Haberler
Sümeyra Teymur

Sümeyra Teymur Biyografisi

CEO

Sümeyra Teymur Kimdir ?

Sümeyra Teymur (Smoshka)

Sümeyra Teymur, 1984 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Batman'da tamamlayan Teymur, akademik yolculuğuna Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam etti. Lisans eğitimini burada tamamlayarak, 2007 yılında Marmara Üniversitesi'nde İslam Mezhepleri Tarihi alanında yüksek lisans eğitimine başladı. İlerleyen yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde aynı alanda doktora yaptı. “Lise Öğrencilerinde Mezhep Algısı” başlıklı doktora tezi bulunmaktadır.

İlahiyat çalışmaları devam ederken dijital yayıncılık alanında da kendini geliştiren Sümeyra Teymur, yurt içi ve yurt dışında birçok UX/UI, teknoloji ve girişimcilik eğitimleri aldı ve ürün tasarımı, ürün yönetimi ve kullanıcı deneyimi konularında uzmanlaştı. Bunun neticesinde 2012 yılında öğretmenlik görevinden ayrılarak Haberler.com'da Proje Yöneticisi ve Kalite Kontrol Sorumlusu olarak çalışmaya başladı.

İki yıl sonra, sektördeki bilgi ve deneyimlerini daha da ileri taşıyarak Brokoli Labs adını verdiği şirketini kurdu. Şirket, mobil uygulamalar ve UX/UI tasarımları konusunda yenilikçi çalışmalar yaparak adından söz ettirdi. Bu süreçte, Haberler.com'daki bazı görevlerini de kısmi olarak sürdürmeye devam etti.

2018 yılında Haberler.com'un CEO'su olarak geri dönen Teymur, bu görevi halen sürdürmekte olup, şirketi dijital yayıncılıkta öncü bir konuma taşımıştır. Liderlik yetenekleri ve sektöre getirdiği yeniliklerle tanınan Teymur, dijital medya alanında Türkiye'nin en etkili isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Sümeyra Teymur, sadece bir medya lideri olarak değil, aynı zamanda bir teknoloji vizyoneri olarak da öne çıkmaktadır.

title