Haberler

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Güncelleme:

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası basın toplantısında Hamas'a "Terör örgütü" ifadesini kullanması üzerine Erdoğan'dan müdahale geldi. Hamas'ı bir direniş örgütü olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan ayrıca "Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşme sonrası Miçotakis ile ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında Miçotakis ile Erdoğan arasında Hamas konusundaki görüş farklılığı dikkat çekti.

"TÜRKİYE, HAMAS'I DEĞİŞİK BİR NİTELEMEYLE GÖRÜYOR"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in "Türkiye ile Orta Doğu konusunda görüş ayrılığı söz konusu olmaktadır. İsrail'in Gazze bölgesine girmesi ve terör örgütü olarak kabul ettiğimiz Hamas'ın Türkiye'nin değişik bir niteleme ile gördüğünü biliyoruz." ifadelerini kullanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan karşı açıklama geldi.

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

"HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM"

Erdoğan, Miçotakis'in sözleri üzerine şunları söyledi: "Mutabık kalmadığımız çok önemli bir konu var. Ben Hamas'ı bir terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas'ı, 1947'de işgal edilen topraklarını ve kendi insanını koruma mücadelesi veren bir direniş örgütü olarak görüyorum. Bunu görmemiz lazım. 40 bin insanını kaybetmiş Hamas'a eğer terör örgütü dersek bu haksızlık olur. Hamas'ı kendi insanını koruma mücadelesi veren insanlar olarak görüyorum. Bunlara karşı sizlerin de BM'de olumlu oy vermek suretiyle bu acımasızlığa katılmadınız. Adım adım Hamas'ı takip ediyorum. Sizler Hamas'a terör örgütü derseniz ben üzülürüm."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Türkiye Diplomasi Politika Dünya Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

Esenyurt'ta ilginç tartışma! Sokak ortasında boynuna kemer takıp kollarını ısırdı

Bakmadan Geçme

Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 8-9 HAZİRAN | Hafta sonu hava sıcaklığı kaç derece olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? Zilhicce ayı ne zaman başlıyor? Zilhicce orucu ne zaman tutulur? Zilhicce ayında hangi ibadetler yapılır? Memur, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri Temmuz maaş zam oranı belli oldu mu? 2024 Temmuz zam oranı ne olacak? BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN 2024? #129492 Babalar günü hangi gün, Haziran'ın kaçında? #127873 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TAKVİMİ 2024! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi sorgulama
Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

500

Yorumlar (82)

Özcan Özcan:

MİÇONUN SÖZLERİNE AYNEN KATILIYORUM EKSİĞİ VAR FAZLASI YOK..

1690
1468
yanıtYanıtla
Cry:

Niye sende mi denize dökemediklerimizdensin

yanıt847
yanıt1131
faruk merttürk:

Cry, neden hayatı insanlara cehennem etmek istiyorsun?

yanıt292
yanıt308
JY:

YETER ARTIK TÜRKİYE TERORÜ DESTEKLEYEN ÜLKELER LİSTESİNE ALINMALI VE YAPTIRIMLAR UYGULANMALI.

yanıt896
yanıt750
İbrahim Demirel:

Birileri senin evini bassa aileni katletse ve bunu defalarca kez yapmaya devam etse tam olarak tepkin ne olurdu merak ediyorum. İşte Filistine tam olarak bu yapıldı.

yanıt348
yanıt145
Ben bilmemm:

Filistinlilerin kurtarıcısı biz miyiz?? Arabistan, BAE, katar Kuveyt , Bahreyn kurtarsın Filistini. Biz Arap değiliz. Bu ülkeler silahlandirsin Filistini.Kendi dertlerimiz bitti mi ??

yanıt424
yanıt193
Mehmet yılmaz:

ben senin gibiler ile cepheye gitmem anında dönebilirsin

yanıt75
yanıt137
Sefa:

hadi siyonizmi geçelim ama insani değerleri olmayan milyonlar var...

yanıt71
yanıt7
Alis :

HAMAS direnmese halkını korumasa neler olurdu diye şöyle bir düşünelim. bu zalim caniler masumlara neler yapmazdı emin olun ermenileri de geçerlerdi.

yanıt41
yanıt144
faruk merttürk:

Alis vitaminlerini aksatma.

yanıt116
yanıt28
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title