Haberler

Ulaşılabilirlik Destek Projesi Başladı

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Burdur Valiliği ve Burdur Belediyesinin proje ortağı olduğu Ulaşılabilirlik Destek Projesi çalışmalarına başladı.

Projenin ilk etabı için ekipler Müze Parkı önünde çalışmaya başladı. 27 Mayıs'ta ihalesi yapılan 1. Etap Uygulama işi 100 gün sürecek.

UDEP Projesi 1. Etap Uygulama alanının 400 metre uzunluğunda bir alanı kapsadığını bildiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "Herkes için Ulaşılabilir BURDUR" sloganıyla yola çıkıldığını kaydetti. Akkaya, Uygulamanın karşılıklı iki kaldırım üzerinde yapılacağını, Pilot alan belirlenirken kentteki yaya trafiğinin en yoğun olduğu yerin dikkate alındığını ifade etti.

Tüm proje ve uygulama detaylarının,TS ISO 23599, TS 9111,TS 12576, TS ISO 23600,standartlarına uygun olarak yapılacağını kaydeden Akkaya "Proje uygulama alanı olarak tesbit edilen alan; yaya ulaşılabilirliğinin her anlamda sağlanacağı bir pilot alan olacak. Projenin hayata geçirilmesi ile ister çocuk, ister yaşlı, her engelli vatandaşımız refakatçiye gerek duymaksızın standartlara uygun olarak düzenlenecek alanda rahatlıkla ulaşımlarını gerçekleştirebilecek." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sebahattin Akkaya Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title