Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Güncelleme:

28 Şubat'tan hüküm giyen emekli Orgeneral Çetin Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af kararının ardından tahliye oldu. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, "Adalet hepimiz için gerekli olan bir şey. Televizyonlarda bir aftan söz ediliyor. Bir af söz konusu değil. Doğrudan doğruya Anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen Aydan Erol, Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Yıldırım Türker, Erol Özkasnak'ın cezaları hastalık ve yaş nedeniyle kaldırıldı. Bu kararın ardından Çetin Doğan cezaevinden tahliye edildi.

"AF DEĞİL, ANAYASANIN GEREĞİ"

84 yaşındaki Doğan'ı, İzmir 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden çıkışında eşi Nilgül Doğan ve yakınları karşıladı. Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğan, "Televizyonlarda bir aftan söz ediliyor. Bir af söz konusu değil. Doğrudan doğruya Anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir. Adli tıp tarafından verilmiş rapora göre sürekli hastalık halinde olanlar bırakılır. Kaldı ki emsal durumda olanlar daha evvel bırakıldı. Bizim neden 1 yıl daha fazla kaldığımız anlaşılamadı. Nihayet Cumhurbaşkanına sunma imkanı buldular" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIĞIM YERİNDE DEMEK İÇİN İŞ İŞTEN GEÇTİ"

Doğan, 50 gün hastanede kaldığını ifade ederek kronik hastalıklarını devam ettiğini söyledi ve "Sağlığım yerinde demek için iş işten geçti. Yaşımız zaten 84" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, aralarında eski Genelkurmay 2'nci başkanı Çevik Bir, eski Jandarma genel komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay genel sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve eski 1'nci Ordu komutanı Çetin Doğan'ın da olduğu 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını 2021'de onamıştı. 14 isim, iki gün içinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle 2 Ağustos 2022'de tahliye edilmişti. Emekli korgeneral Vural Avar, cezaevindeyken 20 Aralık 2022'de hayatını kaybetmişti. Daha sonra sağlık sorunları bulunan emekli korgeneral Hakkı Kılınç 11 Ocak 2023'te, eski orgeneral İlhan Kılıç ve eski tümgeneral Kenan Deniz de 26 Ocak 2023'te tahliye edilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mart 2023'te emekli orgeneral Ahmet Çörekçi, emekli korgeneral Hakkı Kılınç ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'in kalan cezalarını sağlık sorunları nedeniyle affetmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Çetin Doğan Orgeneral 28 Şubat Hukuk Gündem Politika Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500

Yorumlar (97)

Özcan Özcan:

Helal olsun paşama.Hainle kahraman arasındaki farkı mahkemeler değil, tarih belirler!" Tarih bize bugün gösterdi ki, Çetin doğan büyük bir kahramandır...

391
1657
yanıtYanıtla
Turgay Söyler:

NE KAHRAMANLIĞINI GÖRDÜN

yanıt1200
yanıt196
Sefa:

çakal da her zaman çakal özcan.

yanıt832
yanıt120
Özcan Özcan:

SEFA. MEEEE MEEEE MEEEE

yanıt136
yanıt651
Hüseyin Kılıç:

Bu ülkede sizin gibi hainlerin gözünde darbecilerin hepsi kahraman

yanıt751
yanıt93
Mustafa kuyulu :

yılanı bin yıl kutuya koysan yılan yine yılan.

1004
137
yanıtYanıtla
Oktay Ünlü:

Sahi “Herkes bu tezgahtan geçecek” diyen bu değilmiydi bedelli askerliği falanda kaldırırdı görevde olsaydı :)

yanıt58
yanıt9
KARAYEL:

@Mustafa kuyulu YILAN ASiL BIR TANRI YARATIGI bunu unutma.

yanıt6
yanıt51
Ahmet AKGÜL:

ithal üründü bunlar, bizden değildi.

805
121
yanıtYanıtla
Muhsin Yazıcıoglu:

Din de ithal edilmiş birsey

yanıt95
yanıt507
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title