Haberler

Nermin Yıldırım Kara Biyografisi

Nermin Yıldırım Kara

Nermin Yıldırım Kara Kimdir ?

Nermin Yıldırım Kara 1975 yılında Hatay'ın Belen ilçesinde dünyaya geldi. İskenderun Ticaret Meslek Lisesini bitirdi. 1998 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.
2003 yılında TÜRMOB'dan serbest muhasebeci mali müşavirlik yetki belgesini aldı. 2004 yılından itibaren İskenderun'da bulunan büyük bir sanayi kuruluşunda yönetici olarak çalıştı. 1998 yılından başlayarak İskenderun Çevre Koruma Derneğinin Yönetim Kurulunda görev aldı ve dernek başkanlığı görevini üstlendi. Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna Kültür Sanat Derneğinin kurucu üyesi oldu. İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Hatay ve İskenderun'da özellikle çevre konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. İskenderun Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Doğa Akdeniz Çevre Dernekleri Platformu (DAÇE) ve Türkiye Çevre Platformunda (TURÇEP) yöneticilik, dönem sözcülüğü gibi temsil görevlerinde bulundu.
36 ve 37. CHP Olağan Kurultaylarında Hatay Kurultay Delegesi olarak yer aldı. 37. Olağan Kurultay sonrasında CHP Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının görev alanına giren konularda çalışmak üzere Genel Başkan tarafından görevlendirildi.
14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den 28. Dönem Hatay Milletvekili seçildi.

title