Haberler

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan kaldırıldı mı, neden kaldırıldı?

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni müfredat 2024 programı hakkında merak edilenler artıyor. İntegral dersinin kalkıp kalkmadığı ve hangi sınıfları kapsadığına dair detaylar gündemde. MEB'in yeni eğitim planı ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Peki, İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan kaldırıldı mı, neden kaldırıldı?

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin gündemine giren konulardan biri, yeni müfredatın hangi sınıfları kapsayacağı oldu. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat taslağının yayımlanmasıyla birlikte öğrenciler, hangi sınıfların etkileneceğini ve integral dersinin kaldırılıp kaldırılmadığını merak etmeye başladılar. Bu yeni müfredatın detayları ve içeriği, eğitim camiasında geniş bir tartışma konusu haline gelmiştir. Peki, İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan kaldırıldı mı, neden kaldırıldı?

İNTEGRAL KALDIRILDI MI?

Yayınlanan taslakta, ortaöğretim matematik ders programı kapsamında 12. sınıflarda işlenen integral konusunun müfredattan çıkarıldığı belirtiliyor. Bunun yerine, limit ve türev kavramlarının daha kapsamlı bir şekilde ele alınacağı görülüyor. Bu değişiklik, matematik ders programında dikkate değer bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor ve öğrencilerin bu konularda daha derinlemesine bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor olabilir.

DERS SAATLERİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı, Tekin, mevcut müfredatın konu yoğunluğuna dikkat çekerek, haftalık ders saatlerini artırmak yerine, konuları sadeleştirmeye gittiklerini açıkladı. Bakan, "Ders saatlerinde bir değişiklik yok, konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içine girdik." dedi. Bu açıklamaya göre, okullarda ders saatleri kısalacak gibi görünmüyor, ancak müfredatın içeriği daha sadeleştirilmiş olacak.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Gündem Eğitim Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title