o satın alınan toprak parçasının önemi.Hatay meselesi.Ömrü yetseydi adaları da alır

yanıt5
yanıt14
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title