Haberler

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Görüşme sonrası yapılan açıklamaya Özel'in sözleri damga vurdu

Güncelleme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için bugün ziyaretlerine CHP lideri Özgür Özel ile başladı. İki isim görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Teklifleri önümüzdeki dönem Meclis açılışında müzakere edeceğiz." derken Özel ise "Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yeni anayasa mesaisi başlıyor. Bu kapsamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin liderlerini ziyaret edecek. Kurtulmuş ilk olarak bugün saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İki isim görüşmenin ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

CHP LİDERİ ÖZEL SİTEM ETTİ

Numan Kurtulmuş, "Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar" ifadelerini kullanırken CHP lideri Özel, sitem dolu bir çıkışa imza attı. Özel açıklamasında "Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?" dedi.

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel, görüşme sonrası kamera karşısına geçti

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları;

"Müzakereyle bir süreç oluşturulması fikrini ifade ettim. Benim dikkat ettiğim husus, anayasanın içeriğiyle ilgili şimdiye kadar bir cümle konuşmadık. Önce yapılacak işin usullerinin tespit edilmesi ve sonucu olarak doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir.

Partilerin anayasaları olmaz. Anayasa teklifleri olur. Anayasa yapım süreci ile ilgili görüşlerini aldım. Benim için yapıcı bir görüşme oldu. Hep beraber bir yol alacağız. Kararı Meclis verecektir. Bu Meclis anayasa yapma yetkisine de gücüne de sahiptir. Yeni anayasayla ilgili toplumsal mutabakat arıyoruz. Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar."

Özel'in açıklamalarından satırbaşları;

"Ben kendisinin Meclis Başkanlığı'na aday olduktan itibaren her zaman görüşebileceğimizi söyledim. Bugün de bir ziyaret yaparak bizlerle görüşlerini paylaştık. Yeni anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamı şart.

TBMM'de yeni anayasa mesaisi! Kurtulmuş ve Özel, görüşme sonrası kamera karşısına geçti

Siyasiler el sıkıştırmazsa siyaset düşmanları el oluşturmaya başlar. El sıkışılacak ki müzakere edilecek. Sorumlu olduğumuz kitleler için de mücadele edilecek. Bu el sıkışma demokrasiye inananların yapması gereken bir şey.

Siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz. Prensip olarak başkan olsam da partimin yetkilileriyle görüşmeden yanıt veremem. Başkanın değerlendirmesini grubumuzla değerlendireceğiz. Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken, yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Onu bir tartmak lazım.Anayasaya uyacaksak değiştirelim. Geçen sefer de iyisi yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasaya uymayacaksak yeni anayasaya yapsak ne olur yapmasak ne olur?"

Kurtulmuş 2 Mayıs Perşembe günü saat 12.00'de DEM Parti'ye de bir ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Numan Kurtulmuş Özgür Özel Yoksulluk Gündem Politika Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (46)

Nurullah Aydın:

putçu özel le anayasa yapilmaz

246
935
yanıtYanıtla
JY:

TURKIYE LAIKDIR LAIK KALACAK.

yanıt315
yanıt213
Gerçekler Acıdır:

Özel denen şahıs işi yokuşa sürecek gibi duruyor. Daha ilk görüşmeden bahaneleri bulmuş.

208
752
yanıtYanıtla
Gerçekler Acıdır:

Yeni, sivil ve hakkaniyetli bir anayasa, bu ülkenin en mühim işlerinin başında gelir. Ekonomi ile beraber… Darbe anayasasından kurtulmanın zaman geldi geçti.

yanıt1
yanıt0
VATANDAŞ:

Ne işi. Anayasaya uymayanlarla anayasa yapma işi mi. Milletin derdi yoksulluk , mületiciler iken yeni anayasa yapmakla amaç nedir....

yanıt326
yanıt71
Sezgin Sezgin:

CB olmak için yeniden aday olmak için yol Arayanlara yol mu vermesini bekliyordunuz özgür özelin...O işlere bakmıyor özel

yanıt95
yanıt14
Can Dersimli:

Anayasa değişikliği yerine rte gitse ülke kurtulur.

526
213
yanıtYanıtla
Can null:

Kesinlikle

yanıt210
yanıt76
ilkay:

doğru demiş. mevcut anayasanın %78'i değiştirildi zaten. 10 senede bir anayasa değiştiriyoruz daha kötüye gidiyoruz nedir bu??

395
58
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

Öncelik ekonomi ve halkın sorunlarını çözmek enflasyon canavarını yook etmek paramızın değerini artırmak olmalı gerisi sorun değil eğer meclis çözemez ise Anayasa değişikliği Halka sunulur Halk cevap verir yani Referandum a gidilir halkta onaylar.

147
19
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title