Haberler

Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Zirvenin ana gündemi öğretmen atamaları olacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 2 haftalık aranın ardından yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli başlığın masaya yatırılacağı toplantının ana gündemi ise öğretmen atamaları olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımını açıklaması bekleniyor.

Son olarak 16 Nisan'da yapılan Kabine toplantısı 2 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın bir kez daha toplanacak.

HABERİ İLK OLARAK BAKAN TEKİN DUYURMUŞTU

Yarın saat 15.00'da yapılması beklenen Kabine toplantısında terörle mücadeleden ekonomiye kadar birçok önemli başlık yer alacak. Toplantının ana gündemi ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de belirttiği üzere öğretmen atamaları olacak. Bakan Tekin, atanacak öğretmen sayısı ve branş dağılımının Kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtmişti.

MEHMET ŞİMŞEK KABİNE'YE BİLGİ VERECEK

Kabine üyelerinin masasındaki bir diğer başlık ekonomi olacak. Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 69,80 olurken, düşüşün yılın 2. yarısında gerçekleşmesi bekleniyor. Son veriler ışığında, ekonomideki yol haritası masaya yatırılacak. Orta vadeli program çerçevesinde reform adımları görüşülecek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti. Kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Karar, 11 yıl sonra gelen ilk not artırımı olarak kayıtlara geçti. Not artışının devamı beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu beklentilere yönelik kabineye bilgi verecek.

İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI DA MASADA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden saldırıları da gündemde olacak. Ankara, bir yandan diplomasi trafiğini sürdürürken, diğer yandan da Tel Aviv yönetimine karşı yaptırım uyguluyor. Daha önce, 54 ürün grubuna ihracat yasağı getirilmesinin ardından, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durduruldu. Kararın ekonomiye etkisi ve bundan sonra atılabilecek adımlar ele alınacak. İsrail'in Gazze saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİ DE İSTİŞARE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşme, öğretmen atamaları, belediyelerin borçları ve yargı kararlarının gündeme geldiği görüşmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineyle istişare etmesi bekleniyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Ekonomi Kabine Eğitim Politika Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (29)

İSKOÇYALI:

Hadi devlet Öğretmen ihtiyacı olmamasına rağmen Üniversitelerde öğretmenlik bölümlerini kapatmayarak hata yapıyor peki işsiz kalacağını, atanamayacağını bile bile öğretmenlik bölümüne girip okuyanlara ne demeli...?

102
29
yanıtYanıtla
JY:

KİM ÖĞRETMEN İHTİYACI YOK DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR. ÖZELLİKLE NÜFUSUN ÇOK OLDUĞU YERLERDE 30 ÖĞRENCİLİK SINIFLARDA 50 ÖĞRENCİ DERS GÖRÜYOR. ESAS OKUL VE ÖĞRETMEN EKSİĞİMİZ VAR. AMA HÜKÜMET GÖRMEZDEN GELİYOR.

yanıt63
yanıt86
İSKOÇYALI:

Yeni mezun öğretmene ihtiyaç yok, fazlasıyla öğretmen var ülke de. JY sen hiç öğretmensiz boş sınıfı olan okul gördün mü...?

yanıt80
yanıt23
İSKOÇYALI:

Atanamayan binlerce öğretmen olmasına rağmen her yıl yeni mezunlar veriliyor yani atanamayan binlerin üzerine yeni binler katılıyor böyle sistem olmaz, devlet bozuk.

yanıt63
yanıt4
JY:

İSKOÇYALI İSTANBUL'DA HERHANGİ BİR OKULA GİT SINIFLARA BAK MAX 30 ÖRENCİ KAPASİTELİ OKULLARDA 50'İN ÜZERI ÖĞRENCİ VAR. SADECE İSTANBUL DEĞİL DİĞER ŞEHİRLERDEDE DURUM AYNI. ÖĞRETMENSİZ BOŞ SINIFI OLAN OKUL GÖRMEK İSTİYORSNDA DOĞU VE GÜNEY DOĞU BÖLGEMİZDE ÇOK VAR. HER BÖLGEYE YETERİNCE OKUL AÇSAK SINIFLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYILARINI 25 CİVARINDA TUTSAK TÜM ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ ATARIZ.

yanıt21
yanıt44
İSKOÇYALI:

JY senin mantığına göre her yıl binlerce yeni mezun öğretmeni atamak için her yıl düzenli olarak okul açılacak öyle mi mükemmel zeka örneği... :))) İyi bu mantıkla 50 sene sonra her semtte okul ve milyonlarca öğretmen olur ülke de. Sorunun çözümü okul açmak değil, üniversiteler de ihtiyaç olmaması dolayısı ile öğretmenlik bölümlerini kapatmaktır çözüm.

yanıt32
yanıt4
JY:

İSKOÇYALI, GEREĞI KADAR OKUL AÇILMALI ELBETDE AMA TÜRKİYE'DE ŞUANDA ÖĞRETMEN FAZLALIĞI YOK OKUL SINIF VE ÖĞRETMEN EKSİĞİ VAR. SINIFLAR AŞIRI KALABALIK YENİ OKULLAR YAPILSA HEM ÖĞRETMENLER ATANIR HEMDE SINIFLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI DÜŞER.

yanıt5
yanıt4
orhan aydın:

100000 TL ye çoban ariyorlarmis ben basvuracam diğer öğretmenler de basvursun

yanıt2
yanıt2
mahmut süt:

hayırlısı inşallah herkes hakını alacak

8
15
yanıtYanıtla
kocak aziz:

emekli 10 binle devam

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title